Номинација за $700.000USD

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Најчесто се спам вакви пораки, ама во овој случај од мејлот 011231jk@gmail.com се гледа дека се legit, добро што си ги контактирал (y)

O

ob1

Гостин
Мене иста ваква порака ми пратија пред 1-2 недели, им вратив, ми ги пратија парите.
Имам и слики со чекот како сум сликан, после ќе ги ставам сликите.
True story.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
ha..ha..HA....
ne se razbiram...vo ova,mi preci sto neznam ni eden zbor inglis.
Mene pak pred nekoe vreme mi se javija, (da vi go kopiram i pratam)
i nekoj me obvestuva deka vo saobrakajna nesreka zaginale tie i tie, i mene me nasle so isto prezime i sakat da kontaktiraat bideiki tie ostavile vo naslestvo nekolku milioni dolari.(ili bese i da im pratam moj nekoj racun-smetka) odnosno kako da mi gi pratat-prefrlat parite. Sto da pravam?

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Како да го откриеме тој што ги праќа овие пораки?

Ова е неговиот број:

+48738

Иначе нека си пуцкаат комедиите онака општ глуп моаент е и че се заебе некој вака на некој начин кој не го знам а може слободно да се пријави тој што добил или изгубил 700.000.00 усд .[DOUBLEPOST=1455748050][/DOUBLEPOST]
Изгугла нешто за "приредувачот" на наградава?

Тнко... еве чекам некој да ми каже нешто повеќе.
А како се работи за СПАМ што се случува кој си игра курташак со бројки и букви?[DOUBLEPOST=1455748081][/DOUBLEPOST]
Мене иста ваква порака ми пратија пред 1-2 недели, им вратив, ми ги пратија парите.
Имам и слики со чекот како сум сликан, после ќе ги ставам сликите.
True story.
Не си интересен. :)[DOUBLEPOST=1455748285][/DOUBLEPOST]
ha..ha..HA....
ne se razbiram...vo ova,mi preci sto neznam ni eden zbor inglis.
Mene pak pred nekoe vreme mi se javija, (da vi go kopiram i pratam)
i nekoj me obvestuva deka vo saobrakajna nesreka zaginale tie i tie, i mene me nasle so isto prezime i sakat da kontaktiraat bideiki tie ostavile vo naslestvo nekolku milioni dolari.(ili bese i da im pratam moj nekoj racun-smetka) odnosno kako da mi gi pratat-prefrlat parite. Sto da pravam?
Најди си млада адвокатка и објасни и! :)
Сигурен сум дека она ќе ги реши сите проблеми во таа смисла.[DOUBLEPOST=1455748466][/DOUBLEPOST]
Де баш контактирај го, јас ти гарантирам дека ќе ти побара број од кредитна картичка да ти ги "префрли" парите :D
Дека ми се сфиѓа твојата профилна слика сега моментално ќе го контактирам во тоа име.
Да видам баш што ќе се случи! :cool:[DOUBLEPOST=1455748893][/DOUBLEPOST]
А зошто не би било сериозно?
Ништо не ме чуди ...

Последно уредено:

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Како да го откриеме тој што ги праќа овие пораки?

Ова е неговиот број:

+48738
Dear Sir/Madam,

I am Werner Jattke, a British Citizen from United kingdom. I have a buisness proposal to discuss with you. Kindly contact me via email on 011231jk@gmail.com or call +447087625042, +447087842994 or sms to +4477849032.

Regards,
Werner Jattke

Секој ден на маил ми стигаат вакви глупости, па и он не е исклучок, те бизнис ке праевме, те ке делевме пари, те да му помогнам окулу престојот, те наследство милијарди ме чекаат... Какви црни 700.000$, какви номинации :)

Инаку овие пораки се праќаат од генератор на броеви, мислам дека окулу 2 фунти беа 10 пораки и што и да ставиш како испраќач така ќе ја примиш, пи*ка да пишеш, на примачот ке му пишува from пи*ка без никакви дополнителни караткери и е многу интересно. Серверите на ова чудо се во Ерменија.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Знам моја порука ће доћи до вас као изненађење. Не брини ја сам био потпуно уверен да ти пишем, надао сам се да нећете изложити или изневерити то поверење и уверен да сам о томе да почивају на вама на обострану корист наших породица. Ја сам адвокат Solomon Komlan, лични адвокат господина Д.Е. xxxxxxxxродом из ваше земље, који је умро у 2002 кроз саобраћајну несрећу са свим члановима своје породице и он има исто презиме са тобом. Напустио је збир 9,5 милиона долара на некретнинама. Сада сам вас контактирао у овој трансакцији, јер ја желим да стоје као родбину и тврде да средства од банке. Љубазно одговори ми на е-маил: barr_solomonxxxxxxxxxcom или дај ми своју е-маил адресу за више информација и детаља о овом захтеву. Хвала, као што сам чекају да чују од ускоро. Barr. Solomon Kaljan
--------------------
eve ova go kopirav sega,sto mi dojde na moja adresa-amajl
dali da se javam, davam 10% za pomos kako i ako gi zemam parite.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
И мене еднаш ми пиша еден адвокат чинам од Нигерија беше,сум имал исто презиме со некојси архитект кој го киднапирале терористи и го убиле. Зделката беше вредна 7.5 милиони долари. Сакаше да делиме 70% за него 30% за мене.
Прво,сите пари требаше(мораше) да легнат кај мене на сметка (такво правило имале таму,поинаку сумливо ќе било).
Второ,кога ќе ми стигнат парите,мојот дел да си го земам,а неговиот веднаш да го вратам,ама да не испаднам педерче.

И така парите ми легнаа на сметка 7.5 милиони долари,животот ми се смена за 1000° . И на крајот испаднав педерче. 1 недела ми праќаше мејлови,вака така онака. Стана досаден. Немав време за него,мислам алооо 7.5 мил. долари имам зошто да се замарам со некојси адвокат од Нигерија. Тие пари беа мој. Човек со исто презиме како моето починал и парите така останале,што има јас да делам со него. Небитно дечки,тоа е тоа. Среќата ми се насмеа до ден денес не можам да поверувам. Живеам живот од соништата. Враќајте на вакви мејлови никогаш не се знае.Можеби среќата ќе ви се насмее и животот ќе ви се промени засекогаш.
Поздрав.

$$$

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
Dear Sir/Madam,

I am Werner Jattke, a British Citizen from United kingdom. I have a buisness proposal to discuss with you. Kindly contact me via email on 011231jk@gmail.com or call +447087625042, +447087842994 or sms to +4477849032.

Regards,
Werner Jattke

Секој ден на маил ми стигаат вакви глупости, па и он не е исклучок, те бизнис ке праевме, те ке делевме пари, те да му помогнам окулу престојот, те наследство милијарди ме чекаат... Какви црни 700.000$, какви номинации :)

Инаку овие пораки се праќаат од генератор на броеви, мислам дека окулу 2 фунти беа 10 пораки и што и да ставиш како испраќач така ќе ја примиш, пи*ка да пишеш, на примачот ке му пишува from пи*ка без никакви дополнителни караткери и е многу интересно. Серверите на ова чудо се во Ерменија.
Слична порака во мејл на оваа твојата и јас добив пред 1 месец. Исто беше некоја си од Лондон, пиша во мејл била стара во години и смртно болна и демек била богата и сакала од нејзино богатство од околу 9 милиони фунти мене да ми дала 45% а остатокот во хуманитарни организации.
Јас дотичната само ја ложев, и пишав супер каде можам да подигнам парите, а таа на мене испрати ми скенирана твоја лична карта со броеви од твоја лична карта и твој матичен број. Јас нормално ништо од тоа не и пратив, и оттогаш од таа старката нема ништо да ми пише на мејл.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
И јас добив ваква порака пред една година. Го контактирав лицето и сега го живеам мојот сон. Со добиените 700.000 долари купив куќа, убава кола а остатокот го орочив на 50 години во банка. Месечно добивам добра сума на пари и не морам ништо да работам. Денот го користам да пишувам на кајгана и да се забавувам. Засекогаш ќе го паметам денот кога ја добив таа порака.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Во чест на Ѓаволот, @GavolRulz за добрите пичиња на сликата пишав email на Mark.
Во inbox ми стаса следнава порака:

Dear Winner.

We deeply congratulate you once again for winning the prize funds from
the STATE MOBILE LOTTO Bangkok Thailand, all participants mobile
numbers in this lottery program was a part of the randomly selected
through a computer system ballot, drawn from 50,000 individual
registered mobile numbers from all registered Telecommunication
network providers around the world.

Your mobile phone number was picked by the automated computer ballot
system, which was programmed for this random selection. This random
selection has eventually qualified you for this year annual State
Mobile Lottery and the winner is entitled to receive the
$700,000.00USD lottery prize funds.

This promotional program takes place annually and its being promoted
and sponsored by a couple of private companies here in Bangkok,
Thailand, attached on this email is the STB Form you are required to
fill the form and the listed information below as well. after filling
in the form you are advised to scan and send it back with a copy of
your Government issued ID Card or Intentional Passport to enable us
identify you properly as the real winner and to commence with the
processing and payment of your won prize funds.

1. First Name:
2. Middle Name:
3. Last Name:
4. Address:
5. City:
6. State/Province:
7. Postal Code:
8. Nationality:
9. Age:
10. Mobile Phone Number:
11. Home Phone Number:
12. Fax Number:
13. Occupation:
14. Reference Number:
15. Scanned Copy of ID CARD:
NOTE Fill the attached form in and provide complete information above.
For further information's please email us or call at +447784908432 and
also note that you are required to fill and return the complete above
information on time to enable the Standard Chartered Bank London to
make the transfer before the last date for the remittance of this
prize fund to the lucky beneficiary.

For further information please contact us for proper directions.

Best Regards.

Mark Clarke

.................................................

Kajgana Shop

На врв Bottom