Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
10 февруари 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0
Здраво дечки, иако ова ми е прво мислење не сум нов, си ја заборавив лозинката на минатиот профил. :)
Ми треба мала помош од оние кои се разбираат во велосипеди. Сакам да купам велосипед, до сега не сум имал искуство со купување и сакам да дадам 15.000-16.000 денари бидејќи имам другари кој често возат секакви дестинации од типот водно, матка, катланово, кучково (од Скопје сум) и слично и сакам да им се придружам. Имам другар што има продавница за точаци и ми понуди DRAG ZX3 (знам дека е постар модел) точакот е нов, прв газда ќе бидам. Е сега барам ваше мислење дали вреди за тој попуст што ми го дава (од 20.500 на 15.000)? Факт е дека неможам да најдам за тие пари некоја Мерида или Кјуб на ново, па би ве замолил тие што стварно се разбирате да ми помогнете дали овој велосипед вреди или не за тие пари. Поздрав до сите.

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Кај/кој и дава слабо ривју ??
Многу сиромашно мислам на типот шо зборвит во видеото, по мое ова кацига заслужвит едно добро квалитетно ривју.[DOUBLEPOST=1423593482][/DOUBLEPOST]
Здраво дечки, иако ова ми е прво мислење не сум нов, си ја заборавив лозинката на минатиот профил. :)
Ми треба мала помош од оние кои се разбираат во велосипеди. Сакам да купам велосипед, до сега не сум имал искуство со купување и сакам да дадам 15.000-16.000 денари бидејќи имам другари кој често возат секакви дестинации од типот водно, матка, катланово, кучково (од Скопје сум) и слично и сакам да им се придружам. Имам другар што има продавница за точаци и ми понуди DRAG ZX3 (знам дека е постар модел) точакот е нов, прв газда ќе бидам. Е сега барам ваше мислење дали вреди за тој попуст што ми го дава (од 20.500 на 15.000)? Факт е дека неможам да најдам за тие пари некоја Мерида или Кјуб на ново, па би ве замолил тие што стварно се разбирате да ми помогнете дали овој велосипед вреди или не за тие пари. Поздрав до сите.
Виј си ги и Фокусчињава ;) ако се малце на поќе над твојот буџет.
http://mastersport.com.mk/index.php/велосипеди/focus-bikes/raven-rookie-7g-2012-detail

Го имаш истиот на страната и во бела боја.

Последно уредено:
Член од
10 февруари 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0
Многу сиромашно мислам на типот шо зборвит во видеото, по мое ова кацига заслужвит едно добро квалитетно ривју.[DOUBLEPOST=1423593482][/DOUBLEPOST]
Виј си ги и Фокусчињава ;) ако се малце на поќе над твојот буџет.
http://mastersport.com.mk/index.php/велосипеди/focus-bikes/raven-rookie-7g-2012-detail

Го имаш истиот на страната и во бела боја.
Видов фала ти, според тебе за овие пари може да се купи нешто квалитетно?

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Видов фала ти, според тебе за овие пари може да се купи нешто квалитетно?
Да мојт, овије немојш ни да ги мериш со то бугарскиот кич.
Прашај во про-спорт, аутдоор, бајк маркет, бајк стоп, за модели од 2013, 2014, сигурно се на попуст и ќе возиш нешто шо е 79 пати посаглам него ли ова накитеново чудо.
Ѕирни го овај http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59_64&product_id=167

Член од
10 февруари 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0
Да мојт, овије немојш ни да ги мериш со то бугарскиот кич.
Прашај во про-спорт, аутдоор, бајк маркет, бајк стоп, за модели од 2013, 2014, сигурно се на попуст и ќе возиш нешто шо е 79 пати посаглам него ли ова накитеново чудо.
Ѕирни го овај http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=59_64&product_id=167
Бугарски кич мислеше на драгот :D Фала ти многу, меридава ми се свиѓа многу уште утре идам да видам што како, ако најдеш уште нешто за мој барања пиши :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
наверојатно мисли на youtube клипчето што го постирав.
Да, можеби, ич не го отворив. :)[DOUBLEPOST=1423598125][/DOUBLEPOST]
Многу сиромашно мислам на типот шо зборвит во видеото, по мое ова кацига заслужвит едно добро квалитетно ривју.
Е така може, не се разбравме прееска. Еве и на Bike radar има добро ривју, баш за тој модел.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Бугарски кич мислеше на драгот :D Фала ти многу, меридава ми се свиѓа многу уште утре идам да видам што како, ако најдеш уште нешто за мој барања пиши :)
Види си го утре со посовреме, рамот е ХЛ ако ти одговара и ти лежи тогаш си имаш супер возило.
Стори ни абер шо бидна ќе дајш по еден сок од боровница :)

Член од
10 февруари 2015
Мислења
9
Поени од реакции
0
Види си го утре со посовреме, рамот е ХЛ ако ти одговара и ти лежи тогаш си имаш супер возило.
Стори ни абер шо бидна ќе дајш по еден сок од боровница :)
Да праиме реално муабет јас сум голем момак, мислиш ќе биде добар? а за боровница не е проблем :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Да праиме реално муабет јас сум голем момак, мислиш ќе биде добар? а за боровница не е проблем :D
Колку си висок ?? По тоа се одредува големината на рамката.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Февруарското дружење го закажуваме за во сабота, 14 февруари, на Св.Трифун.

Во 9 часот поаѓаме од ОУ Кочо Рацин, а на врв ќе се собереме околу 11 часот.

Прогнозата за времето е поволна и очекуваме масовен тренинг на што повеќе планинари и велосипедисти, а за на врв обезбедивме частење соодветно на датумот :)

Настанот нема натпреварувачки карактер.

https://www.facebook.com/events/888835584471960/?ref_dashboard_filter=upcoming

Член од
21 јануари 2009
Мислења
28
Поени од реакции
7
Што мислите за ова? Ми го спуштија до 17.000 ?

http://www.bikemarket.mk/index.php?route=product/product&path=65&product_id=69
Мислам дека може да се земе и нешто подобро за тие пари. Јави се во Бајкмаркет и прашај дали го имаат Polar Mirage Pro со 26 инчни тркала на лагер, ако ти одговара таа величина на тркала. Доста подобар велосипед, а мала е разликата во цената, околу 1000 денари.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Ауууу како зуии, преде, везее :D
али многуу скупи, 180 еура, да не може човек со мерак да си ја намонтира

Kajgana Shop

На врв Bottom