Минатата година на Орце Николов им скратија од распустот.Почнаа да учат една недела порано :smir:
Сигурно.
Вчера класната на родителски кажа дека второ полугодие ќе се обработувале деновите, што значи тогаш ќе ги учиме саботите.
Денес или утре треба да има состанок за да се договорат директорите и СОНК и лица од министерството како ќе се обработува.
Беа означени 2 начина:
1.Или скратување од зимскиот распуст или
2.Учење на 2-3саботи и деновите определени за екскурзија да се обработуваат (значи да нема екскурзии
Да бе никој неможе да ти го скрати распустот божее. Како за сите така и за тебе, ако донесе министерството одлука да се одработат ( било саботи или неколку денови од летниот распуст ) ќе одиш и те како. Мислеш дека така овие 7 дена колку траеше штрајкот ( отприлика 40ина часови ) ќе отидат во аут ?
Министертвото на чело со министерот и другите кловнови околу него можат да ми се фатат. Секоја сабота имам натпревар, доколку кловновите се согласат, може да одржиме настава у салата или у комбето ако одиме некаде на страна, нема проблем од моја страна. Ќе го скратат распустот? Одам на зимување у Квебек, нека ме најде и нека ме натера да одам на школо.
Нас професорите ни кажаа дека деновите од штрајкот нема да се обработуваат колку е тоа точно незнам,ќе видиме.
Што би рекол Dr.House: everybody lies.
Што ќе беше ова револуционери бе? Матер ќе им ебете на министерот и Дојчин ако ве заебат и ви начукаат да учите плус 5-6 дена од официјалното завршување на школската година? НЕ! Ќе идете у школо со опашките у гз, и глас нема да ви се чуе. Затоа што се знае, одреден број на неоправдани и Збогум создравје, исто така одреден број на оправдани часови Полагање класен испит.
Минатата година имав 190 оправдани и најмалку уште 100 незабележани, " изгубени ' у дневникот, според ова, повторно се враќаме на првиот исказ. Можат да ми се фатат.