Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Основна опрема и двата, но ќе ти вршат работа за почеток. Кога би купувал, би ја земал 27,5-та пред 29-та. Не дека е нешто подобра, туку заради интересниот рам/геометрија и подобрите возни својства на технички стази. Со време може да го надградиш со подобри делови. Сепак ново си е ново, прв го е*еш. :D

чкчк

Аргат
Член од
11 јануари 2012
Мислења
240
Поени од реакции
237
Тогаш дај кажете нешто на ново до 35к да земам што ќе биде подобро од ова и ми треба да е на рати пошо додека да соберам 35к ќе отидат попустите ќе почне сезоната.Имам веќе Трек 7100 28 роад,али сакам нешто за по планина.Фала ви на сите :)

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Тогаш дај кажете нешто на ново до 35к да земам што ќе биде подобро од ова и ми треба да е на рати пошо додека да соберам 35к ќе отидат попустите ќе почне сезоната.Имам веќе Трек 7100 28 роад,али сакам нешто за по планина.Фала ви на сите :)
Да се разбереме едно.Рати и реален попуст нема.Или едно или друго.Освен ако го изоставиме тоа дека ќе имаш камата тоа во ред.
Инаку повисока цена има,па макар и со дајнерс(за која што нели викаат нема)
но од старт немаш реален попуст како што би добил во кеш.
Сум го видел Дац во живо како им вели на луѓево.А на рати може и добиваш плус 10% попуст.Истиот човек,вика а ако извадам кеш,е тогаш може 25%.
Е тоа е разликата.:D

Така да од овој аспект гледано,ако оди на рати тогаш можеш да си го земеш во било кој период од годината.Бидејќи во сезона даваат попуст 15% на пример а ти ќе добиеш например 10% па така нема да изгубиш многу.

Инаку види и во Треска Спорт од Giant.Пријател бил и вика дека донел нова роба сега,па погледни и таму.Дечково има можеби да се рече веројатно најдобро цени во Мк за бајк опрема и додатоци.Е сега како му се велосипедите искрено не сум се заинтересирал да прашам,но верувам дека има добри цени и за нив.
Неможам да му ја најдам страната сега,но и да ја нема тоа воопшто не смета.Кај нас барем во скопјево ми се допаѓа што продавниците за велосипеди се навистина блиску па за 20 минути се проаѓаат речиси сите,се разбира несметајќи ги Ктм и останати.

Бајкстоп,Треска спорт и бајкМаркет ти се во размак од 500 метри,а блиску може да се каже дека е и Проспорт.Тука веројатно би требало да ти падне и одлуката кое возило ќе го земеш.:kluc:

Проспорт и специјализед се малку соленки.Си вредат велосипедите,ама за нив да се возат треба да се има специјализед џебови т.е малку подолги од вообичаено:)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Види, со кредитна картичка може сам да си направиш на рати т.е. секако ќе плаќаш на банката 5% од потрошениот износ, месечно.
Е сега за попустот во продавниците, со картичка или во кеш пари, разликата е во 2-3 % провизијата која ја зема банката на секоја трансакција со картичка. Значи муабетот ми беше, ако сака продавачот (има добра воља) ќе ти даде добар попуст за плаќање и со картичка, разликата е мала и нормално ти ќе си ја платиш. Во краен случај може да се понудиш да платиш со картичка, а разликата од провизијата на банката да им ја доплатиш во кеш.
Најдобро да прашаш во Бајмаркет и Пробајк. Тие се пофлексибилни во однос на случајов.

чкчк

Аргат
Член од
11 јануари 2012
Мислења
240
Поени од реакции
237
Ќе ги поминам баш деновиве па ќе видам што е најдобро за тие пари тоа ќе го земам,па после како што рече @zocc ќе го надоградувам.Фала ви. :)

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Момци како се движат дан знајте цените за шорц од Нортвејв или Шимано тука кај нас?
Овије старите од асос ми се со малата душа, па мора во скоро да ги заменам за нови.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

http://outdoor.mk/index.php?route=product/product&path=60&product_id=977

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.702
Поени од реакции
21.202
отиде екипата која беше во голем број за лешок :) (а јас ќе чекам да помине грипот)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
отиде екипата која беше во голем број за лешок :) (а јас ќе чекам да помине грипот)
Заминаа дечките?...Исто имав гадна главоболка вчера која никако не врвеше инаку држачот беше наместен и требаше да се отвори сезоната денеска. :)

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Дечки, ме интересира каде се во Скопје може да се купи велосипед, и дали продавниците нудат и достава по други градови по Македонија? Сакам да купам нешто стандардно, за по асфалт, со буџет од околу 250-300 евра, што би ми препорачале и од каде?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom