Одбојка

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Одбојка? Их шо е одбојка за мене и Потато го тепам:baeh: изгледа не:kesa: :) Туку имам еден брачед од Србија и игра тамо незнам за кој иначе е еден од најдобрите...:vozbud:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Kazi kak se vika bratuced ti, i kolkav e...

Btw, treto mesto. Vo polufinaleto ne igrav, zagubivme od Rabotnicki 2:0 - 25:19, 25:22. Vo drugoto polufinale ekipata na OK.Stumica ja pobedi ekipata na Borec od Veles so 2:0 - 26:24, 25:14. Vo natprevarot za treto mesto igrav so injekcija za bolka :S, prestana da deluva na tretiot set pa morav da go napustam terenot, me prskaa nesto tam, pa go igrav cetvrtiot. Pobedivme 3:1... 25:13, 25:15, 20:25, 25:16... Vo finaleto ekipata na Rabotnicki Fersped bese pouspesen od ekipata na OK.Strumica. 3:0 vo setovi. 26:24, 25:23, 25:19... Cestitki za pobednikot.

Btw, zavrsi seniorskoto prvenstvo vo Makedonija. Pobednik e ekipata na Rabotnicki Fersped, koj ja sovlada ekipata na Makedonija GIO so 3:0... Ne go znam rezultatot od setovite uste ne e napravena statistikata.

Член од
2 мај 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
mite84 напиша:
За најдобар млад одбојкар го прогласиле Вук Каранович а Владо Милев втор па Вук мозе вода да му носи на Милев а да не зборам за Горгиев кој го гледав на Српската мегу најдобрите е а дали има 18 год
Tочно...Вук е прогласен (мислам) бидејки игра во Скопје а знаеме дека Скопје е далеку поголем град од Струмица и имат предност...
најдобри млади одбојкари од Македонија се Никола Ѓоргиев и Владо Милев....има и уше неколку други вредни да се спомнат ама за тоа подоцна...:)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Prijatele, veke napisav post za toa, odi vidi predhodnata strana :)

Nikola Gorgiev togas igrase vo Kraguevac, a toa ne e vo Makedonija, pa ne mozese da bide predlozen za NAJDOBAR MLAD IGRAC NA MAKEDONIJA, bese predlozen vo kategorijata najdobar stranec, a toa uste ne e :)

Aj da ne se povtaram, najubavo e da odis i da si procitas :)

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164

Актуелниот селектор на македонската одбојкарска репрезентација, Јошко Миленкоски, од Понеделник и официјално станува нов тренер на црногорскиот вицешампион, Будванска Ривиера. Тој денеска се договорил со управата на нашиот шампион да ја напушти тренерската позиција во тимот со кој ја освои и 13-та титула, а во Понеделник заминува во Црна Гора да го потпише договорот со тимот од Будва.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
tttt, a bas sakav da mu se odmazdam za predizvikuvackite izjavi dadeni za MRT...
Aj, da se nadevame oti ke se vrati vo Makedonija koga ke dojde moeto vreme :)

Шмизличка

Let the good things roll
Член од
11 мај 2007
Мислења
355
Поени од реакции
4
Одбојката е многу интересен спорт и воопшто не е груб-баш заради тоа ми се допаѓа. Тренирам одбојка една година и не ни помислувам да се одкажам. Во Македонија женската одбојка е многу поразвиена од машката.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ja koleska :)

Od kade si, vo koj klub treniras, koj ti e trener :P

Шмизличка

Let the good things roll
Член од
11 мај 2007
Мислења
355
Поени од реакции
4
Treniram vo janta volej, neznam dali imash slushnato...ina4e od skopje sum

Член од
24 април 2007
Мислења
251
Поени од реакции
2
па одбојката е многу добар спорт зато со цело тело ти е во движење сега летово ке играм кај плажата со другарите бидејки одамна не сум играл

П

Паспарту

Гостин
ТАБОРОТ НА "ШПЕДИТЕРКИТЕ" ЌЕ СЕ ЗАСИЛИ СО НОВО - СТАР ИГРАЧ

Сања Алексовска се враќа во Работнички Ф.

Одбојкарките на Работнички Ф. во опуштена атмосфера го одработуваат овој прв дел од летниот подготвителен период. За разлика од нив, челниците на клубот активно работат на засилувањето на екипата за следната натпреварувачка сезона. Во периодот кога треба да се состави играчкиот столб на тимот, на Работнички Ф. му е добредојдена информацијата дека нашата интернационалка Сања Алексовска сериозно размислува догодина да остане дома. Таа пред две години замина од таборот на "шпедитерките" и градеше интернационална кариера во турското првенство.

"По две одлични сезони и собрано големо искуство размислувам да се вратам дома. Нема некоја посебна причина за оваа моја одлука. Знаете, дома си е дома. Во моментов разгледувам и две понуди, едната од Турција, другата од Романија и во консултации сум со мојот менаџер. Конечната одлука ќе зависи само од мене, а ќе ја донесам на крајот од месецов", изјавува Сања Алексовска.

Ниту таа, ниту од управата на Работнички Ф. не го кријат фактот дека доколку Алексовска реши да остане во Македонија, нивната соработка ќе се обнови. Нејзиното враќање ќе претставува вистинско засилување на екипата бидејќи во изминативе две сезони "шпедитерките" не успеаја во целост да го решат проблемот со играч на позицијата техничар.

Покрај најавата на Сања Алексовска, челниците на клубот свои понуди ќе упатат до младите и перспективни одбојкарки во клубовите од домашното првенство.

"Нашите интереси се насочени кон надежните одбојкарки од домашната лига. Воспоставени се контакти, но точни и прецизни информации ќе има непосредно пред почетокот на преодниот рок. Во исчекување сме и на одговор од Сања, па потоа многу работи ќе бидат јасни", вели тренерот на Работнички Ф., Светислав Пеица.

Крајот на овој месец ќе донесе одговор на многу отворени прашања. Доколку Алексовска се врати во редовите на Работнички Ф., Пеица ќе има можност повторно да ја води истата шампионска екипа како пред две сезони.

СЕЛЕКТОРОТ НА МЛАДИНЦИТЕ ДЕНЕСКА ЌЕ ГО ОБЈАВИ СПИСОКОТ ЗА БАЛКАНИЈАДАТА ВО ТУРЦИЈА

15 имиња на подготовките во Прилеп

Младинската машка репрезентација на Македонија под водство на селекторот Кире Ричлиев и неговите помошници Атанасов и Димовски, во Прилеп по 20 јуни ќе стартува со мини-подготовките пред заминувањето на Балканијадата во Турција. Вчера селекторот имаше разговор со луѓето од ОФМ од кои доби одговор дека оваа селекција ќе добие седум дена за подготовки во Прилеп, по што ќе заминат на првенството во Текирдаг.

"Мислам дека нема никакви проблеми околу реализацијата на подготовките. Добив информација од ОФМ дека во Прилеп ќе може да реализираме мини-подготовки пред да заминеме на балканското првенство, па останува да го составам списокот на одбојкари кои ќе се појават на овие подготовки, а потоа и кој с$ ќе патува во Текирдаг", ни изјави Ричлиев во вчерашниот разговор.

Денеска селекторот ќе го изготви списокот на одбојкари кои треба да се појават во Прилеп, а на него во првичната форма ќе има 18 имиња, од кои 15 ќе треба да се појават на подготовките.

"Списокот ќе брои 18 одбојкари, од кои 15 ќе ги повикам на подготовки. Секако треба да се види кој с$ е слободен и подготвен за настап во репрезентацијата. Затоа ќе дадам плус три имиња за да може да имаме точно 15 одбојкари на тренинзите во Прилеп. Мислам дека в петок списокот ќе биде доставен во ОФМ", потврди селекторот на младинците.

Нашата репрезентација во Текирдаг е во група со селекциите на Молдавија и Романија. Гледајќи ги квалитетите на двата тима, може да се заклучи дека имаме реални шанси да се бориме за место во разигрувањето за пласман во завршната фаза на првенството.

Црногорците ќе дојдат на двомеч?

За време на подготовките во Прилеп нашата селекција може да одигра и две контролни средби со селекцијата на Црна Гора. Како што н$ информираше Ричлиев, водени се разговори со селекторот на младинската селекција на Црна Гора, која учествува на ова балканско првенство, да дојде во Македонија и заедно да одработат две тренинг средби. Потоа и двете селекции од Македонија би заминале на првенството во Турција.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Podgotovkite ke pocnat od 19sti, ne od 20sti.

Spisokot:

Р. Николов (Струмица)

Д. Тодоров (Струмица)

А. Николов (Струмица)

С. Данаилов (Струмица)

Ѓ. Ѓорѓиев (Струмица)

Д. Стојчев (Струмица)

В. Милев (Македонија Џио)

А. Ричлиев (Македонија Џио)

А. Љафтов (Македонија Џио)

И. Андонов (Работнички Ф.)

В. Карановиќ (Работнички Ф.)

М. Миленкоски (Работнички Ф.)

Р. Балџиев (Вардар О.)

Н. Ѓорѓиев (Раднички – Срб)

Д. Раевиќ (11 Октомври)

В. Јовески (11 Октомври)

Р. Макрески (11 Октомври)

М. Колески (11 Октомври)

Ke me nema na forum od 19 juni do 5 juli, posle ke ve informiram sto sme napravile ;P

П

Паспарту

Гостин
А. Ричлиев (Македонија Џио) да не значи нешто болдираново? :)

брат има закажано официјални пријателски? ај пофали се и ти и соиграчите, кажи кој е најдобар итн. поздрав

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Nema zakazano nisto za sega, a i ne treba da se zalazuvame oti nesto ke se zakaze :P... Posto podgotovkite ke se vo Prilep, moze da izigrame 1-2 prijatelski natprevari so ekipata na 11ti oktomvri, no toa ne bi bilo nekoj " golem " test, ako se znae deka gi imame slednive igraci :

Nikola Gorgiev-korektor koj nastapuase vo ekipata na Radnicki od Kraguevac, i igrase na 60% od natprevarite. Porano nastapuvase vo ekipata na OK.Strumica so koja bese vicesampion na Makedonija. So 17 godini go imase prvoto debi za Makedonskata seniorska reprezentacija, minatata godina bese kapiten na mladinskata reprezentacija.

Vlado Milev - primac koj igrase KOREKTOR za ekipata na Makedonija GIO i pak bese eden od najdobrite poedinci vo timot koj uspea da se zakiti samo so vtoroto mesto. Zaedno so Nikola i so Vuk treba da bidat nositeli na nasata igra. ( Prosekot vo domasnoto prvenstvo mu bese 23 poeni po natprevar, a vo playoffot 27 ).

Vuk Karanovic - primac. Minatata godina nastapuvase za ekipata na Partizan, ovaa godina bese clen na ekipata na Rabotnicki Fersped so koj ja osvoi dvojnata kruna. Ne igrase mnogu vo domasnoto prvenstvo, pa ova ke mu bide dobra moznost da pokaze sto znae, i da se nametne kako eden od idnite nositeli na ekipata na Rabotnicki.

Angel Nikolov - tehnicar. Igra vo ekipata na OK.Strumica, mlad i perspektiven odbojkar. Ovaa godina uspea da ja " odnese " svojata ekipa do playoffot.

Ivan Andonov - centar. 13sti igrac vo ekipata na Rabotnicki Fersped, ovaa godina na mladinskoto prvenstvo igrase na pozicija primac, ne znam dali toa ke vlijae vrz negovata igra.

Dejan Stojcev - libero. Igra vo ekipata na OK.Strumica, ovaa godina zavrsija na 4toto mesto vo prvata makedonska liga, perspektiven odbojkar od koj seuste ima mnogu da se ocekuva.

Toa e prvata postava so uste eden centar, ne znam seuste koj ke otpadne. Za vtorata pozicija centar ke se borat

Riste Nikolov, koj nastapvase vo ekipata na OK.Strumica, ima 16 godini i mu najavuvaat bleskava idnina...

I Dalibor Raevik, koj nastapuvase vo ekipata na OK.11ti Oktomvri. Na mene licno ne mi deluva kako igrac za golemi natprevari, samiot fakt sto veke e 20 godini, a nikogas nema vlezeno vo prvite 12 duri ni na kadetskata reprezentacija go potvrduva toa.

Ako sakate, ke vi napisam po nesto i za rezervite, samo ne gi znam mnogu tie od prilep, sega neli tretiot trener e prilepcanec, pa ajde im napravija usluga :)

П

Паспарту

Гостин
Potato напиша:
Nema zakazano nisto za sega, a i ne treba da se zalazuvame oti nesto ke se zakaze :P... Posto podgotovkite ke se vo Prilep, moze da izigrame 1-2 prijatelski natprevari so ekipata na 11ti oktomvri, no toa ne bi bilo nekoj " golem " test, ako se znae deka gi imame slednive igraci :

Nikola Gorgiev-korektor koj nastapuase vo ekipata na Radnicki od Kraguevac, i igrase na 60% od natprevarite. Porano nastapuvase vo ekipata na OK.Strumica so koja bese vicesampion na Makedonija. So 17 godini go imase prvoto debi za Makedonskata seniorska reprezentacija, minatata godina bese kapiten na mladinskata reprezentacija.

Vlado Milev - primac koj igrase KOREKTOR za ekipata na Makedonija GIO i pak bese eden od najdobrite poedinci vo timot koj uspea da se zakiti samo so vtoroto mesto. Zaedno so Nikola i so Vuk treba da bidat nositeli na nasata igra. ( Prosekot vo domasnoto prvenstvo mu bese 23 poeni po natprevar, a vo playoffot 27 ).

Vuk Karanovic - primac. Minatata godina nastapuvase za ekipata na Partizan, ovaa godina bese clen na ekipata na Rabotnicki Fersped so koj ja osvoi dvojnata kruna. Ne igrase mnogu vo domasnoto prvenstvo, pa ova ke mu bide dobra moznost da pokaze sto znae, i da se nametne kako eden od idnite nositeli na ekipata na Rabotnicki.

Angel Nikolov - tehnicar. Igra vo ekipata na OK.Strumica, mlad i perspektiven odbojkar. Ovaa godina uspea da ja " odnese " svojata ekipa do playoffot.

Ivan Andonov - centar. 13sti igrac vo ekipata na Rabotnicki Fersped, ovaa godina na mladinskoto prvenstvo igrase na pozicija primac, ne znam dali toa ke vlijae vrz negovata igra.

Dejan Stojcev - libero. Igra vo ekipata na OK.Strumica, ovaa godina zavrsija na 4toto mesto vo prvata makedonska liga, perspektiven odbojkar od koj seuste ima mnogu da se ocekuva.

Toa e prvata postava so uste eden centar, ne znam seuste koj ke otpadne. Za vtorata pozicija centar ke se borat

Riste Nikolov, koj nastapvase vo ekipata na OK.Strumica, ima 16 godini i mu najavuvaat bleskava idnina...

I Dalibor Raevik, koj nastapuvase vo ekipata na OK.11ti Oktomvri. Na mene licno ne mi deluva kako igrac za golemi natprevari, samiot fakt sto veke e 20 godini, a nikogas nema vlezeno vo prvite 12 duri ni na kadetskata reprezentacija go potvrduva toa.

Ako sakate, ke vi napisam po nesto i za rezervite, samo ne gi znam mnogu tie od prilep, sega neli tretiot trener e prilepcanec, pa ajde im napravija usluga :)
секоја чест за постов,баш ме интересираше кој и како игра, фала многу! ај ај ќе биде, многу добар спорт е. само штета што не е многу развиен кај нас, а обожавам да гледам одбојка, а и играм но здравје преку лето на плажа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom