Новите такси цени

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување

Откако поскапе такси превозот, такси користите:

• Вкупно гласачи
    904

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Од Аеродром до Карпош 3 ми зима 200 ден... порано 150 max.
Од пред едно месец дена само со бус се возам, ептен ретко со такси, ако е нешто итно. Изгор цени! :eek:

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Кај нас пак 50 ден. е каде сакаш. I релација = 50 ден. секаде во градот. Дури Royal зимаат 40 ден. за релација секаде во градот. :)

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
освен за навечер кога се враќам од искачање, преку ден немам ни потреба од такси. И онака ретко се качував, сега ич.Што е скапо скапо е :)

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Ретко користам такси, градот ми е мал така да немам проблеми.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Влегуваш во такси и гледаш чудна направа која ја мери брзината на светлината !? o_O

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Од саем до дома (Автокоманда) таксиметарот покажа 90 денари, ама човекот ми наплати 80. За 80 денари од Холидеј ин до дома сум се враќала. Бооооожееееее Петрааааааа!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
200МКД од Железничка до Пинтија.... Можел и попуст да ми направи. Е*и си мајката....

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Охридски Таксиметри во Скопските такси возила :)
Не ми е јасно само едно! Зошто поскапе превозот а такси драјверите(вака да им се обратам) уште возат на плин?! Па наводно ради бензинот го поскапеа превозот или? Нека возат на бензин и ќе биде реална цена, а 80 посто од нив на плин прштат!

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Кисела Вода- Аеродром- 200ден
а 140 било... НЕ СЕ НОРМАЛНИ
а моментот е Кисела Вода- Рамстор 90 ден..... Алоооооооооооооооооооооо!!!!!

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Од центар до кај мене по старо 200 ден зимаше. Сеа докај 300 доаѓа. Губат муштерии...

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
прво со 60 ден се возиш 1 км. сега само шо ќе седнеш у кола и почнува да брои од 50 на нагоре.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што знам, дали еднаш годишно се возев во такси ако имав ептен потреба. За навечер кога ќе излезам ја земам колата на мајка ми или па често пешачам за да се раздвижам. Искрено сеедно ми е дали поскапело или не поскапело ама има еве лица кои употребуваат таков превоз и нив им шкоди, така да ќе бидам на нивна стран :)

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
Знаете зошто не дозволуваат да се дава попуст?

Зашто големите такси компании кој "никнаа" ненадејно со по 400 коли, сакаат да го монополизираат пазарот, само тие неколку компании да се, сите се на локални моќници кои градот ги фаворизира. Сакаат да ги скинат малите компании да немаат профит и да се откажат, и да бидат само тие со ненормални цени, и коа ќе мораш ќе се возиш со изгор цена. Ете затоа не дозволуваат попуст. Иначе прв пат слушам да не смеело попуст да се даде. Срамота
не бе брат шо ти е...
Никако да пуштат исто така после полноќ автобуси ...
Ќе видиш како сите ќе намалат со искачање па како што градов се повеќе и повеќе се затвара....

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
не бе брат шо ти е...
Никако да пуштат исто така после полноќ автобуси ...
Ќе видиш како сите ќе намалат со искачање па како што градов се повеќе и повеќе се затвара....
жално.......:place:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Катастрофа се цените, апсолутна катастрофа. Порано често се возев со такси, сега рееетко, ако ептен се брзам и не смеам да си дозволам да задоцнам некаде. Не ми се даваат 100 денари за релација каде порано ми земале 50, едноставно нема логика.

Kajgana Shop

На врв Bottom