Огревно дрво (проблем со достава на ЈП МП)

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Презентирани се документи дека во јуни минтата година извезени се 30 илади кубици огревно дрво
http://www.macedoniasky.mk/2016/николовски-македонски-шуми-извез/
Во написот се вели дека тоа е причина за недосаток на огрев
Тоа не е точно, На Македонија и се потребни барем 600 иљади кубици, а овие 30 илјади представуваат само 5%
Виновен е директорот кој не сечел дрва, но него никој не го споменува

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Во приватните складишта речиси и да нема дрва од македонските шуми, туку претежно увезени од Србија
Од „Македонски шуми“ и понатаму негираат дека извезувале огревно дрво во Грција минатата година во период кога складиштата беа празни. Директорот Жарко Караџовски останува на ставот дека се работи за опожарена дрвена маса.

„Ако претходни години сме имале проблем со продажбата и сме мора да извезуваме, оваа година имавме зголемена побарувачка на домашниот пазар и не сме дале на извоз, сме продале на домашниот пазар. Катеогории опожарени и декласирани дрва за кои на нашиот пазар не постои интерес, сме ги објавиле јавно во јавен повик, и тоа е минорна количин пд 3.600 кубика. Тоа не спаѓа во категоријата огревно дрво, без разлика што во документот стои дека сме бараме огревно дрво – вели Караџовски.
http://24vesti.mk/gragjanite-se-great-so-srpsko-ogrevno-drvo

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
ЈП Македонски шуми објавило оглас за продажба на огревно дрво. Огласот ќе трае до крајот на март
Но директорот не е променет
Дали и следната сезона не очекува исто?
Јас мислам да.....
http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=A4FD1BDF2AE5E04B8B6F481F43A11BDC

„Цента е иста како ланската за дрва земени од склад 2.370 денари за бука и 2.450 денари за даб", вели Караџоски.
Граѓаните и фирмите кои се заинтересирани да купат огревно дрво имаат рок од уште две недели да аплицираат. Информациите за потребната документација по групи може да се најдат на веб страницата њњњ.мкдсуми.цом.мк. ’

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Значит почело је:D
Пак и ова година ко шо ми стојт ќе имат доста проблеми околу огревно дрво. Тешко нас мачни души.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.115
Јас мислам дека ќе биде подобро годинава. Лани тој што секоја година ни носи ми откажа, па барав по складови и во август го платив 3800 ден. метар кубен. Сега веќе имам порачано од кај стариот, за 3100. Во април ќе стигне, па ќе видиме.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
А кога ги нарачувате ги плаќате или чекате кога ќе ви ги донесат?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.115
Прво дрвата, па парите.

Ама лани исто во март нарачав, требаше во август да стигнат, а тој уште во мај ми се јави да барам од друго место. А сега вети дека уште во април ќе ги имам.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Прво дрвата, па парите.

Ама лани исто во март нарачав, требаше во август да стигнат, а тој уште во мај ми се јави да барам од друго место. А сега вети дека уште во април ќе ги имам.
кој април? овој април? :D:D:D

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Ovaa godina prv pat naracavme direkno od makedonski shumi buka za 2370 den kubik. Ama toa samo so vrski biva. Plakanje moze na rati, drvata gi donesuvaat posle isplata, taka da narednio mesec treba da gi donesat.
Во кој град живеете? ( каде ги нарачавте дрвата ?)

Kajgana Shop

На врв Bottom