Олимпијадата на ТВ | МРТ / ZDF / ARD |

Член од
14 март 2010
Мислења
16.815
Поени од реакции
15.920
Уште три дена до почетокот на игрите, па мислам дека и оваа тема ќе е потребна во потфорумот, чисто колку да се информираме што ќе има во преноси/снимки на телевизиите кои ќе го пренесуваат големиот настан т.е телевизиите кои ни се достапни на 90% од членовите на форумот.
Како што знаете Еуроспорт ги загуби ТВ правата за овие, а и игрите во Рио 2016, па така екслузивно кај нас ќе се гледаат само на Македонската Радио Телевизија. Со исклучок на некои кабловски оператори кои ги имаат ZDF/ARD во нивната програмска шема, кои ќе ни овозможат плус некој пренос во текот на денот, со напомена дека на овие два канала претежно во пренос ќе се домашните т.е спортистите од Германија.
Teмата освен информативен карактер, ќе се состои и од пофалби и критики за тоа како ги вршат преносите, во однос на коментатори и сл.

Еве го и планот на МРТ за овие игри.. (подложен е на промени).

Ден 1
(МТВ 1) 16.55 – 19.30 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ – (живо) (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ / Д.НИКОЛОВСКИ)

Ден 2

САБОТА, 08.02.2014
(МТВ-1) 08.15 – 10.50 РЕПРИЗА СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
(МТВ-1) 10.50 – 11.50 КРОС-КАНТРИ, СКИЈАТЛОН 7,5+7,5 (Ж) – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 11.50 – 12.45 СНОУБОРДИНГ, СЛОУПСТАЈЛ (М) – (сн. од 09.45-10.45) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(МТВ-1) 12.45 – 15.00 вклучување БРЗО ЛИЗГАЊЕ 5.000 М (M) – (живо) (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 15.00 – 15.20 РЕПРИЗА ФИНИШ КРОС-КАНТРИ СКИЈАТЛОН 7,5+7,5 (Ж)
(МТВ-1) 15.20 – 17.00 БИЈАТЛОН, СПРИНТ 10 КМ (М) – (живо) - (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(СОБРАН) 22.15 – 23.45 FREESTYLE, МОГУЛС (Ж) – (снимка од 19.00 – 20.25) (ком: Ј.КОСТОВСКИ)
(МТВ-1) по ДНЕВНИК 3 - РЕПРИЗИ

Ден 3

(МТВ-1) 07.50 – 09.25 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СПУСТ (М) – (живо) - (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 09.25 – 10.50 СКИ-СКОКОВИ, К-100 (М) КВАЛИФИКАЦИИ – (сн. од саб 17.25) - (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 10.50 – 12.30 КРОС-КАНТРИ, СКИЈАТЛОН 15+15 (М) – (живо) - (ком: Г.МИЛКОВСКИ)

(МТВ-1) 12.30 – 14.55 БРЗО ЛИЗГАЊЕ 3.000 МЕТРИ (Ж) – (живо) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 15.00 – 15.25 РЕПРИЗА АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СПУСТ (М) – (скр.снимка од 07.50)

(МТВ-1) 15.25 – 17.00 БИЈАТЛОН, СПРИНТ 7,5 КМ (Ж) – (живо) - (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(СОБРАН) 19.30 – 21.15 СКИ-СКОКОВИ К-100 (М) – (снимка од 18.25-20.20) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) УМЕТ.ЛИЗГАЊЕ (ЕКИПНО) М+Ж+ТАНЦИ СЛ. – (сн. 16.00-18.55) - (ком: И.АНДРЕЕВСКА / Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) (по Дневник 3) САНКАЊЕ (М) 4.ТРКА – (снимка од 17.45-19.20) - (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) ......................... СНОУБОРДИНГ СЛОУПСТАЈЛ (Ж) – (снимка од 10.15) - (ком: З.ВИДЕВСКИ)

Ден 4

(МТВ-1) 07.50 – 09.00 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СПУСТ КОМБ. (Ж) – (живо) - (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 09.00 – 10.00 РЕПРИЗА САНКАЊЕ (М), 4.ТРКА – (од недела 17.45-19.20)
(МТВ-1) 10.00 – 11.30 РЕПРИЗА УМЕТ.ЛИЗГАЊЕ ОД НЕДЕЛА – (од 21.15)
(МТВ-1) 11.30 – 11.55 РЕПРИЗА АЛП. СКИЈАЊЕ, СПУСТ КОМБ. (Ж) – (скр. сн. од 07.55)
(МТВ-1) 11.55 – 13.00 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ КОМБ. (Ж) – (живо) - (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 13.00 – 14.00 РЕПРИЗА СКИ-СКОКОВИ 2.СЕРИЈА ОД НЕДЕЛА – (од 19.30)
(МТВ-1) 14.00 – 15.20 БРЗО ЛИЗГАЊЕ 500 М (М) – 1.ТРКА (живо) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 15.20 – 15.50 РЕПРИЗА АЛП. СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ КОМБ. (Ж) – (сн од 11.55)
(МТВ-1) 15.55 – 16.45 БИЈАТЛОН, ПОТЕРА 12,5 КМ (М) – (живо) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(СОБРАН) 16.45 – 17.30 вклучување БРЗО ЛИЗГАЊЕ 500 М (М) – 2.ТРКА (живо) - ( ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 17.30 – 18.45 САНКАЊЕ (Ж), 2.ТРКА – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ) (СОБРАН) 18.55 – 20.25 FREESTYLE, МОГУЛС (М) ФИНАЛЕ – (живо) – (ком: Ј.КОСТОВСКИ)

Ден 5

(МТВ-1) 09.55 – 10.55 FREESTYLE СЛОУПСТАЈЛ (Ж) – (живо) - (ком: Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 10.55 – 11.45 КРОС-КАНТРИ, СПРИНТ ПОЕДИНЕЧНО, КВАЛИФ. – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 11.45 – 12.55 РЕПРИЗА FREESTYLE, МОГУЛС (М) ФИНАЛЕ – (од понеделник 18.55)
(МТВ-1) 12.55 – 14.45 КРОС-КАНТРИ, СПРИНТ ПОЕД. ФИНАЛЕ (М)+(Ж) – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 14.45 – 15.50 БРЗО ЛИЗГАЊЕ 500 М (Ж) 1.ТРКА – (снимка 13.45-15.00) - (ком: Г.СТЕРЈОВ)

(МТВ-1) 15.50 – 16.45 БИЈАТЛОН, ПОТЕРА 10 КМ (Ж) – (живо – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(МТВ-1) 17.30 – 18.20 САНКАЊЕ (Ж), 4.ТРКА – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(СОБРАН) 17.55 – 19.40 КОШАРКА БИБЛ: КРАЈОВА-КОЖУВ – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)

(МТВ-1) 18.20 – 19.30 СКИ-СКОКОВИ К-100 (Ж) – (живо) – (ком: Ј.КОСТОВСКИ)

(СОБРАН) 19.40 – 20.30 СКИ-СКОКОВИ К-100 (Ж) – (живо)
(МТВ-1) 20.00 – 20.30 продолжува СКИ-СКОКОВИ К-100 (Ж) – (живо)
(МТВ-1) 20.30 – 21.30 СНОУБОРДИНГ, HALFPIPE (M), ФИНАЛЕ – (сним. од 18.30-19.40) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)

(МТВ-1) 21.30 – 23.00 БРЗО ЛИЗГАЊЕ 500 М (Ж) 2.ТРКА – (снимка 15.30-17.00) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)

Ден 6

(МТВ-1) 07.55 – 09.30 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СПУСТ (Ж) – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 10.20 – 11.30 НОРД.КОМБИНАЦИЈА, ПОЕДИН., СКОКОВИ К-100 – (живо) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 11.30 – 13.20 РЕПРИЗИ ОД ВТОРНИК БИЈАТЛОН, САНКАЊЕ
(МТВ-1) 13.25 – 14.00 НОРД.КОМБИНАЦИЈА, ПОЕДИНЕЧНО, ТРКА 10 КМ – (живо) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 14.00 – 14.55 РЕПРИЗА АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СПУСТ (Ж) – (скрат. снимка од 07.55)
(МТВ-1) 14.55 – 16.45 БРЗО ЛИЗГАЊЕ 1.000 М. (М) – (живо) - (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(СОБРАН) 16.45 – 17.30 САНКАЊЕ (ДВОЈКИ), 2.ТРКА – (живо) – (ком: Ј.КОСТОВСКИ)
(МТВ-1) 17.30 – 17.50 вклучување во САНКАЊЕ (ДВОЈКИ), 2.ТРКА – (живо, а почнува од 16.45) – (ком: Ј.КОСТОВСКИ)
(МТВ-1) 17.55 – 19.30 ХОКЕЈ (М) ЧЕШКА-ШВЕДСКА – (живо) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ / Г.МИЛКОВСКИ)
(СОБРАН) 17.55 – 20.30 ХОКЕЈ (М) ЧЕШКА-ШВЕДСКА – (живо)
(МТВ-1) 20.00 – 20.30 продолжува ХОКЕЈ (М) ЧЕШКА-ШВЕДСКА
(МТВ-1) 20.30 – 22.00 УМЕТН. ЛИЗГАЊЕ, СПОРТ. ДВОЈКИ СЛОБОДНО – (снимка. од 16.45-20.00) – (ком: И.АНДРЕЕВСКА / Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 22.00 – 00.00 ХОКЕЈ (М) ШВАЈЦАРИЈА-ЛЕТОНИЈА – (снимка од 18.00) - (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
ИЛИ СНОУБОРДИНГ (Ж) HALFPIPE – (снимка од 18.30-19.30) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)

Ден 7

(МТВ-1) 08.55 – 11.30 ХОКЕЈ (М) ФИНСКА-АВСТРИЈА – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 11.30 – 12.30 вклучување КРОС-КАНТРИ, 10 КМ (Ж) КЛАСИЧНО – (живо од 11.00) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 12.30 – 13.30 FREESTYLE СЛОУПСТАЈЛ (М) ФИНАЛЕ – (снимка од 10.30) - (ком: Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 13.30 – 16.00 ХОКЕЈ (М) САД-СЛОВАЧКА или РУСИЈА–СЛОВЕНИЈА - (живо) (ком: Д.НИКОЛОВСКИ / Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) 16.00 – 17.00 вклучување БРЗО ЛИЗГАЊЕ 1.000 М. (Ж) – (живо од 15.00) - (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 17.50 – 19.30 ХОКЕЈ (М) КАНАДА-НОРВЕШКА – (живо) - (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ / Г.МИЛКОВСКИ)
(СОБРАН) 17.50 – 20.30 ХОКЕЈ (М) КАНАДА-НОРВЕШКА – (живо)
(МТВ-1) 20.00 – 20.30 продолжува ХОКЕЈ (М) КАНАДА-НОРВЕШКА – (живо)
(МТВ-1) 20.30 – 22.30 БИЈАТЛОН 20 КМ ИНДИВИДУАЛ (М) – (снимка од 15.00) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(МТВ-1) по ДНЕВНИК 3 УМЕТНИЧКО ЛИЗГАЊЕ (М), КРАТКА ПРОГРАМА (снимка од 16.00-20.30) – (ком: И.АНДРЕЕВСКА / Ј.КОСТОВСКИ)
(МТВ-1) ........... САНКАЊЕ, ЕКИПЕН РИЛЕЈ – (снимка од 17.15) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)

Ден 8

(МТВ-1) 07.55 – 08.55 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СПУСТ (М) КОМБИНАЦИЈА – (живо) - (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 08.55 – 11.30 ХОКЕЈ (М) ЧЕШКА-ЛЕТОНИЈА– (живо) - (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) 11.30 – 12.30 вклучување КРОС-КАНТРИ 15 КМ (М) КЛАСИЧ. – (живо, а почнува од 11.00) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 12.30 – 13.30 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ (М) КОМБИНАЦИЈА – (живо) - (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 13.30 – 16.00 ХОКЕЈ (М) ШВЕДСКА-ШВАЈЦАРИЈА– (живо) - (ком: Г.МИЛКОВСКИ / Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 16.00 – 17.00 вклучување БИЈАТЛОН 15 КМ (Ж) ИНДИВИДУАЛ – (живо од 15.00) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(СОБРАН) 17.45 – 18.45 СКЕЛЕТОН (Ж) – 4.ТРКА – (живо) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(СОБРАН) 18.45 – 20.30 вклучување УМЕТНИЧКО ЛИЗГАЊЕ МАЖИ СЛОБОДНО – (живо, почнува од 16.00) – (ком: И.АНДРЕЕВСКА / Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 20.00 – 21.00 СКИ-СКОКОВИ (М) КВАЛИФИКАЦИИ К-120 – (снимка од 18.30) – (ком. Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 21.00 – 23.00 ХОКЕЈ (М) КАНАДА-АВСТРИЈА – (снимка, но се емитува живо од сателит !!!!) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) по ДНЕВН 3 FREESTYLE AERIALS (Ж) - (снимка од 18.30 – 19.25) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(МТВ-1) ...................... РЕПРИЗА УМЕТНИЧКО ЛИЗГАЊЕ МАЖИ СЛОБОДНО.
Ден 9

(МТВ-1) 07.50 – 08.55 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СУПЕРВЕЛЕСЛАЛОМ (Ж) – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 08.55 – 11.30 ХОКЕЈ (М) СЛОВАЧКА-СЛОВЕНИЈА– (живо) - (ком: Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 11.30 – 12.10 вклучување КРОС-КАНТРИ 4х5 КМ (Ж) – (живо од 11.00) - (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 12.10 – 13.20 РЕПРИЗА АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СУПЕРВЕЛЕСЛАМОМ (Ж)
(МТВ-1) 13.20 – 16.00 ХОКЕЈ (М) РУСИЈА-САД– (живо) - (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ / Д.НИКОЛОВСКИ)

(МТВ-1) 16.00 – 16.30 вклучување БРЗО ЛИЗГАЊЕ 1.500 М. (М) – (живо од 14.30) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 17.30 – 18.10 вклучување СКЕЛЕТОН (М) 4.ТРКА – (живо, а почнува во 17.15) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(СОБРАН) 18.25 – 20.30 СКИ-СКОКОВИ (М) К-120 – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 18.10 – 18.55 РЕПРИЗА АЛПСКО СКИЈАЊЕ СУПЕРВЕЛЕСЛАЛОМ (Ж)
(МТВ-1) 19.00 – 20.40 КОШАРКА АБА: КРКА – МЗТ СКОПЈЕ – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(СОБРАН) 20.30 – 22.30 ХОКЕЈ (М) ЧЕШКА-ШВАЈЦАРИЈА или ШВЕДСКА-ЛЕТОНИЈА – (снимка од 18.00) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) по ДНЕВНИК 3 РЕПРИЗА СКИ-СКОКОВИ (М) К-120
(МТВ-1) ..................... РЕПРИЗА ХОКЕЈ (М) ЧЕШКА-ШВАЈЦАРИЈА или ШВЕДСКА-ЛЕТОНИЈА

Ден 10

(МТВ-1) 07.55 – 09.00 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СУПЕРВЕЛЕСЛАЛОМ (М) – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 09.00 – 10.15 РЕПРИЗА ХОКЕЈ (М) ЧЕШКА-ШВАЈЦАРИЈА ИЛИ ШВЕДСКА-ЛЕТОНИЈА – (од сабота)
(МТВ-1) 10.15 - 11.00 СНОУБОРД КРОС ФИНАЛЕ (Ж) – (живо) - (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 11.00 – 13.00 КРОС-КАНТРИ 4х10 КМ (М) – (живо од 11.00) - (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 13.00 – 13.30 РЕПРИЗА АЛП.СКИЈАЊЕ, СУПЕРВЕЛЕСЛАЛОМ (М) – (од 07.55)
(МТВ-1) 13.30 – 16.00 ХОКЕЈ (М) РУСИЈА-СЛОВАЧКА– (живо) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) 16.00 – 17.00 БИЈАТЛОН 15 КМ МАСОВЕН СТАРТ (М) – (живо) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
МТВ-1) 17.55 – 19.30 ХОКЕЈ (М) КАНАДА-ФИНСКА - (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ / Т.СТОЈАНОВСКИ)
(СОБРАН) 17.55 – 20.30 ХОКЕЈ (М) КАНАДА-ФИНСКА - (живо)
БОБ ДВОСЕД (М) 1. И 2.ТРКА – (снимка 17.15-18.25 и 18.45-20.00) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) ...................... ХОКЕЈ (М) САД-СЛОВЕНИЈА– (снимка од 13.30-16.00) - (ком: Г.МИЛКОВСКИ)

Ден 11

(МТВ-1) 09.20 – 10.20 РЕПРИЗА БИЈАТЛОН (М) 15 КМ МАС СТАРТ – (од нед 15.55)
(МТВ-1) 10.20 – 11.20 СНОУБОРД КРОС (М) ФИНАЛЕ – (живо) - (ком: Б.ЧУПЕСКИ) МТВ-1) 11.20 - 13.30 РЕПРИЗА ХОКЕЈ (М) НЕКОЈ МЕЧ – (од недела)
(МТВ-1) 13.30 – 15.55 ХОКЕЈ (Ж) 1/2-ФИНАЛЕ – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ) (МТВ-1) 15.55 – 17.00 БИЈАТЛОН (Ж) 12,5 КМ МАСОВЕН СТАРТ – (живо) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(СОБРАН) 16.55 – 18.10 БОБ ДВОСЕД (М) 4.ТРКА – (живо) - (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 17.30 – 18.10 РЕПРИЗА СНОУБОРД КРОС - (од 10.20)
(МТВ-1) 18.10 – 19.30 СКИ-СКОКОВИ К-120 ЕКИПНО – (живо) – (ком. Д.НИКОЛОВСКИ / Б.ЧУПЕСКИ)

(СОБРАН) 18.10 - 20.15 СКИ-СКОКОВИ К-120 ЕКИПНО – (живо)
УМЕТН.ЛИЗГАЊЕ, ТАНЦОВИ ДВОЈКИ СЛОБОДНО – (снимка од 16.00-19.20) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ / И.АНДРЕЕВСКА)
(МТВ-1) ...................... РЕПРИЗА БОБ ДВОСЕД (М) 4.ТРКА
(МТВ-1) ...................... ХОКЕЈ (Ж) – 1/2-ФИНАЛЕ – (снимка од 18.00-20.30) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ)

Ден 12

(МТВ-1) 07.55 – 08.55 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, ВЕЛЕСЛАЛОМ (Ж) 1.ТРКА – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 08.55 – 11.30 ХОКЕЈ (М) ПЛЕЈ-ОФ (живо) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 11.30 – 12.20 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, ВЕЛЕСЛАЛОМ (Ж) 2.ТРКА – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 12.20 – 13.00 РЕПРИЗА
(МТВ-1) 13.00 – 14.00 НОРД.КОМБ. ПОЕДИН, СКИ-СКОКОВИ К120 – (сн. 10.30-11.30) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 14.00 – 14.30 НОРД.КОМБ. ПОЕДИН, КРОС-КАНТРИ 10 КМ – (живо) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 14.30 – 16.00 вклучување ХОКЕЈ (М) ПЛЕЈ-ОФ 2.И 3.ТРЕТ. – (живо од 13.30) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) 16.00 – 17.00 вклучување БРЗО ЛИЗГАЊЕ 10.000 М. (М) – (живо од 14.00)– (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(СОБРАН) 17.55 – 20.30 ХОКЕЈ (М), ПЛЕЈ-ОФ – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ / Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) 19.30 – 20.00 ДНЕВНИК 2
(МТВ-1) 20.00 – 20.30 вклучување ХОКЕЈ (М), ПЛЕЈ-ОФ – (живо)
(МТВ-1) 20.30 – 21.30 FREESTYLE СКИЈАЊЕ HALFPIPE (M) – (снимка од 18.25-19.30) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(МТВ-1) 21.30 – 23.30 ХОКЕЈ (М), ПЛЕЈ-ОФ – (снимка од 18.00) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ)

Ден 13

(МТВ-1) 07.55 – 09.00 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, ВЕЛЕСЛАЛОМ (М) 1.ТРКА – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 09.00 – 11.30 ХОКЕЈ (М) 1/4-ФИНАЛЕ – (живо) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) 11.30 – 12.45 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, ВЕЛЕСЛАЛОМ (М) 2.ТРКА – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 12.45 – 13.45 КРОС-КАНТРИ, СПРИНТ ЕКИПНО ФИНАЛЕ – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 13.45 – 16.00 вклучување ХОКЕЈ (М) 1/4-ФИНАЛЕ – (живо од 13.30) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ / Т.СТОЈАНОВСКИ)
(МТВ-1) 16.00 – 17.00 вклучување БИЈАТЛОН ЕКИПНА ШТАФЕТА – (живо од 15.30)– (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(СОБРАН) 17.00 – 17.55 СНОУБОРД ПАРАЛЕЛ-ВЕЛЕСЛАЛОМ (М)+(Ж)–(сн.од 10.00-11.50) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 17.30 – 17.55 РЕПРИЗА АЛПСКО СКИЈАЊЕ ВЕЛЕСЛАЛОМ 2. ТРКА
(СОБРАН) 17.55 – 20.30 ХОКЕЈ (М) 1/4-ФИНАЛЕ – (живо) - (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ / Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 17.55 – 19.30 ХОКЕЈ (М) 1/4-ФИНАЛЕ – (живо)
(МТВ-1) 20.00 – 20.30 вклучување во ХОКЕЈ (М) 1/4-ФИНАЛЕ - (живо)
(МТВ-1) по ДНЕВН 3 БОБ ДВОСЕД (Ж) 4.ТРКА - (снимка од 18.30-19.15) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
ИЛИ (МТВ-1) ...................... ХОКЕЈ (М) 1/4-ФИНАЛЕ – (снимка од 18.00) - (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ или Д.НИКОЛОВСКИ)

Ден 14

(МТВ-1) 08.55 – 10.00 НОРД.КОМБИНАЦ, ЕКИПНО, СКИ-СКОКОВИ К130 – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 10.00 – 10.25 РЕПРИЗА ФУДБАЛ ЛШ HIGHLIGHTS
(МТВ-1) 10.25 – 11.55 FREESTYLE СКИЈАЊЕ СКИ-КРОС (М) – (живо) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 11.55 – 13.00 НОРД.КОМБИНАЦИЈА, ЕКИПНО 4х5 КМ – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 13.00 – 15.30 ХОКЕЈ (Ж), ЗА 3.МЕСТО – (живо) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 15.30 – 16.30 РЕПРИЗА или СНИМКА БОБ ДВОСЕД (Ж) 4.ТРКА – (од среда 18.30) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(СОБРАН) 16.15 – 19.00 УМЕТН ЛИЗГАЊЕ, ЖЕНИ СЛОБОДНО – (живо од 16.00) – (ком: И.АНДРЕЕВСКА / Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 16.15 – 17.00 УМЕТН ЛИЗГАЊЕ, ЖЕНИ СЛОБОДНО – (живо од 16.00)
(МТВ-1) 17.30 - 19.00 продолж. УМЕТНИЧКО ЛИЗГАЊЕ, ЖЕНИ СЛОБ – (живо од 16.00)
(СОБРАН) 19.00 – 20.30 вклучување ХОКЕЈ ФИНАЛЕ (Ж) – 2. И 3.ТРЕТИНА – (живо од 18.00) (ком: Г.МИЛКОВСКИ)

Ден 15

(МТВ-1) 09.25 – 10.25 FREESTYLE СКИЈАЊЕ HALFPIPE (M) – (снимка од чет 18.30-19.25) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(МТВ-1) 10.25 – 12.00 FREESTYLE СКИЈАЊЕ СКИ-КРОС (Ж) – (живо) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 12.00 – 13.00 РЕПРИЗА УМЕТ. ЛИЗГ.( Ж) СЛОБ – (скр. сним среда од 16.00-18.55)
(МТВ-1) 13.00 – 15.30 ХОКЕЈ (М) 1/2-ФИНАЛЕ – (живо) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ / Т.СТОЈАНОВСКИ)
КОМБИН. 13.45 – 15.00 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ (Ж), 1.ТРКА – (живо) - (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 15.30 – 17.00 БИЈАТЛОН (Ж) ШТАФЕТА – (живо) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(МТВ-1) 17.25 – 18.00 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ (Ж), 2.ТРКА – (живо од 17.15) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(СОБРАН) 17.25 – 19.15 ДОМАШНА КОШАРКА: ФЕНИ И.-КУМАНОВО – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 18.00 – 19.30 ХОКЕЈ (М) /1/2-ФИНАЛЕ– (живо) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ / Т.СТОЈАНОВСКИ)
(СОБРАН) 19.15 – 20.30 вклучување ХОКЕЈ (М) 1/2-ФИНАЛЕ – (живо)
(МТВ-1) 20.00 – 20.30 продолжува ХОКЕЈ (М) /1/2-ФИНАЛЕ – (живо)
(МТВ-1) 20.30 – 21.00 РЕПРИЗА АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ (Ж), 2.ТРКА – (од 17.10)
(МТВ-1) 21.00 – 23.00 РЕПРИЗА ХОКЕЈ (М) 1/2-ФИНАЛЕ – (од 13.00)

Ден 16

(МТВ-1) 09.50 – 10.20 РЕПРИЗА АЛП. СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ (Ж), 2.ТРКА – (од пет 17.10)
(МТВ-1) 10.20 – 12.15 КРОС-КАНТРИ (Ж) 30 КМ МАС СТАРТ – (живо) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 12.15 – 13.40 СНОУБОРД, ПАРАЛЕЛ-СЛАЛОМ (М)+(Ж)– (снимка од 10.15-12.20) – (ком: Б.ЧУПЕСКИ)
(МТВ-1) 13.40 – 14.45 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ (М) 1.ТРКА – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)

(МТВ-1) 15.20 – 17.00 БИЈАТЛОН, (М) ШТАФЕТА – (живо) – (ком: З.ВИДЕВСКИ)
(СОБРАН) 16.00 – 18.30 УМЕТНИЧКО ЛИЗГАЊЕ, ГАЛА-РЕВИЈА – (ком: И.АНДРЕЕВСКА / Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 17.25 – 18.15 АЛПСКО СКИЈАЊЕ, СЛАЛОМ (М) 2.ТРКА – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ)
(МТВ-1) 18.15 – 19.30 РЕПРИЗА (КРОС КАНТРИ ???)
(СОБРАН) 18.55 – 20.10 БОБ ЧЕТИРИСЕД, 2.ТРКА – (ком: Г.СТЕРЈОВ
(СОБРАН) 20.15 – 22.15 ХОКЕЈ (М) ЗА 3.МЕСТО – (снимка од 16.00-18.30) – (ком: Д.НИКОЛОВСКИ / Т.СТОЈАНОВСКИ)

Ден 17

(МТВ-1) 08.00 – 10.45 КРОС-КАНТРИ (М) 50 КМ МАСОВЕН СТАРТ – (живо) – (ком: Г.МИЛКОВСКИ)
(МТВ-1) 10.25 - 11.40 БОБ ЧЕТИРИСЕД (М) 3. ТРКА – (живо) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 11.55 – 12.55 БОБ ЧЕТИРИСЕД (М) 4.ТРКА – (живо) – (ком: Г.СТЕРЈОВ)
(МТВ-1) 12.55 – 15.30 ХОКЕЈ (М), ФИНАЛЕ – (живо) – (ком: Т.СТОЈАНОВСКИ / Д.НИКОЛОВСКИ)
(МТВ-1) 15.30 – 16.45 РЕПРИЗА КРОС-КАНТРИ (М) 50 КМ МАСОВЕН СТАРТ

(МТВ-1) 17.00 – 19.30 СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ – (живо) – (ком: З.КАЛИНСКИ / Г.СТЕРЈОВ)
 

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
17 денови не мрдаме од пред телевизор!
 

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.729
Поени од реакции
1.306
Германските ZDF и ARD, како и сите останати странски радиодифузери кои ќе нудат програма поврзана со Зимскиве Олимписки игри ќе МОРААТ да ги исклучуваат (затемнуваат) програмите, бидејќи за Република Македонија МРТ ги има ексклузивните права. Во спротивно АВМУ (поранешното СРД) ќе казнува дебело.
Така да, не верувам дека некои би се осмелиле да не го почитуваат ова, особено сега кога АВМУ најави дека ќе може да ги мониторира сите оператори, а не само тие од Скопскиот регион.

Имаше објавено соопштение на сајтот нивни, но не можам да го најдам за да го објавам тука.
 
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
4.404
Алпсково скиање многу рано почнува.:(
Тешко дека ќе станам да ги гледам.
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.815
Поени од реакции
15.920
На ЗДФ моментално не е кодиран каналот, барем на свеченото отварање. За од утре па натаму ќе видиме.
 

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.729
Поени од реакции
1.306
Сега на вести кажаа дека на mrt.com.mk има три специјализирани канали кои ќе нудат олимпијада.
 

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.762
Поени од реакции
20.480
Која сака да ја гледа олимпијадава на iPlayer-от на BBC нека инсталира екстензија Media Hint за Firefox или Chrome.
Распоредот на BBC за преноси.

А ќе следи туториал и за ZDF каналите на интернет во HD. Stay tuned :sneaky:
--- надополнето: 8 февруари 2014 во 16:22 ---
Средено и за ZDF која сака туторијал по 1000 на сметка. :pipi:
Untitled.png
 
Последно уредено од модератор:

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.762
Поени од реакции
20.480
5-6 Канали во HD

Еве го туторијалот. Само за Мозила работи ова.
Спуштете ја прво екстензијава, од кога ќе ја инсталирате ќе ви побара да ја рестартирате Мозилата и рестартирајте.
Потоа одете на Мозила(лево горе) на паѓачкото мени одберете Web Developer - Modify Headers.
Ќе ви се појави ваков прозорец
Untitled1.png

Кај што пишува Select action на паѓачкото мени одберете Add. Кај Header name (x-forwarded-for), Header value (194.97.147.129) и Descriptive comment (ZDF). Одберете Add тоа до Reset(reset не го чепкајте) па OK.

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/#/event/2042758/olympia2014/epg/123113 тука е плеерот на ZDF.

За тие кои сакаат да гледаат на плеерот од NOS со холандски коментатори. Ќе направите уште еден Add сега со 145.58.28.91(место предходното) и NOS место ZDF.
http://nos.nl/os2014/live/ тука е плеерот на NOS.
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.815
Поени од реакции
15.920
Овде ги имате сите натпреварувања без никакви дополнителни исталирања.
http://88.80.11.29/
Oвие се банирани стримови, ко шо приметив на ББС и остали.
Се снајдовте или тешко?
Не се лоши ни МТВ + 2 стрима на плеј.мрт.ком.мк , а за плус еден пренос мозила не инсталирам.:D
 

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.762
Поени од реакции
20.480
Никогаш не потцнувај 5 HD легални стримови, кои никогаш не кочат. Башка ќе научиш некој џермански збор. :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom