Bratce, si igrajal li nekogas odbojka, a si igraj li nekogas volleybeach? Da si igral, ke znaese sto e razlikata
Ah, utre se igra vtoriot natprevar od finaleto na play offot. Ke imame izmena vo sostavot :S... Kojic od pozicija primac ke se prefrli na pozicija centar, a jas se povrediv i nema da igram, super.
Pa, za ekipata na Makedonija GIO ke nastapat : Primaci: Vasko Mihailov i Goran Panov, tehnicar na ekipata Bogdan Guric, kako korektor ke igra Vlado Milev, pozicijata centralni blokeri - Viktor Zafirov i Sasa Kojic.
Za ekipatata na Rabotnicki Fersped ke nastapat: Primaci : Zarko Risteski i Hari Nakovski, tehnicar na ekipata e Aleksandar Mitev, korektor Srgan Ristic i sredni bloreki Hristo Modev i Goko Josifov. Sala partizan, 18 casot.
Sepak, ovoj vikend ke se igra zavrsnot turnir od kadetskoto prvenstvo vo Makedonija. Vo prvoto polufinaleto se srekavaat ekipite na Rabotnicki Fersped i Makedonija GIO. Vo vtoroto polufinale ke igraat ekipite na OK.Strumica i ekipata na Borec od Veles. Ne mora da potenciram deka strumickite ekipi se najgolemi favoriti, neli
Makedonija GIO protiv Rabotnicki Fersped 1:3. Gostite zavodea 0:1, pa izednacivme 1:1. Vo tretiot set, na 14:12 za nas, sudijata sudi edca cista topka vo korist na gostite, a plus toa dade i zolt karton za nas igrac, pa nacelo se svrte igrata i rezultatot:S... Podocna za da se izvadi pocna da se glupira, da svira nepostoecki raboti ... SMESNO ! Cetvrtiot set pomina kako vtorata polovina od tretiot, ne znam dali osvoivme poveke od 15 poeni.
Deneska vo Strumica se igrase finalniot turnir vo pionerska konkurencija. Vo prviot natprevar ( polufinale )ekipata na OK.Strumica zagubi od ekipata na Rabotnicki Fersped so 0:2 vo setovi. Vo vtoriot natprevar, isto taka polufinale ekipata na Makedonija GIO ja sovlada ekipata na Borec od Veles so 2:0. Vo natprevarot za tretoto mesto, ekipata na OK.Strumica ja pobedi ekipata na Borec so 2:0. Prvak na Makedonija vo pionerska konkurencija e ekipatata na Makedonija GIO, a Rabotnicki Fersped e vtor
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)