Општи вело муабети, прашања, совети

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509
Дечки, некоја предлог рута од Скопје до ~50км во еден правец? :)

UncleSam

Будока
Член од
23 јануари 2011
Мислења
269
Поени од реакции
509

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Последно уредено:

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
zadnata kaseta e lom prljava.probav vlazni maramici,I krpi no nisto.Ima nekoja fora za vadenje,I so sto da ja iscistam?Citav so nafta,moguke??
Задна касета чистење со влажни марамици?
Зависи до кој степен е гнасна. Лично јас, си ја терам следнава процедура и немам никаква мака. Прво касетата ја прскам со ВД-40 да се одмасти, па ја поминувам со стара четка за заби и ја оставам така едно 5 минути. Во меѓу време ја мијам четката под млаз вода. Во едно пресечено шише имам претходно со топла вода растворено шампон за коли (или најобичен сјај за пајнци-ко ќе неам шампон) па уште еднушка ја поминвам цела касета (ако е помалце валкана го правам истото со најобично сунѓерче место четка) и на крај нормално ја прскам касетата но пажливо и не директно од блиску. (На едно триесетина сантими со не многу јак млаз на вода). То е то, после мијање ќе светит.
Доколку буџетот ти дозволува јас ти би препорачал да си купиш ваква четка (види слика долу), бидеќи можиш уште по детално да ја исчистиш касетата и ќе ја завршиш за многу помалку време него ли со четката за заби.
download (1).png
Доколу касетата ти е ептен батал сторена и нечистена редовнo тогаш процедурата е друга.
Едит: После вакво чистење не заборавај да си го подмачкаш синџирот.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Прво касетата ја прскам со ВД-40 да се одмасти, па ја поминувам со стара четка за заби и ја оставам така едно 5 минути.
WD40 е одмастувач, ако ти влезе во фривилот, збогувај се со задната осовина. Ова ти го зборам од искуство, ја заебав со друг одмастувач после 3-4 чистења, не со WD40, ама исто е. И оп, нова задна осовинааа...
Инаку, за инфо, топ се чисти касета со влажни (бебешки) марамици. Макотрпно е, ама нема ризик ништо да заебеш. Најдобар начин е да ја извадиш заедно со ланецот и да ги оставиш да киснат во сад со одмастувач едно два саати. После само перење со вода, сушење и подмачкување. Ако не го чистиш ланецот, пак брзо ќе ја замастиш, за две три вожњи.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
187
Поени од реакции
296
izvadiv kasetata I pola saat vo nafta.
Posle ubavo perenje so sampon za kola.abe svetna

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Незнам каде на друго место да прашам.
Сервис за точаци во Аеродром/Ново Лисиче има?

Член од
12 април 2010
Мислења
491
Поени од реакции
143
Dupnata guma (neznam dali e vnatresna ili nadvoresna)
Kocnicite treba da se sredat, i volanot da se stegne

Член од
30 ноември 2014
Мислења
187
Поени од реакции
296
hm,jas ova sve sam si pravam.
1.Izvadija vnatresnata,napumpaj ja blago,I vo posiroka kofa so voda vrti del po del.Kade ke imas meurcinja tuka e dupnata.Zemi ismirglajgo toa mesto ubavo,I so neostik I lepenki lepi.(ova ti e bolje,zasto ke si imas rezerva lepenki).
2.Poleka so dopir prejdi ja nadvoresnata,ako ima nesto izvadigo.
Do sega spasi 150 den,ako si prais Sam...
3.Za volanot zemi imbus,
centriraj I stegaj....
4..Ako ne si siguren idi kaj gari,probike,I ostali neka ti sredat se.

Kajgana Shop

На врв Bottom