aleksandarreal
Sport fanatic
- Член од
- 15 мај 2009
- Мислења
- 905
- Поени од реакции
- 276
и мене ова ме интересира...Шо подразбирате под добар DJ?
Боље стиска плеј?
Копчето му е најмало од на сите останати, а го гаѓа од најдалеку? о.0"
Да направи нешто свое ...да има албум ..да има свое радио шоу ..да му направат ремиксови други дј на неговите траки :smir:Шо подразбирате под добар DJ?
Боље стиска плеј?
Копчето му е најмало од на сите останати, а го гаѓа од најдалеку? о.0"
DJ :Да направи нешто свое ...да има албум ..да има свое радио шоу ..да му направат ремиксови други дј на неговите траки :smir:
Де бре па и ти па .. не глуми до толку буквалиста .. значи ако пушти нешто негово му ја нема титулата дј ..и ова е буквално преведено од твоето ..па како да се вика темата ..можеби .."најдобриот во електронската музика "..DJ :
A disc jockey (also known as disk jockey, DJ or deejay) is a person who selects and plays recorded music for an audience. Originally, disk referred to phonograph records, while disc refers to the Compact Disc, and has become the more common spelling.
There are several types of disc jockeys. Radio DJs introduce and play music that is broadcast on AM, FM, shortwave, digital, or internet radio stations. Club DJs select and play music in bars, nightclubs, discothèques, at raves, or even in a stadium. Hip hop disc jockeys select and play music using multiple turntables, often to back up one or more MCs, and they may also do turntable scratching to create percussive sounds. In reggae, the disc jockey (deejay) is a vocalist who raps, "toasts", or chats over pre-recorded rhythm tracks while the individual choosing and playing them is referred to as a selector.[1] Mobile disc jockeys travel with portable sound systems and play recorded music at a variety of events.
Овде не спомињаат ништо за артисти и креирање музока.
Значи, пошо вие бирате најдобар DJ.
Вие бирате кој најдобро пушта туѓа музика пред луѓе.
Fascinating.
Не сум буквалиста, не сум ја крив шо не разликувате DJ од Артист.Де бре па и ти па .. не глуми до толку буквалиста .. значи ако пушти нешто негово му ја нема титулата дј ..и ова е буквално преведено од твоето ..па како да се вика темата ..можеби .."најдобриот во електронската музика "..
Druze,kazi ti so podrazbiras pod Dj. ALi kazi ti ne kopiraj od vikipedia.Не сум буквалиста, не сум ја крив шо не разликувате DJ од Артист.
Мешате поими а се праите генијалци, уше малце ќе се испотепавте дали е боље Тиесто или Армин, а и двајцата искачаат на сцена, стискаат плеј, играат CS, и си идат дома пуни кеш.
А тоа кој праи боље траки, веруј ми, нема врска со диск-џокејување -.-
Безразлика ја шо подразбирам под DJ, ја под DJ подразбирам нафуран скот шо сака да праи лесни пари, односно сељак шо бара леб без мотика и малолетни дундиња. Али вииш, не било битно ја шо мислам?Druze,kazi ti so podrazbiras pod Dj. ALi kazi ti ne kopiraj od vikipedia.
EJ, britni e artist. Ona e najbolje dj spored mene.
Oлабави малце ..многу си уфуран ..и после не викаш дека си буквалиста .. преку к*р ако викаме некој артист или дј ..што добиваш тука ти или било кој уопште...исти к*р разно паковање .кога веќе некој оди на журка ..ќе се забавува или ќе дреме како ќуран во некој ќош размислувајќи дали е овој дј или артист ...Не сум буквалиста, не сум ја крив шо не разликувате DJ од Артист.
Мешате поими а се праите генијалци, уше малце ќе се испотепавте дали е боље Тиесто или Армин, а и двајцата искачаат на сцена, стискаат плеј, играат CS, и си идат дома пуни кеш.
А тоа кој праи боље траки, веруј ми, нема врска со диск-џокејување -.-