Омилен/и DJ-и ?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Шо подразбирате под добар DJ?
Боље стиска плеј?
Копчето му е најмало од на сите останати, а го гаѓа од најдалеку? о.0"

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
Шо подразбирате под добар DJ?
Боље стиска плеј?
Копчето му е најмало од на сите останати, а го гаѓа од најдалеку? о.0"
Да направи нешто свое ...да има албум ..да има свое радио шоу ..да му направат ремиксови други дј на неговите траки :smir:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Да направи нешто свое ...да има албум ..да има свое радио шоу ..да му направат ремиксови други дј на неговите траки :smir:
DJ :

A disc jockey (also known as disk jockey, DJ or deejay) is a person who selects and plays recorded music for an audience. Originally, disk referred to phonograph records, while disc refers to the Compact Disc, and has become the more common spelling.
There are several types of disc jockeys. Radio DJs introduce and play music that is broadcast on AM, FM, shortwave, digital, or internet radio stations. Club DJs select and play music in bars, nightclubs, discothèques, at raves, or even in a stadium. Hip hop disc jockeys select and play music using multiple turntables, often to back up one or more MCs, and they may also do turntable scratching to create percussive sounds. In reggae, the disc jockey (deejay) is a vocalist who raps, "toasts", or chats over pre-recorded rhythm tracks while the individual choosing and playing them is referred to as a selector.[1] Mobile disc jockeys travel with portable sound systems and play recorded music at a variety of events.

Овде не спомињаат ништо за артисти и креирање музока.
Значи, пошо вие бирате најдобар DJ.
Вие бирате кој најдобро пушта туѓа музика пред луѓе.
Fascinating.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
DJ :

A disc jockey (also known as disk jockey, DJ or deejay) is a person who selects and plays recorded music for an audience. Originally, disk referred to phonograph records, while disc refers to the Compact Disc, and has become the more common spelling.
There are several types of disc jockeys. Radio DJs introduce and play music that is broadcast on AM, FM, shortwave, digital, or internet radio stations. Club DJs select and play music in bars, nightclubs, discothèques, at raves, or even in a stadium. Hip hop disc jockeys select and play music using multiple turntables, often to back up one or more MCs, and they may also do turntable scratching to create percussive sounds. In reggae, the disc jockey (deejay) is a vocalist who raps, "toasts", or chats over pre-recorded rhythm tracks while the individual choosing and playing them is referred to as a selector.[1] Mobile disc jockeys travel with portable sound systems and play recorded music at a variety of events.

Овде не спомињаат ништо за артисти и креирање музока.
Значи, пошо вие бирате најдобар DJ.
Вие бирате кој најдобро пушта туѓа музика пред луѓе.
Fascinating.
Де бре па и ти па .. не глуми до толку буквалиста .. значи ако пушти нешто негово му ја нема титулата дј ..и ова е буквално преведено од твоето ..па како да се вика темата ..можеби .."најдобриот во електронската музика "..

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Јас би рекол Скази. И мислам дека ретко кој диџеј го може тоа што и он. Laurent Garnier е исто ептен добар и уште некои техно диџеи како Armin Van Buuren, John Digweed, Paul Van Dyk и уште неколку...

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Де бре па и ти па .. не глуми до толку буквалиста .. значи ако пушти нешто негово му ја нема титулата дј ..и ова е буквално преведено од твоето ..па како да се вика темата ..можеби .."најдобриот во електронската музика "..
Не сум буквалиста, не сум ја крив шо не разликувате DJ од Артист.
Мешате поими а се праите генијалци, уше малце ќе се испотепавте дали е боље Тиесто или Армин, а и двајцата искачаат на сцена, стискаат плеј, играат CS, и си идат дома пуни кеш.

А тоа кој праи боље траки, веруј ми, нема врска со диск-џокејување -.-

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Мешате поими а се праите генијалци, уше малце ќе се испотепавте дали е боље Тиесто или Армин, а и двајцата искачаат на сцена, стискаат плеј, играат CS, и си идат дома пуни кеш.

Druze,kazi ti so podrazbiras pod Dj. ALi kazi ti ne kopiraj od vikipedia.
EJ, britni e artist. Ona e najbolje dj spored mene.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Druze,kazi ti so podrazbiras pod Dj. ALi kazi ti ne kopiraj od vikipedia.
EJ, britni e artist. Ona e najbolje dj spored mene.
Безразлика ја шо подразбирам под DJ, ја под DJ подразбирам нафуран скот шо сака да праи лесни пари, односно сељак шо бара леб без мотика и малолетни дундиња. Али вииш, не било битно ја шо мислам?
Пошо уште од коа постојат DJ-и се знае шо е DJ, и ја убаво ти пастирав од википедија, пошто нали, она е по веродостојна него моите зборови, па да немора да се смарам да пишувам.
И стварно ми е смешно како дрвите ташаци кој е бољи DJ а бирате меѓу Tiesto и некој дифтар/шабан ист ко него, а ете ви го Гоце од златен САФизам, и Славе легија, момци шо се далеку подобри DJ-и него Армин и цела негова циганска компанија, чак што више и више!

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Potpisot ti e ok. Darknes....u darknes si za Djive. Sho se bolje Goce ili SLave? So takvoto da ne vrtat?? Probaj napravi premin od edna na druga traka bez ni malce da se oseti toa, probaj da ja pogodis muzikata za nekolku iljadi lugje,probaj da dignes atmosfera,probaj da iskomuniciras so publikata bez nieden zbor....Imas protiv Djte,ok,tvoja rabota si e toa ama nemoj bez veze da pisuvas. Odgovori na temata i diskutiraj za toa koj DJ spored tebe e najdobar,ne ispravaj krivi drini ovde.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066

Oлабави малце ..многу си уфуран ..и после не викаш дека си буквалиста .. преку к*р ако викаме некој артист или дј ..што добиваш тука ти или било кој уопште...исти к*р разно паковање .кога веќе некој оди на журка ..ќе се забавува или ќе дреме како ќуран во некој ќош размислувајќи дали е овој дј или артист ...

Kajgana Shop

На врв Bottom