Одработување на деновите од штрајкот на СОНК

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Минатата година на Орце Николов им скратија од распустот.Почнаа да учат една недела порано :smir:

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Јас слушнав дека во ова полугодие нема да се одработат изгубените денови...Највероватно во второто ќе се одработат...

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Минатата година на Орце Николов им скратија од распустот.Почнаа да учат една недела порано :smir:
Сигурно.
Вчера класната на родителски кажа дека второ полугодие ќе се обработувале деновите, што значи тогаш ќе ги учиме саботите.
Денес или утре треба да има состанок за да се договорат директорите и СОНК и лица од министерството како ќе се обработува.
Беа означени 2 начина:
1.Или скратување од зимскиот распуст или
2.Учење на 2-3саботи и деновите определени за екскурзија да се обработуваат (значи да нема екскурзии
Да бе никој неможе да ти го скрати распустот божее. Како за сите така и за тебе, ако донесе министерството одлука да се одработат ( било саботи или неколку денови од летниот распуст ) ќе одиш и те како. Мислеш дека така овие 7 дена колку траеше штрајкот ( отприлика 40ина часови ) ќе отидат во аут ?
Министертвото на чело со министерот и другите кловнови околу него можат да ми се фатат. Секоја сабота имам натпревар, доколку кловновите се согласат, може да одржиме настава у салата или у комбето ако одиме некаде на страна, нема проблем од моја страна. Ќе го скратат распустот? Одам на зимување у Квебек, нека ме најде и нека ме натера да одам на школо.
Нас професорите ни кажаа дека деновите од штрајкот нема да се обработуваат колку е тоа точно незнам,ќе видиме.
Што би рекол Dr.House: everybody lies.
Што ќе беше ова револуционери бе? Матер ќе им ебете на министерот и Дојчин ако ве заебат и ви начукаат да учите плус 5-6 дена од официјалното завршување на школската година? НЕ! Ќе идете у школо со опашките у гз, и глас нема да ви се чуе. Затоа што се знае, одреден број на неоправдани и Збогум создравје, исто така одреден број на оправдани часови Полагање класен испит.
Минатата година имав 190 оправдани и најмалку уште 100 незабележани, " изгубени ' у дневникот, според ова, повторно се враќаме на првиот исказ. Можат да ми се фатат.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
чудно, јас и лани учев во Орце а не ми скратија од распуст:smir:

не шири неточни информации

едит: ова било за за 4 година, за тие што протестираа а не цело школо

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Грешка си друже, не ни се десило таква работа барем за мене овие 4 години, а не ни верувам дека ќе се деси.:smir:

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.082
Поени од реакции
1.641
Во јбт многу паметно напраено...ке се обработуваат часовите во деновите кога имате помалце во второ полугодие...на пример. у неделата математика имаш 3 пати значи 3 пати ке треба да останете 7ми час или пак 6ти ако имате 5 часа...истото тоа со другите предмети и се тоа во второ полугодие.:)Мислам дека е многу подобро од учење саботи и кратење од распусти.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Чим се обработуваат у второ полугодие, добро е... :)

К

*Каталонец*

Гостин
Да, и јас слушнав дека ова полугодие нема да се обработуваат часовите.

Па и на нив не им се исплаќа бе во Сабота па да се пали парното ова она има трошоци тука :):)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Да, и јас слушнав дека ова полугодие нема да се обработуваат часовите.

Па и на нив не им се исплаќа бе во Сабота па да се пали парното ова она има трошоци тука :):)
Да у право си, поарно затоа за свите да не учимо у суботе...:icon_lol:

Член од
12 декември 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
:toe:Vie ke si ucite ...nie voopsto i ne strajkuvavme i sega nema da u4imeeeeeeee:baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::baeh::vozbud::toe:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Седевме дома,ама еве сега ќе плаќаме утре правам писмена Англиски,во четврток писмена Германски,тест Математика,тест Хемија.:tapp::tapp:
Ама во саботи не одам па Мајка Јана нека е !

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
...Нема смисла сеа ние заради нив да страдаме...Како ние да сме криви за се...:toe:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
а шо има врска бе дали второ или прво пологудие ке се обработваат??исто се фака...и тогаш пак ке се буните....

Kajgana Shop

На врв Bottom