Нова 2008 на политички план

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Se nadevam novava 2008 nema da bide kako novata 48, osven vo toa osmicata na krajot.
Pretpostavuvam deka ke bide izborna...i ako ne primat vo NATO i ako ne ne primat ke mora da se odi na "proverka" na mandatot.
Ama toa e samo naivna pretpostavka, nasite Vladi muva ne gi lazi, tie imaat drugi GOLEMI PLANOVI i izgovor za sekoja belja ..:) i ic ne gi impresionira sto posle 8 ide 9 , mnogu neprijatna brojka ..posebno za nas....
Bidejki uste dolgo vreme nema da doagaat Klingtoncite so novite tehnologii, ke raste energetskiot problem.
Bez energija, nema "investitori", tie ke si baraat podobri, posoncevi kraevi,......... Makedonskovo sonce ...ko crveno dzudze...moze i ke otide vo supernova, ama daleku bilo...toa znaci deka i site ke ne odduva...
Ako nema investitori....tesko da ke se resi problemot na NEVRABOTENOSTA, a toa ke znaci poveke beganje, verojatno i poveke Bugarski pasosi...kako najlesna varijanta,.....covek e kako voda........sekogas odi po linijata na najmal otpor...
Srbite ..kako i sekogas ke progoltaat knedla, no potoa stanuvaat mnogi kokodakavi, sto znaci i poveke samata vo maaloto.
Potomcive na Ilirite???...tie verojatno poveke ke metastaziraat nakaj Bujanovac i Bugarska granica....i ako ne pocne aktiven tretman i zracenje...otidovme site kurban....za kurban Bajram vo sreknata Nova 2009!!!.. :)
Lekovite ke poevtinat...posebno onie za SMIRUVANJE....
.....no za sega tolku.......sepak ima nekolku dena do SREKNA NOVA 2008.... :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
По тој повод, АЈДЕ СИТЕ МАКЕДОНЦИ:

MASS SUICIDE

Или...кликнете ми на потписот :)

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Se nadevam novava 2008 nema da bide kako novata 48, osven vo toa osmicata na krajot.
Pretpostavuvam deka ke bide izborna...i ako ne primat vo NATO i ako ne ne primat ke mora da se odi na "proverka" na mandatot. Ama toa e samo naivna pretpostavka, nasite Vladi muva ne gi lazi, tie imaat drugi GOLEMI PLANOVI i izgovor za sekoja belja ..:)
Bidejki uste dolgo vreme nema da doagaat Klingtoncite so novite tehnologii, ke raste energetskiot problem.
Bidejki ke nema energija, "investitorite" ke baraat podobri, posoncevi kraevi, Makedonskovo sonce ...ko crveno dzudze...moze i ke otide vo supernova, ama daleku bilo...toa znaci deka i site ke ne odduva...
Ako nema investitori....tesko da se resi problemot na NEVRABOTENOSTA, a toa ke znaci poveke beganje, verojatno i poveke Bugarski pasosi...kako najlesna varijanta,covek e kako voda........sekogas odi po linijata na najmal otpor...
Srbite ..kako i sekogas ke progoltaat knedla, no potoa stanuvaat mnogi kokodakavi, sto znaci i poveke samata vo maaloto.
Potomcive na Ilirite???...tie verojatno poveke ke metastaziraat nakaj Bujanovac i Bugarska granica....i ako ne pocne aktiven tretman i zracenje...otidovme site kurban....za kurban Bajram 2010.. :)
Lekovite ke poevtinat...posebno onie za SMIRUVANJE....
.....no za sega tolku.......sepak ima nekolku dena do SREKNA NOVA 2008.... :)
Ха ха:pos2:

Е многу ги поедностави работиве.....
Се шо напиша може да држи ама и не мора......

Јас лично очекувам во Април 2008 да добиеме покана во НАТО и летото да имаме парламентарни избори на кои нормално Грујо ќе добие, ама не со таков резултат како шо се надева.... Во секој случај ќе биде малце појак од 2006....

Енергетскиот проблем ќе се намали......нема да расте.....тоа да бидеш сигурен....од една единствена причина....затоа што за разлика од минатото.....кога на Панде не му даваа подршка....Чинго има огромна подршка од владата. Единствено ЕВН ЕСМ нема дебело да профитира на сметка на РМ односно ЕЛЕМ.....
А овие големиве шо се бунат...нека им е....нека скратат од профитот и ќе можат нормално да работат и понатаму.....

За невработеноста немам коментар. Мислам дека никој не треба да ја третира како директен проблем за решавање, затоа што се решава индиректно преку економски развој

И да расчистам нешто за да нема реплики на таа тема....јас сум моментално во опозиција......:tv:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ха ха:pos2:

Е многу ги поедностави работиве.....
Се шо напиша може да држи ама и не мора......

Јас лично очекувам во Април 2008 да добиеме покана во НАТО и летото да имаме парламентарни избори на кои нормално Грујо ќе добие, ама не со таков резултат како шо се надева.... Во секој случај ќе биде малце појак од 2006....

Енергетскиот проблем ќе се намали......нема да расте.....тоа да бидеш сигурен....од една единствена причина....затоа што за разлика од минатото.....кога на Панде не му даваа подршка....Чинго има огромна подршка од владата. Единствено ЕВН ЕСМ нема дебело да профитира на сметка на РМ односно ЕЛЕМ.....
А овие големиве шо се бунат...нека им е....нека скратат од профитот и ќе можат нормално да работат и понатаму.....

За невработеноста немам коментар. Мислам дека никој не треба да ја третира како директен проблем за решавање, затоа што се решава индиректно преку економски развој

И да расчистам нешто за да нема реплики на таа тема....јас сум моментално во опозиција......:tv:
Чудно гледиште во најмала рака...:helou::wink:

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Hm, najdobrite karti se cuvaat za kraj.......i eve ti Royal Flush.
Bar 75 mandata sami ke osvojat.............

Edit: A mislam deka i bandata ke gi smeni kjorcite so boevi kursumi...
Ke brknat sega i vo golemoto dzepce,za kupuvanje pratenici. Toa e edinstveniot nacin da dojdat na vlast. Volku pratenici kolku sto imaat sega nema da imaat bar vo narednite 10 godini. Ne gledam drug nacin da dojdat na vlast, a preku izbori najmalku. Sto li ke napravat da gi srecat predvremenite izbori?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Koj pa ti e toa sega BANDATA????......vo ova teminava makedonska , bas mnogu,mnogu ne e jasno koj e koj i sto e sto... :)

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Jas za 2008 mislam deka ke bide godina koja ke se obelezhi so dobro nastani

1.Kosovo ke dobie nezavisnost.
2.Makedonija ke vleze vo NATO
3.Makedonija ke dobie konecno pozitiven izveshtaj i ke gi pocne pregovorite so EU
4.Mislam deka ke ima olesnuvanje na vizniot rezim na krajot na godinata koja ke dobrinesuva Makedoncite da ne trcat po Blgarski pasoshi i da ne se Bulgariziraat masovno.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Хммм, а зошто сметате дека ќе има парламентарни избори? За мене тоа е најлоша опција...Пак ќе губиме време на мерење к***ви, и ЕУ ќе е се подалека.

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
До кога ли ќе мислите дека „државата“ ќе ви ги реши проблемите?
Сакате богато, просперитетно и со отворени и еднакви можности општество?

Ако одговорот е потврден за двете прашања тогаш сами бркајте си ја сопствената среќа и борете се жестоко против тие кои сакаат да ве спречат!!!

„Богата“ држава не создава богати граѓани туку богати граѓани прават богата „држава“!!!
Истото важи и за моралните вредности!!!

Читам многу неосоцијалистички текстови каде што „државата“ е таа која треба да ги среди сите проблеми без да се поседува основно познавање на тоа кој се тие кои се „државата“.
Тие кои живеат од буџетот сакате да ги променат работите?:nenene:
Никој, па ни будалата, свесно не си ја сечи гранката на која седи.

Работите ќе тргнат на подобро кога мнозинството ќе ја сфати оваа едноставна вистина, ни минута порано.

Поздрав:helou:

П.С.
За тие кои имаат потешкотии да сфатат или не успеваат да сфатат што напишав нека не се мачат да реплицираат бидејки каква било расправа за олку едноставна работа е, во најмала рака, инфантилно.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Струмикс и јас насекаде објаснувам дека предвремените нема ништо да решат од проста причина што мислам дека во албанскиот блок сепак ДПАи ДУИ ке бидат објективно пола/пола но сепак од се како што можам да забележам во последно време, се ми се чини дека и СДС-то и ВМРО се сспремаат за предвремени и тоа со темата НАТО, првите навиваат да не не поканат вторите поприлично сигурни дека истото ќе биде случено. Затоа и беше толкав притисокот за новонастанатиот евросовет на чело со Шеќерче.
Раздвижувањето на партиските структури и консолидацијата на внатрепартиските редови не е ништо помалку од спремање за предвремени избори. Сепак нема долго да чекаме за да видиме дали претпоставките ни се точни или неточни нели.
И јас сметам дека новата година ќе биде бериќетна за многу од областите на секојдневиетово РМ.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Според мене поважни настани ќе бидат

1. Влез на Македонија во Нато (само незнам под кое име)
2. Признавање на Косово од страна на УСА и ЕУ

Други поважни работи што би можеле да се случат моментално не ми текнува.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Rbotite nekako ke se odvivaat vo ovoj kontekst opozicijate ke se pomiri so faktot deka e opozicija ke svati deka sto poveke i preci na vlasta da raboti normalno taa samata si preci sebesi ke svati kako treba da se bide opozicija koja na vlasta ke i predlaga resenija i proekti koi ke i nosat politicki poeni zatoa sto ako prodolzi na ovoj nacin da ja opstruira vlasta koja ja procita nivnata mracna politika za brz prevlast nikogas nema da bide vo moznost da formira vlada

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Rbotite nekako ke se odvivaat vo ovoj kontekst opozicijate ke se pomiri so faktot deka e opozicija ke svati deka sto poveke i preci na vlasta da raboti normalno taa samata si preci sebesi ke svati kako treba da se bide opozicija koja na vlasta ke i predlaga resenija i proekti koi ke i nosat politicki poeni zatoa sto ako prodolzi na ovoj nacin da ja opstruira vlasta koja ja procita nivnata mracna politika za brz prevlast nikogas nema da bide vo moznost da formira vlada
Da nemase TV prenosi od Sobranie, t.e. "korpus delikatesi" :) , da nemase na TV kviz Milioner.....moze i ke veruvavme deka e toa taka....no vaka malku tesko.........
Opozicija kako korektiv na vlasta i predlagac na alternativi e rabota na KULTURNI PARLAMENTI.
Takvi kako nasiot, sostaveni od nedokvakani mediokriteti DESTILIRANI od onoj materijal koj viree vo MKD ne se bas pogodna pocva za gaenje iluzii :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Да не ги читаш премногу браќата Грим па си влегол во бајка...
па невработеноста (читај сиромаштијата) на народот е директна и единствена причина за сите бељи што ни се случуваат...

Kajgana Shop

На врв Bottom