Одбојка

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Gorgiev ne e " domasen igrac ". Sepak, mala bese razlikata minatata godina pomegu Vuk i Vlado. Malku privilegii i ovoj prviot ja zede titulata ;)
Струмикс напиша:
Потато, ти на Кире Ричлиев ли си, а?
Da, bas taj.

Doolrox moze da mi kazas datata na toj sport, taka sto ke mozam sam da otvoram ?

П

Паспарту

Гостин
Potato напиша:
Gorgiev ne e " domasen igrac ". Sepak, mala bese razlikata minatata godina pomegu Vuk i Vlado. Malku privilegii i ovoj prviot ja zede titulata ;)
Da, bas taj.

Doolrox moze da mi kazas datata na toj sport, taka sto ke mozam sam da otvoram ?
pisuva vo petocniot ili vo brojot od sabota ne se sekavam tocno :)

edit: vo brojot od sabota pisuva

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Blagodaram.

Sepak, ponudata od Budvanska Reviera ne e ekipa za potcenuvanje :P... Nikic i Hadzifeizovic za tri sezoni zemaa po 100 000 evra + stan vo Budva koj ke ostane vo nivna sopstvenost zasekogas. Sepak, ne se tolku dobra ekipa, igravme so niv 2 natprevari, i dvata gi zagubivme so 3:1. Servisot im e najsilno oruzje, posebno na nivni teren :)

П

Паспарту

Гостин
Potato напиша:
Blagodaram.

Sepak, ponudata od Budvanska Reviera ne e ekipa za potcenuvanje :P... Nikic i Hadzifeizovic za tri sezoni zemaa po 100 000 evra + stan vo Budva koj ke ostane vo nivna sopstvenost zasekogas. Sepak, ne se tolku dobra ekipa, igravme so niv 2 natprevari, i dvata gi zagubivme so 3:1. Servisot im e najsilno oruzje, posebno na nivni teren :)
мислам дека се втори во црна гора,во финалето изгубија од будуќност и го земаа јошко за конечно да ги симнат од врвот :) тоа дека ќе зема повеќе пари-сигурно,а ако добие и стан во трајна негова сопственост-топ! сепак будва е најелитното место во црна гора и колку што сум знам многу се скапи становите таму,така да плата и станче не е мала работа :) малце забегав од темава :helou:

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Da, vtoro mesto se vo Crna Gora. Koga bevme na " turneja " igravme 2 natprevari so Buducnost i 2 natprevari so Budvanska Reviera, ima razlika da znaes :P... Sepak, edni od sponzorite na ekipata na Budvanska Reviera se gradonacalnikot na Budva i direktorot na najgolemoto gradezno pretprijatie tamu. Koga bevme vo Budva, vo gradot imase 10000 ziteli, 90% bea gradezni rabotnici. Se gradese na golemo... E toa e turisticko mesto, ne nasiot Ohrid saka so istite hoteli da funkcionira zasekogas :S...

Tamu spievme vo isti hotel so ekipata ( iako tie imaat stanovi, za vreme na taa turneja spieja so nas ) i imavme mnogu vreme da se zapoznaeme ... Malku zabegavme od temata, :S

Sega vo sreda se igrata vtoriot natprevar od play offot, pregi bevme kaj Kosta, se cuvstvuva dobro, za den-dva ke odi na operacija da mu ja vadat vodata od kolenoto, pa po nedela-dve ke odi na operacija za ligamentite :S, ako ima sreka, ke moze da igra odbojka povtorno za edno...8 meseci :(. Ke bide tesko bez nasiot kapiten, no ke dademe se od sebe za da pobedime :P, utre treba da prestigne i Goran Slavkov i da se prikluci da trenira so ekipata, minatata nedela trenirase 4 dena, i ako e fizicki spremen da odigra cel natprevar, negovoto iskustvo ke bide eden golem plus za nasata igra...

П

Паспарту

Гостин
Potato напиша:
Da, vtoro mesto se vo Crna Gora. Koga bevme na " turneja " igravme 2 natprevari so Buducnost i 2 natprevari so Budvanska Reviera, ima razlika da znaes :P... Sepak, edni od sponzorite na ekipata na Budvanska Reviera se gradonacalnikot na Budva i direktorot na najgolemoto gradezno pretprijatie tamu. Koga bevme vo Budva, vo gradot imase 10000 ziteli, 90% bea gradezni rabotnici. Se gradese na golemo... E toa e turisticko mesto, ne nasiot Ohrid saka so istite hoteli da funkcionira zasekogas :S...

Tamu spievme vo isti hotel so ekipata ( iako tie imaat stanovi, za vreme na taa turneja spieja so nas ) i imavme mnogu vreme da se zapoznaeme ... Malku zabegavme od temata, :S

Sega vo sreda se igrata vtoriot natprevar od play offot, pregi bevme kaj Kosta, se cuvstvuva dobro, za den-dva ke odi na operacija da mu ja vadat vodata od kolenoto, pa po nedela-dve ke odi na operacija za ligamentite :S, ako ima sreka, ke moze da igra odbojka povtorno za edno...8 meseci :(. Ke bide tesko bez nasiot kapiten, no ke dademe se od sebe za da pobedime :P, utre treba da prestigne i Goran Slavkov i da se prikluci da trenira so ekipata, minatata nedela trenirase 4 dena, i ako e fizicki spremen da odigra cel natprevar, negovoto iskustvo ke bide eden golem plus za nasata igra...
ај пак ке забегам од темава :) искрено мене будва ми е едно големо сра*е :) во охрид е 100 пати подобро :) сеа малце он топик : добро ке биде да имаме во нашава лига барем 4-5 екипи кои ќе бидат ако не на нивото на работнички,тогаш барем на нивото на македонија џио и со тоа ќе ни се подигне квалитетот на самата лига, вака искрено тапа е! чекам натпревари од европски купови за да можам ко човек де се изнервирам дали ќе победи или изгуби некои наш тим :)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ako napavat balkanska liga, ke angazirame novi zasiluvanja :P... Kako sto se planovite, vo makedonskata liga ke igrame so mladinski sostav, a vo balkanskata liga so " najsilnata ekipa "... Pak ligata ke e za nikade :S

Tava ne e resenie, treba da se privlecat sponzori vo samite timovi vo Makedonija, ne novi timovi da se nosat da igraat so nasite " eliti "...

-.-''

П

Паспарту

Гостин
Potato напиша:
Ako napavat balkanska liga, ke angazirame novi zasiluvanja :P... Kako sto se planovite, vo makedonskata liga ke igrame so mladinski sostav, a vo balkanskata liga so " najsilnata ekipa "... Pak ligata ke e za nikade :S

Tava ne e resenie, treba da se privlecat sponzori vo samite timovi vo Makedonija, ne novi timovi da se nosat da igraat so nasite " eliti "...

-.-''
се согласувам :) ај може ќе тргне на подобро ако се формира балканската лига никогаш не се знае :)

Zic

Dragon Slayer
Член од
24 март 2007
Мислења
114
Поени од реакции
1
Па сега мислам летово ќе се направат неколку Beach Volley натпревари па Македонија ќе има шанса да докаже колку е добра во одбојка зошто ќе гоствуваат и гости од странство.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Bratce, si igrajal li nekogas odbojka, a si igraj li nekogas volleybeach? Da si igral, ke znaese sto e razlikata ;)

Ah, utre se igra vtoriot natprevar od finaleto na play offot. Ke imame izmena vo sostavot :S... Kojic od pozicija primac ke se prefrli na pozicija centar, a jas se povrediv i nema da igram, super.

Pa, za ekipata na Makedonija GIO ke nastapat : Primaci: Vasko Mihailov i Goran Panov, tehnicar na ekipata Bogdan Guric, kako korektor ke igra Vlado Milev, pozicijata centralni blokeri - Viktor Zafirov i Sasa Kojic.
Za ekipatata na Rabotnicki Fersped ke nastapat: Primaci : Zarko Risteski i Hari Nakovski, tehnicar na ekipata e Aleksandar Mitev, korektor Srgan Ristic i sredni bloreki Hristo Modev i Goko Josifov. Sala partizan, 18 casot.

Sepak, ovoj vikend ke se igra zavrsnot turnir od kadetskoto prvenstvo vo Makedonija. Vo prvoto polufinaleto se srekavaat ekipite na Rabotnicki Fersped i Makedonija GIO. Vo vtoroto polufinale ke igraat ekipite na OK.Strumica i ekipata na Borec od Veles. Ne mora da potenciram deka strumickite ekipi se najgolemi favoriti, neli ;)

Makedonija GIO protiv Rabotnicki Fersped 1:3. Gostite zavodea 0:1, pa izednacivme 1:1. Vo tretiot set, na 14:12 za nas, sudijata sudi edca cista topka vo korist na gostite, a plus toa dade i zolt karton za nas igrac, pa nacelo se svrte igrata i rezultatot:S... Podocna za da se izvadi pocna da se glupira, da svira nepostoecki raboti ... SMESNO ! Cetvrtiot set pomina kako vtorata polovina od tretiot, ne znam dali osvoivme poveke od 15 poeni.

Deneska vo Strumica se igrase finalniot turnir vo pionerska konkurencija. Vo prviot natprevar ( polufinale )ekipata na OK.Strumica zagubi od ekipata na Rabotnicki Fersped so 0:2 vo setovi. Vo vtoriot natprevar, isto taka polufinale ekipata na Makedonija GIO ja sovlada ekipata na Borec od Veles so 2:0. Vo natprevarot za tretoto mesto, ekipata na OK.Strumica ja pobedi ekipata na Borec so 2:0. Prvak na Makedonija vo pionerska konkurencija e ekipatata na Makedonija GIO, a Rabotnicki Fersped e vtor ;)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.798
Одбојката е спорт кој е доста популарен во Тетово. Мене по цели денови ме тераат од дома да тренирам одбојка, ама мене не ме влече баш баш овој спорт. За гледање интересен е, ама не сум баш по играњето toeto

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Ah, imam mnogu prijatele od tam, dobri deca se :)

Sepak, utre se igra finalniot turnir vo kadetska konkurencija... ke igram povreden, nema veza :S. Wish me luck :)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Одбојката ми се свиѓа...како спорт интересен....возбудлив...секое европско и светско следнам...искрено интересно ми е да го гледам овој спорт

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.798
И јас за следење ја следам, ама не ја играм. Ретко некогаш кога нема што да се игра, па одбојка играм toeto
btw, co cpeka Potato :helou:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Ех да го гледам баш досадно е , подобро нешто друго

бтв - Потато ајТ да тепате тама оти не ја бива работата и не ми дрнки оти си повредан , и јас повредан играм па ке дадаш Максимум од тебе ..

Kajgana Shop

На врв Bottom