Одгледување на печурки (буковка, шиитаке и др.)

Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
Точно Prophet,
е сега е проблем што ти на пример имаш да речеме една директна понуда ама ај да видеме(акое загреан за тоа) колку Kostur123 и другите ќе се заинтересираат. Ама мислам оти ќе дојде на тоа "абе ај заебанција е ова, од кај знам како ќе е кога ќе почнам", нели?
Е тоа што го кажа: јас абе мислиш уште со сила останува да им бутнам на луѓето в уста се што им е потребно за да успеат во тоа што јас го знам. Мада и тоа нема да помогне оти еве во моментот си имам такви ситуации.
Еве и јас ко тебе со директна понуда:
=Во Струмица, гаранција давам дека се продаваат по/ 50-80кг свежа буковка на недела.
Во моментот се присутни некои 20% од висината побарувачката.
=Да спомнувам Скопје(Рамстор, Веро, СП, пазарите)? Имам можност преку дистрибутерот на шиитакето на мојот соработник од Битола (видете http://www.shitake.mk/). Чист погодок. АМа каде се произведувачите, пак ке досадуваат со истите виртуелизации.
Затоа да не ме стега главата и да го скратам кругот на неколку квалитетни произведувачи јас се впучтам во такво производство, набрзо што може.

за Kaiser
па никој не ти е крив што не си пробал некои нови работи. Убава ти е шампињонката? Па напрај споредба во квалитетот барем. Во Мк има и шиитаке и кралица на буковките (Pl.eryngii). Кажи освен бел леб јадеш нешо друго или упорно тоа?
Нели
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 00:06 ---
ти па види и www.kompost.tk ili
www.mikofarma.tk
ама ако двогледот ти гледа само до шампињоните, тешко да се најде диоптер за другите.(гледам јакиот став на одбивност).Извини ако грешамќе се исправам, веднаш.
 

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
за Kaiser
па никој не ти е крив што не си пробал некои нови работи. Убава ти е шампињонката? Па напрај споредба во квалитетот барем. Во Мк има и шиитаке и кралица на буковките (Pl.eryngii). Кажи освен бел леб јадеш нешо друго или упорно тоа?
Нели
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 00:06 ---
ти па види и www.kompost.tk ili
www.mikofarma.tk
ама ако двогледот ти гледа само до шампињоните, тешко да се најде диоптер за другите.(гледам јакиот став на одбивност).Извини ако грешамќе се исправам, веднаш.
Се надевам вака не им се обраќаш на твои клиенти зашто е тотално непрофи. Јас сум ти можеби иден соработник во некој бизнис (не ме знаеш ни кој сум ни што нудам а ни што работам) но со ваков стил на однесување би загубил шанса било кога да соработуваш со мене.

Срамота е на едно обично прашање да се одговара толку некултурно без и малку да се има повод за тоа ;).
 
Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
паа,Kayser

ајде да речеме дека е некултурно ова моето
АМА колку е пак твоето просто што величиш едно на сметка на друго
БЕЗ да го дознаеш нивниот прав квалитет,
(Ај да е до сетилата ни)
Тоа не ти личи на некултурно,а?Твоето сетило како репер за другите, аа не.

Кога пишувам Се обраќам на сите јас не знам кој е мој соработник на форумот, не сум како на оној сличниот по име на овој каде договорно се фалат(ај да има за што).
Со моите соработници сум уште "построг", за да разберат а не после да трескат глупости. Да знаат дека им е кажано се. ме потсетува на она во сличниот форум каде едно метално буре некој го мери со мојот контејер опремен до 5.000еур, кога кажав јас глуп оти дадов 5.000еур а некој паметен оти има буре од 300ден. И знаеш што се случи? сите што работеа со буре(најголем дел) не работат ни си тие што прокламираат таков метод а пак ни со мене(демек може и јас сум можел да ги зае_ _м).

ај да те потсетам:
Немам намера да произведувам печурки но ме интересира што со буковката која толку ја спомнувате? Од кога знам за себе сум користел шампињон во исхрана, сум пробал буковка и не ми е баш по ќеиф.

Значи ако си дал мислење без да те некој спречува тогаш и другите ќе дадат. Ти па смени каналот, ама пак ќе плаќаш интернет.
Ќе си бил можеби иден мој соработник, епа така знај оти јас сум директен, нема од втора, и се што кажам ќе го слушаш секој иден пат пак истото.
А ако сакаш филувања,
ќе мораш да бидеш соработник со другите од Мк.
(мислам оти ја смиривме топката ама ај уште еден коментар од тебе, па ќе ја кажам мислата за овие пишувања) Согласен?:pipi:(колку дас е разведри форумот, не да се гребам кај тебе, иден соработнику).
 

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
паа,Kayser

ајде да речеме дека е некултурно ова моето
колку е пак твоето просто што величиш едно на сметка на друго
БЕЗ да го дознаеш нивниот квалитет,
Тоа не ти личи на некултурно,а?Или оти е твое па и од кал да е убаво е(паметно е), брее.
Кога пишувам Се обраќам на сите што учествуваат на оваа тема, на никој посебно,а кога е тоа директно за некој обележувам, kako sea za tebe, а како гледам ти нападна прв(па прочитај си погоре својот текст).
ај да те потсетам:
Немам намера да произведувам печурки но ме интересира што со буковката која толку ја спомнувате? Од кога знам за себе сум користел шампињон во исхрана, сум пробал буковка и не ми е баш по ќеиф.

Од кај пак ти специјалист за тие работи, да не си другар на Стево Карапанџа?
а реков напаѓања и сл н.п.
Значи ако си дал мислење без да те некој спречува тогаш и другите ќе дадат. Ти па смени каналот, ама пак ќе плаќаш интернет.
Ќе си бил можеби иден мој соработник, епа така знај оти јас сум директен, нема од втора, и се што кажам ќе го слушаш секој иден пат пак истото.
А тоа е верувам одлично а,
ако сакш нови епизоди ете ти други има во Мк што го прават тоа, ако сакаш контакти на емаил.
(мислам оти ја смиривме топката ама ај уште еден коментар од тебе, па ќе ја кажам мислата за овие пишувања) Согласен?
Стилот ти е агресивен и не сфаќам како ти работиш, јас вака да се однесувам има сите клиенти да ги разбркам, нема љутиш.

Прашав банално прашање, што со буковката односно каде се пласира и само на тоа сакав одговор. Дали јас ја консумирам е ИРЕЛЕВАНТНО, јас не сум битен, за бизнис правиме муабет нели?

Изгледа на форумов не може нормално да се дискутира па секаде се бара прилика да се покаже „величина“ што е посебно смешно на тема каде се збори за чист бизнис и ништо повеќе.

Ако сака некој нека одговори ако не никому ништо.
 
Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
препорака
http://www.youtube.com/watch?v=gwQ8-OYedZ8
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 01:39 ---
Kayser
извини ама ти не праша за пласманот(едино ако не се прикажуваш под неколку никови)

та
нели ова е твое:
што со буковката која толку ја спомнувате? Од кога знам за себе сум користел шампињон во исхрана, сум пробал буковка и не ми е баш по ќеиф.

Е сеа ќе ти кажам со стилот
да агресивен е до граница додека (демек јас видовитиот) одлучам дека сум разбрал дали другата страна е заитересирана за соработка(ке произведува и сл) или пак само колку да му мине времето се наоѓа во муабет, дали ме разбра,
Ова најчесно, најучтиво ти го пишувам без напад навреда...
Да знаеш во назадните 12 години какви се ситуации сум имал
Ќе ме разбереш мислам
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 01:50 ---
Пр. пред некоја година ме вика една од Кавадаречко.Бил јак производител ова она( се испофали). Јас тогаш на почеток наивен му велам: ај ке дојдам кога ме викаш да ти видам условите(веќе работел со други од Мк). амааа (го прашувам) позитивен ефект од посетата ќе има? ДА! вели, ќе земам мицелиум(ќе капарисал) литература исто и, јас одам. Пут под ноге у Кавадаречко. Муабети ова она, му исправив грешките намерни што му ги направиле од другата страна и на крај абе капар? ЕЕЕ, знаеш што ај да видам што ќе имам ќар од овие вреќи, па ако има ќе ти се јавам. СЕ УШТЕ ГО ЧЕКАМ НЕГОВОТО ЈАВУВАЊЕ.
од тогаш! провокации, остри муабети па кога до некаде ќе знам со кого и дали ќе си имам работа одлучувам што понатаму. Да губам време или не... Ама можеби си ти буџетар па не ти теба таков пристап на работа?
скајп: vane.sokolovski
 

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Сам ќе се цитирам:

Немам намера да произведувам печурки но ме интересира што со буковката која толку ја спомнувате? Од кога знам за себе сум користел шампињон во исхрана, сум пробал буковка и не ми е баш по ќеиф. Ја купуваат приватни лица за готвење или најчесто по ресторани иде?

Освен буковка и шампињон има ли некоја друга која кај нас ја има а да е добра за исхрана?
Немам време да се препукувам, нити ми е тоа намера, стварно имам побитни работи во живот.

Ќе ве читам од време на време кога ќе има некоја интересна информација.
 
Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
ok
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 01:57 ---
mada go citiras toa sto ti odgovara(ama neli i jas) nema lutis
 
Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
Може ли некако да ставам едно видео директно овде(како изгледа печуркара и сл) или пак да одам преку mediafire.com?
Сакам да ја придвижам расправата кон права насока, што ќе рече Кајзер доста со прекукувања. Фала на советот.
 
Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
00011.jpg
okolu prostorot (vkupno 25 stranici)
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:23 ---
00012.jpg
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:24 ---
00013.jpg
 
Член од
19 декември 2009
Мислења
132
Поени од реакции
38
Има ама не од комерцијално исплатливите видови(барем така вели најголемиот стручњак за нив во Мк).
 

Kajgana Shop

На врв Bottom