- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Е не се суви колку што ти мислиш туку треба да ја измериш влажноста на дрвото.Слушај паталец не гаталец. Влажно дрво не гори( додуша гори ама ај да не цепидлачиме) ама дрво кое е сушено неколку месеци посебно ако се тоа летните месеци гори сосем добро и е доволно суво.
Добар си со теорија ама слабо со пракса. А теорија без пракса
Мене како што кажав дрвата ми ги донесоја уште Април, се цедеше вода од нив, уште што се вика мовта беше зелена на нив а не пак тие да бидат суви. Уште тогаш ги исеков и ги складирав и имаја цело лето да се исушат. Моментално се барут суви, посуви од ова здравје.
И поздрави ги пријателите од Октиси што работат во Швајцарија и објасни им дека климата тука и таму ни приближно не е иста, посебно релативната влажноста на воздухот. Ова од прва рака ти го тврдам ама не мора да ми веруваш на збор. Ако сакаш слободно можеш и да провериш.
Дали знаеш начин ти, како паталец, да ја измериш влажноста на дрвото? Ако не знаеш - смисли и пиши ни
Инаку климата во Женева е поблага од климата во Битола - еве погледај;Во јануари просечна температура е плус 1,5 степен
Швајцарија е богата, а знаеш зошто е богата - затоа што штедат, затоа што внимаваат на секој денар. Ако гориш влажно дрво бадијала фрлаш пари. А денар по денар.... се берат
https://en.wikipedia.org/wiki/Geneva