Нов компјутер. Но, од каде?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Audiofil напиша:
Vo red e ona sto go kazuvas deka SET imaat delovi po najniski ceni i se zakon za luge sto sami si sklopuvaat megutoa dali mislis deka kompjuter vo koj sto ima najdobri delovi ke raboti najdobro od site drugi?Jas ne mislam taka bidejki ne sekogas najdobrite delovi kako celina rabotat vo edna konfiguracija odnosno se trpat megusebe.Istoto go potvrdi i kompjuterski ekspert koj sto gostuvase na A1 televizija vo emisijata CUMU koa govorea za Internetot i kompjuterite.Toj kaza deka cesto pati najdobrite delovi vo edna konfiguracija imaat konflikt megusebe odnosno ne se trpat i zatoa koga se sklopuva edna konfiguracija se vrsat testiranja za da se vidi dali delovite vgradeni ke rabotat megusebno kako sto treba.Sto mislis microsoft ne znae kakvi delovi ima vo konfiguraciite na GOLIATH?Istava konfiguracija ja testirale i tamu so istive delovi.Kako inaku bi dale sertifikat deka WINDOWS operativniot sistem uspesno ke raboti so ovaa konfiguracija.Zatoa vo niedna kompjuterska firma nema da najdes sklopena konfiguracija so najkvalitetni delovi.
Za toa si vo pravo deka ponkogaas i najdobrite delovi ne se trpat pomedzu sebe So znam jas imam vece tret kom imam od set i do sega ne sum imal nikakov problem od niko zemav za vnuk mi kom i zamisli geeforce 7300 so 512mb rikna na tretiot den ja smenija so nova arno ama ne mi prifaca drajveri od geforce? Problem decko donesi go kaj nas za 1000 den ce bide ???Ne treba taka plus drugo sto me iritira e deka imaat nalepnica za garancija ??Aman bre koj vek sme jas od set imam garancija spored seriski broj na del a ne spored nalepnica izvadeni mi se krilata da se ladi toa e moj izbor!A sto se tice do najbolja konf mislam deka e koga ce sklopish se od edna firma na primer kaj mene se e na asus samo procesorot mi e na amd i super nesto bojle aman na rabota imam HP Zver.Drugo ste go videle li cenovnikot na niko vnatre pred priemot za kom pazi sea:
Bekapiranje na nas disk 500 den
Podmackuvanje na razladen sistem 300 den???????(so se podmackuva pojma nemam)
Instalacija na xp 1000 den????
Vizuelen pregled na hardver 400 den?????(kako toa vizuelno go gledaat neznam)
i taka natamu da ne brojam sea i ako ne go odnesete vo redoven servis na sekoj 3-6 meseci se naplaka spored drug cenovnik???

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.100
Поени од реакции
6.069
Ete sam kaza sto se pravi vo NIKO kompjuteri i zatoa begaat musteriite.Slicno se pravi i vo drugite firmi i zatoa po istekuvanjeto na garanciite na kompjuterite sto se kupeni od firmi kako NIKO lugeto za bilo kakov problem poveke ne sakaat ni da slusnat a ne pa da odat na servis.ANHOCH servisot e prepoln ako mi veruvas bidejki raboti i kako globalen servis i se nosat kompjuteri od sekade iako ne se kupeni od tamu.

dLt-Ed

молчењето е злато
Член од
29 јануари 2006
Мислења
126
Поени од реакции
3
"Bekapiranje na nas disk 500 den
Podmackuvanje na razladen sistem 300 den???????(so se podmackuva pojma nemam)"
Pa dobro shto ochekuvash?
Ne rabotam u niko, nitu u set, nitu u nekoja od popoznative kompjuterski firmi, no sepak eve malku kako idat servisnite raboti.
Mi nosat kompjuter, i normalno, mi veli jas sakam site sliki da mi ostanat kako i site mp3-ki. Velam vo red, moze, na dva dela vi e podelen HDD-to preflrete gi na D: i nema da ima nikakov problem. I mi vika- a kako toa jas da go napravam??? pa jas ne znam.... I normalno e deka ke mu naplatam 500 den. za bekap pa koj saka neka bide. Ili ke donese nekoj kompjuter na koj power suply kulerot mu e ukochen, i jas treba da go popravam. Toa prvo e puno prashina i zemja, trae okulu 30-40 min procedurata i 300 den, se mnogu? Jas ne mislam taka... Kako i da e, najchesto cenite vo firmive niz sk se normalni, i se dobiva toa shto se bara, osven ako ne kupuva "tato" od prijatel, pri shto i jas samiot sum bil svedok na potturanje na razlichni delovi od dogovorenoto. I ne! ne go opravduvam toa.

ANHOCH servisot e prepoln pred se radi raznite tenderi shto gi drzat(povrzanost so site vladeachki strukturi) i poradi obemnata i spora administracija kaj niv.

Koga ke sklopish sam mashinche po tvoj izbor i so tvoi delovi, i toa da e se sredeno i instalirano propisno(so update na biosot, novi drajveri, kvalitetno napajuvanje...) togash shansite neshto da ne funkcionira od "prva" se 0,1%.

Za dopolnitelni prashanja sum tuka...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Za dopolnitelni prashanja sum tuka...[/quote]
Mene me interesira za podmackuvanje na razladniot sistem i eden beckap na 200 GB na hardot sto gi imam kolku ce me kosta so popust

Unstoppable

Баниран
Член од
27 јануари 2007
Мислења
702
Поени од реакции
0
Јас нов компјутер би зел од Анхоч.. мислам дека таму се најдобри. Ама сам би си одбрал делови т.е. би си набилдал PC со јака конфигурација, е сега малце поскапо е, ама знаеш што земаш!

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
мојот е од Ривер Софт. ПУ ПУ ПУ (/me чукам 3 пати у дрво) не му текнало да мрчи! го земав скупо, не по конфигурација, туку по бирани компоненти и сум презадоволен! гаранцијата ми истекува во јули годинава(3 години), а не ни стигнав да ја употребам! кога би земал, не би се двоумел да земам од кај нив!

dLt-Ed

молчењето е злато
Член од
29 јануари 2006
Мислења
126
Поени од реакции
3
SuBZerO напиша:
Za dopolnitelni prashanja sum tuka...
Mene me interesira za podmackuvanje na razladniot sistem i eden beckap na 200 GB na hardot sto gi imam kolku ce me kosta so popust[/quote]

Zavisi shto treba da se podmachka, no sekako bi ti preporachal novi kuleri da stavime. a za bekapot na 200gb podatoci:) e toa sepak iskontaktiraj me na pp.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
dLt-Ed напиша:
Mene me interesira za podmackuvanje na razladniot sistem i eden beckap na 200 GB na hardot sto gi imam kolku ce me kosta so popust
Zavisi shto treba da se podmachka, no sekako bi ti preporachal novi kuleri da stavime. a za bekapot na 200gb podatoci:) e toa sepak iskontaktiraj me na pp.[/quote]
Vazi nema gajle :pos2:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
ја го земав од amc и ич не сум задоволен од нивниот сервис.првиот пат ти е беспари а после се плаќа.иначе вака добар компјутер немаше ни потреба од сервис али сакам понекат да го форматирам али страв ми е да не заебам нешо,а не можам да им го однесам да го форматираат.според мене анхоч се најдобри

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Бит Пазар.

ова не е реклама, ова е само задоволен купувач од Нико Компјутери!

7 години уште тера ко да е нов. Режачот ми е стар 7 години, ај можда не секој ден али неделно сигурно по 10 цедиња режам, кога ми беше нов секој ден по 10 режав минимум.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.100
Поени од реакции
6.069
Toa so rezacot e vistina sto go kazuvas bidejki po moja pretpostavka bi trebalo da e PLEXTOR.Vo toa vreme tie bea broj 1 snimaci zaedno so YAMAHA koga se raboti za snimanje na Audio CD.Gore dole site snimaci vo toa vreme bea kavalitetni no deneska realnosta e malku poinakva taka da mnogu treba da se pazi kakov opticki ured se kupuva.Moj sovet e da ne pomisluvate na NEC i OPTIARC a kamoli da kupite.Od ova sto se prodava vo gradov najdobra investicija e LG,SAMSUNG i PIONEER koga se raboti za DVD snimac.Kaj LG i PIONEER posilna strana e kvalitetot na snimeniot materijal dodeka SAMSUNG e podobar kako citac za osteteni diskovi.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
kpbKENGUR напиша:
мојот е од Ривер Софт. ПУ ПУ ПУ (/me чукам 3 пати у дрво) не му текнало да мрчи! го земав скупо, не по конфигурација, туку по бирани компоненти и сум презадоволен!
И ја исто сега зедов од Ривер.
А пред три години купив од Нико исто така сум задоволен ама не знам не ме тераше нешо за да земам од кај нив.Ме нервирапе тој во продажба

Efro

Happy place,happy place!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Spored mene NIKO se the best :)

Ustvari,od tamu ja zemav masinava (ne e nesto zverka)ali so malce nadogradba ke bide top (mu fali samo uste 512 MB RAM) za 1 GB i posle ke se4e :P

Kajgana Shop

На врв Bottom