vlay_markoman
r3k1NNz0R.mp3
- Член од
- 24 септември 2012
- Мислења
- 176
- Поени од реакции
- 43
samo kaj nekoj kovach na zelezni ogradi po tvoj vkus da ti ja napravi ili on da ti predlozi nesto ako si za predloziКај може да се најде добри железни огради?
samo kaj nekoj kovach na zelezni ogradi po tvoj vkus da ti ja napravi ili on da ti predlozi nesto ako si za predloziКај може да се најде добри железни огради?
За поквалитетно нормално дека би било ковано железо, кај дрво треба почесто одржување.Според вас кој тип ограда е поквалитетен...?
Бетон и ковано железо или бетон и дрво?
Ројал Инвестздраво може ли линкови од фирми што изработуваат зелезни огради?
Здраво,
Ве молам за совет за ограда на тераса на куќа, дали е подобро железна со профили и флакови (не кована) или алуминиумска од аспект на трајност и сигурност?
Висина 90-100цм.
Негативни страни:
Железната треба да се фарба повремено.
Алуминиумската е штрафена со саморезни штрафови и може да се расклати, бидејќи алуминиумот е мек метал.
Позитивни:
Железната е многу појака.
Алуминиумската е естетски поубава и побрзо се изработува.
Цената на двете понуди е иста.
Железна all the way! Во зависност од фирмата- изработувачот, може да ти биде донесена на делови, исфарбана и се... само да се монтира и завари. Мене така стреа(над тераса) ми местеа.Здраво,
Ве молам за совет за ограда на тераса на куќа, дали е подобро железна со профили и флакови (не кована) или алуминиумска од аспект на трајност и сигурност?
Висина 90-100цм.
Негативни страни:
Железната треба да се фарба повремено.
Алуминиумската е штрафена со саморезни штрафови и може да се расклати, бидејќи алуминиумот е мек метал.
Позитивни:
Железната е многу појака.
Алуминиумската е естетски поубава и побрзо се изработува.
Цената на двете понуди е иста.
Кој прави вакви алуминиумски огради ? Сакам за терасиСе во врска со огради....
- Видови на огради (дрвени, железни, бетонски...) предности, негативности, цена...
За почеток колку би чинеле овие огради... и давајте предлози
а место фарбање од Инокс ?????железна, да не е пренатрупана у стил на алуминиумските, исфарбана со квалитетна боја.
Иноксот е уште поскап и од алуминиумот,а сега со сегашниве цени треба да и е ептен длабок џебот.има ли ПРОПИС колку е минимална висина на балконска ограда долга 5м на 5 кат ???
порано беа 1,15 до 1,20м
Автоматски споено мислење:
а место фарбање од Инокс ?????
Obicen inoks otporen na voda voopshto ne e skap ako sporedish so celik + farbanje, se zavaruva so CO2, kako auspusi... zavaruvanje na Al e skapo i delikatno.Иноксот е уште поскап и од алуминиумот,а сега со сегашниве цени треба да и е ептен длабок џебот.
За пропис за висина ако мислиш по закон не знам, али нема потреба поголем од 1,10 според мене е таман
Глупости Шалабајзерски !!!Иноксот е уште поскап и од алуминиумот,а сега со сегашниве цени треба да и е ептен длабок џебот.
За пропис за висина ако мислиш по закон не знам, али нема потреба поголем од 1,10 според мене е таман