SuBZerO
Бигус Дикус
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 3.862
- Поени од реакции
- 4.814
Za toa si vo pravo deka ponkogaas i najdobrite delovi ne se trpat pomedzu sebe So znam jas imam vece tret kom imam od set i do sega ne sum imal nikakov problem od niko zemav za vnuk mi kom i zamisli geeforce 7300 so 512mb rikna na tretiot den ja smenija so nova arno ama ne mi prifaca drajveri od geforce? Problem decko donesi go kaj nas za 1000 den ce bide ???Ne treba taka plus drugo sto me iritira e deka imaat nalepnica za garancija ??Aman bre koj vek sme jas od set imam garancija spored seriski broj na del a ne spored nalepnica izvadeni mi se krilata da se ladi toa e moj izbor!A sto se tice do najbolja konf mislam deka e koga ce sklopish se od edna firma na primer kaj mene se e na asus samo procesorot mi e na amd i super nesto bojle aman na rabota imam HP Zver.Drugo ste go videle li cenovnikot na niko vnatre pred priemot za kom pazi sea:Audiofil напиша:Vo red e ona sto go kazuvas deka SET imaat delovi po najniski ceni i se zakon za luge sto sami si sklopuvaat megutoa dali mislis deka kompjuter vo koj sto ima najdobri delovi ke raboti najdobro od site drugi?Jas ne mislam taka bidejki ne sekogas najdobrite delovi kako celina rabotat vo edna konfiguracija odnosno se trpat megusebe.Istoto go potvrdi i kompjuterski ekspert koj sto gostuvase na A1 televizija vo emisijata CUMU koa govorea za Internetot i kompjuterite.Toj kaza deka cesto pati najdobrite delovi vo edna konfiguracija imaat konflikt megusebe odnosno ne se trpat i zatoa koga se sklopuva edna konfiguracija se vrsat testiranja za da se vidi dali delovite vgradeni ke rabotat megusebno kako sto treba.Sto mislis microsoft ne znae kakvi delovi ima vo konfiguraciite na GOLIATH?Istava konfiguracija ja testirale i tamu so istive delovi.Kako inaku bi dale sertifikat deka WINDOWS operativniot sistem uspesno ke raboti so ovaa konfiguracija.Zatoa vo niedna kompjuterska firma nema da najdes sklopena konfiguracija so najkvalitetni delovi.
Bekapiranje na nas disk 500 den
Podmackuvanje na razladen sistem 300 den???????(so se podmackuva pojma nemam)
Instalacija na xp 1000 den????
Vizuelen pregled na hardver 400 den?????(kako toa vizuelno go gledaat neznam)
i taka natamu da ne brojam sea i ako ne go odnesete vo redoven servis na sekoj 3-6 meseci se naplaka spored drug cenovnik???