Ај бе Гижо иницирај караницаНема зашо да не се караме. Тука во игра влегува типичноста во рок музиката, ама чим нејкете да се карате ок...кој ве е** lol
Од цел форум што има нешто под 10000 члена само ти ја знаеш музикатаkAKO NE, GLUPA TEMA, OTI NE ZNAETE KAKVA MUZIKA E, ZATO TO PISUVATE...
Не се споредуваат нормално, Курт е бог од уметнички аспект а слеш знае само да свири гитара.Шо тресете
Како може Slash со Kurt да ѓи споредуете и за кои солажи на Nirvana зборуете, имате ли памет?
Едноставно не се подобри. Или ако се подобри барем кажи ми во што, тоа со музичкиот дел е веќе вкус а за вкусови не се дискутира.Jas spored moe mislenje mislam deka GNR e podobra rock grupa od Nirvana,zatoa sto tie imaat poveke poznati pesni i se podobri ednostavno:salut:
Не наметнувам мислење него само сакам да укажам на некој работи, а изборот кој што ќе слуша е на самите нив. А солото...е па курт многу користел антисолажи така да немој ни да пробуваш да го извадиш невозможно е.Burn, with all the respect, peer soloto e haos! Nekam da te sfatam ozbilno..... nema vrska, ocigledno si zaslepen od fantizmot prema nirvana, nema nishto losho u toa ama ne treba da probuvash da go nametnesh tvoeto mislenje na drugite po sekoja cena, kuliraj si, bitno tebe ti se sviga drugite ne se ni bitni neli?
p.s. za soloto ke mi trebaat 3-4 saata da go fatam i da go sviram, poso e neviden haos, bez red i harmonija, ama sepak zvuchi inetresantno
Не се споредуваат нормално, Курт е бог од уметнички аспект а слеш знае само да свири гитара.
Да имаме ние памет еве ти за пример едно соло, кога ќе најдеш еден гитарист ова да го отсвири од А до Ш тогаш ќе разговараме[media]http://www.youtube.com/watch?v=WTzYPgju2HU[/media]
Едноставно не се подобри. Или ако се подобри барем кажи ми во што, тоа со музичкиот дел е веќе вкус а за вкусови не се дискутира.
Укажуваш на тоа дека факт е дека Нирвана е подобар бенд, нели? Но, еве, како познавач на музиката, објасни во што се подобри. И по кој критериум оценуваш кој е подобар. А, богот Курт на секој свој жив настап го свири горенаведеното соло од А до Ш?Не наметнувам мислење него само сакам да укажам на некој работи, а изборот кој што ќе слуша е на самите нив. А солото...е па курт многу користел антисолажи така да немој ни да пробуваш да го извадиш невозможно е.