Омилени бендови

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Па слушам многу бендови ама морам да кажам дека веќе некое време сум комплетно опседната со Breaking Benjamin! Значи ги љубам и неможам и нема да престанам да ги слушам ♥

R

Roten 96

Гостин
може името кажува дека ги сакам Деф Лепард и така е ги слушам многу..
но во последно време се префрлив малку повеќе на алтернативниот рок... ги слушам Coldplay најмногу во комбинација со U2..а од другиве бендови Bon Jovi, Aerosmith, Queen, Nickelback ...толку :salut:

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Освен Queen и Flogging Molly кои ги пишав пред некоја година, ги додавам и Bright Eyes(како ли сум ги заборавила?!)

Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Bon Jovi, Steelheart, Hinder, TNT, Gypsy Rose , Tuff, House of Lords, Casanova, Hurricane, Firehouse, H.E.A.T., Reckless Love, Crazy Lixx, CrashDiet .....

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Легендарните - The Beatles, потоа Marilyn Manson, Dimmu Borgir, Prodigy, Cradle of filth, Semargl, Dark Funeral, Blind Guardian, Avantasia, Venom, Iron Maiden, Guns 'N Roses, AC/DC, Nile, Canibal Corpse, Kreator, Gorgoroth, Kiss, Dope, Nirvana, Obscura, Godsmack, Beyond the horizon, Formles Terror, Watain, Dream Theater, Jimmy Hendrix, Pink Floyd и делумно Nirvana.
Од ова мувлава Opeth, Оtep, System of a down, и Bullet for my valentine (овие секако не ги вбројувам во квалитетни бендови меѓутоа мене многу ми се допаѓаат).
Од метал и рок толку. Нешто друго што сега последниве 3-4 месеци слушам се:
- Metric, Lana Del Ray, Nancy Sinatra, The Knife, Portishead Fever ray и Gorilazz.

Z

zmej gorjanin

Гостин
A Beautiful machine, инаку еден од најподценетите бендови кои воопшто ги имам слушнато. Жанр - Shoegazing.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.479
Поени од реакции
38.617
Малкумина ги знаат кај нас но мене ми се дефинитивно бр.1 - Poets of the Fall. Спотот за Carnival of Rust е најдоброто видео кое некогаш сум го видел.
Речиси подеднакво исто ги сакам и британците Muse и Klaxons!

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Многу се, ама сепак НАЈомилените: Nightwish, Evanescence, Within Temptation, The Pretty Reckless, Linkin Park, The Offspring, Franz Ferdinand... :)

Foxboro

Red Army-General
Член од
11 јули 2012
Мислења
90
Поени од реакции
59
многу се бе не можам да се сетам.......ај да почнам......pearl jam, green day, the offspring, avenged sevenfold, foo fighters, metallica, nirvana, papa roach, RHCP, SOAD, .......и др не ми текнува

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.877
Pink Floyd
Joy Division
Radiohead
Interpol
Goodspeed you!Black Emperor
Porcupine Tree
Crippled Black Phoenix
Editors
Block Out
Nirvana
Tool
God is an astronaut
The National
Dead Can Dance
Piano Magic
Dinosaur Jr
Sonic Youth
Killing Joke
Mogwai
Tragedy

Доста се а?

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Rise Against
Imagine dragons
Of Monsters and men
Avenged Sevenfold
Foo Fighters
Hot water Music
Linkin Park
Avantasia
Radiohead
BFMV
Nightwish
A day to remember
Paramore

и други, али овие у главно :)

C

Crazy Diamond

Гостин
Ѕирнете тука. На Youtube не слушам музика. Единствено да видам некои како звучат, и ако ми фатат уво, симнувам.

Kajgana Shop

На врв Bottom