- Член од
- 26 август 2008
- Мислења
- 2.165
- Поени од реакции
- 58
jas kolku sto se sekavam vo kavlifikaciite pobedi bas Cavic,i toa za nekolku stotinki go pretrka Felps,...Да, па затоа е во Lane 4![]()
jas kolku sto se sekavam vo kavlifikaciite pobedi bas Cavic,i toa za nekolku stotinki go pretrka Felps,...Да, па затоа е во Lane 4![]()
Ама за ЛОИ зборуваме, ова е старо година дена, не за квалификациите во Рим :smir:jas kolku sto se sekavam vo kavlifikaciite pobedi bas Cavic,i toa za nekolku stotinki go pretrka Felps,...
ok togas a na koj nacin odredile koj na koja pateka da bide od niv dvajca?:smir:Ама за ЛОИ зборуваме, ова е старо година дена, не за квалификациите во Рим :smir:
Епа се пливаат ден или два пред тоа две полуфинални трки. Најбрзите 8 од тие 16 пливачи во двете групи влегуваат во финалето. Најбрзиот што испливал, во случајов Фелпс е во патека 4. Второто време, тука Чавиќ е во патека 3. Третото најдобро време, мислам дека беше Такаџима, патека 5. И така од страните се редат еден по еден, додека не се стигне до патека 8, каде што е најслабиот пливач во групата, тој со најслабо време.ok togas a na koj nacin odredile koj na koja pateka da bide od niv dvajca?:smir:
e pa znaes li deka bas togas Cavic go pretrka Felps za nekolku stotinki,...pa bas najveke se bunea site poradi toa zatoa sto pred toa Felps veke imase zagubeno od Cavic(bas den ili dva pred toa).:smir:Епа се пливаат ден или два пред тоа две полуфинални трки. Најбрзите 8 од тие 16 пливачи во двете групи влегуваат во финалето. Најбрзиот што испливал, во случајов Фелпс е во патека 4. Второто време, тука Чавиќ е во патека 3. Третото најдобро време, мислам дека беше Такаџима, патека 5. И така од страните се редат еден по еден, додека не се стигне до патека 8, каде што е најслабиот пливач во групата, тој со најслабо време.
Не само на полуфинале, за било каква пливачка трка се запазува овој редослед, затоа што би било малку глупаво и незгодно за гледање ако се стави најбрзиот во патека 1 или 8. Мада на ЛОИ 2004 вака Торп од патека 1 ги изненади на 200 мешано :pos2:
proguglaj bas me interesira,...da ne sum pa jas greska,odamna bese...Колку што се сеќавам, не, ама ќе прогуглам да видам, сепак, пред година дена беше тоа![]()
i jas isto,...ama eve ke vidime sto ke sikopa Dzenu Grl na netov,...pa da znaeme koja slika e monataza,taa ona sto ja postuvase ili taa drugata(koja ona tvrdi deka e montaza),...bas me interesiraИ јас колку што памтам мислам (скоро сигурен сум) дека во финалето Чавиќ влезе со најдобро време.
proguglaj bas me interesira,...da ne sum pa jas greska,odamna bese...![]()
И јас колку што памтам мислам (скоро сигурен сум) дека во финалето Чавиќ влезе со најдобро време.
Moja грешка во врска со редувањето на патеката. Сепак Чавиќ бил во патека 4 а Мајкл во патека 5, како што најде Кајзер Созе. Но сепак, гледајте во неговиот цитат:i jas isto,...ama eve ke vidime sto ke sikopa Dzenu Grl na netov,...pa da znaeme koja slika e monataza,taa ona sto ja postuvase ili taa drugata(koja ona tvrdi deka e montaza),...bas me interesira![]()
Semifinals
The semifinals were held on August 15 and started at 11:26 CST.[15] The first semifinal was won by Michael Phelps with a time of 50.97 seconds. Other three swimmers qualified from this semifinal: Andrew Lauterstein (51.27 seconds), Jason Dunford (51.33 seconds), and Ryan Pini (51.62 seconds).[5] Surprisingly, Albert Subirats Altes, the bronze medalist at the 2007 World Championships,[9] failed to qualify, after finishing in the sixth place.[5] Also missing the cut was the host nation's representative Shi Feng, Segii Breus, and Kaio de Almeida.[5] The second semifinal was won in 50.92 seconds by Milorad Čavić, once again. The remaining three qualifiers were Ian Crocker (51.27 seconds), Andriy Serdinov (51.41 seconds), and Takuro Fujii (51.59 seconds).[5] New time bests set in the semifinals included the Oceanic and Australian records (set by Lauterstein), and the Chinese record (set by Shi).[3]
http://en.wikipedia.org/wiki/Swimming_at_the_2008_Summer_Olympics_-_Men's_100_metre_butterfly
Еве ви резултати од полуфинале.
Не е работава дали е во лејн 5 или лејн 4 или дали сликата е фејк... Работава е зошто Омега дури сега призна? Штом признале... Џабе дискутираме кој бил прв.Чисто како солза.
Заќутивте сите од постот на Џену.![]()
aj uste ova da go rascistime,kako se gleda koj treba da bide desno ili levo(mislam vo odnos eden na drug Cavic i Felps)?Moja грешка во врска со редувањето на патеката. Сепак Чавиќ бил во патека 4 а Мајкл во патека 5, како што најде Кајзер Созе. Но сепак, гледајте во неговиот цитат:
50.92 е побрзо од 50.97, нели?
Да, се согласувам, моја грешка, Чавиќ бил во патека 4. Но мојата слика што ја постирав си е ок. Гледајте доле
8
7
6
5. Фелпс
4. Чавиќ
3
2
1
Второто време на ЛОИ го ставале во патека 5. Тоа ме збуни, затоа што на сите натпревари што ги пливаме по Европава вториот го ставаат во патека 3. Изгледа на ЛОИ има други правила, но јас не знам, не сум пливала, тоа ќе ги прашате моите колеги туристи. Кхм, Михајло Ристевски.
И еве зошто тврдам дека мојата слика е точна. Чавиќ треба да е десно од Фелпс според наше гледиште ако е во патека 4, нели? Што бара на таа ваша слика лево?
Е сега, ако знаете добро да броите, како е поправилно?
Вака:
![]()
Или вака:
![]()
Доказ:
http://img269.imageshack.us/i/38886281.jpg/
Еве на линк, не ми излегува нешто сликава.