Znaci jace e od mene, ama moram....
Old School : Zabavata NE beshe pravena od Urban Dance, ako beshe pravena od nas, ke si napishevme fino lepo Urban dance na flaer. Niti planiram tebe da te ubedam, niti nekoj drug deka Urban Dance ne se organizatori, ako sakas da dojdes na zurka ke dojdes, ako nejkes nemoras. Preku glava mi e da se raspravam na forumi koj organiziral, kolku kostal DJ-ot, kolku pari pijackite kostale...zabavata dojde i projde, tie sto bile ako im se svigjala super, ako ne, kazete si komentari. Lugjeto sto ja organiziraa citaat, ne se glupi...
Ideme ponataka, na Clubbersguide attending ke napravat 10-20 do 100 lugje a na zabavata 5000 lugje...ne mi e voopsto validen pokazatel dali nekoj ke dojde ili ne na zurka spored Attending i ne attending na Clubbersguide, FB i slicni cuda. Na Clubbersguide ton lugje citaat postovi ama ne se logiraat. Clubbersguide bil i ostanuva najgolem sajt kaj nas za clubbing cultura, stojam pozadi toa i ke ostanam taka.
Znaci...ako sakate dojdete na zurka, ako ne sakate nemorate. Dosadni se muabetite ovoj bil, onoj bil...sto e bitno koj kako bil. Ako mislite deka ke vi se svigja na zurka, dojdete, ako ne, nemorate. Toa ne vi dava pravo da mrcite. Od tolku lugje sto znaat sto kako bi bilo bolje na zurka, stegnite gzot i napravete ja
1000 pati sum go rekol ova, ako treba pomos i slicno, kazete, sekogas ke se pomogne. Ama da se mrci i da se prai nekoj bez nikakva osnova, maximalno zdosadue. Makedonska rabota, samo da se mrci. Mozes bolje, napravi.
Sekogas ke stojam pozadi Urban Dance i Digital Dance zabavite i ke kazam ako sme nie vmeshani. Ako nekoj drug ne saka da kaze deka organiziral, togas ke go odrzam vetuvanjeto deka nema da kazam koj organiziral i toa e toa.
Radi vakvi mrcenja na komsijata da mu umre kokoskata, sea nemate zurki. Zatoa sto site zborat Leeej top zurka ova ona....a posle 90% od lugjeto baraat gratisi, naogjaat od obezbedjenje ili coek od saem da gi pikne, pa shankerot mi e komsija i slicni muabeti. Sakate scena, nema problem, ke doneseme ultra mega giga skap artist, ke stavime state of the art zvuk i ke stavime karta od 2000 denari i ke ima 5 dushi na zurkata (ako ne dademe ni eden gratis). Koja klabing mladina be, porano sme se mknele bogu iza tregera da ideme na zurka, sme se pikale po stari razrusheni kafani, sme idele u planinarski domovi. Do pred godina dena sve na tacna imavte, go pcuevte i rugavte i sea nema....epa nema. Idete na Dzenan Loncarevic u koloseum, mesto kade sto dojdoa ton faci i kade sto doceka Ferry Corsten da ima prodadeno okolu 1000 karti. Sramota!!!!
Sto sakate pravete, Digita/Urban dance planira zurki da pravi vo narednive meseci, sto kako ke kazeme naskoro, ama situacijata ide nataka da ni pukne film i na nas, da batalime sto praime i da si ideme po zurki vo okolinava kako sto redovno pravime zatoa sto kaj nas, ona sto beshe klabing kultura prakticno izumre. Vishe ni zbor ne kazuem na ovaa tema, niti pa ke se objasnuem so nekogo. Peace out.
Postov nema nikakva namera da navredi nekogo, samo kazuvav sto mislam, sto znam i sto planiram da pravam.