Тие листи користат како тоалет папир само... ништо од нив.Слеш е подобар гитарист од курт ама во техничка смисла...во се друго не може да се спореди. Но ако отвориш ролинг стоунес и да побараш листа на 100 најдобри гитаристи ќе видиш дека курт е подобро рангиран затоа што се разбира е далеку покреативен.
Затоа џабе ми контрираш.
:bravo::bravo::bravo: :bravo::bravo::bravo:Тие листи користат како тоалет папир само... ништо од нив.
Гитаристите не можат да се стават на ранг листа. Енд оф факинг стори.
Слеш има добра техника, бољи гитарист е од Курт, шо сакате кажете, али овој е бољи текстописец и бољи песни има. Затоа и Нирвана како бенд се култ, а Ганзи си се Ганзи и пак ќе останат легенди во музиката. Кој е подобар, нема одговор. Едноставно нема.
Ај сеа жими се клуч на темава, оток е веќе.
Фала фор д нус флеш...знам дека тие списоци се ставаат како тоалет папир но го напишав за да се спуштам на нивото на мојот репликатор.Тие листи користат како тоалет папир само... ништо од нив.
Гитаристите не можат да се стават на ранг листа. Енд оф факинг стори.
Слеш има добра техника, бољи гитарист е од Курт, шо сакате кажете, али овој е бољи текстописец и бољи песни има. Затоа и Нирвана како бенд се култ, а Ганзи си се Ганзи и пак ќе останат легенди во музиката. Кој е подобар, нема одговор. Едноставно нема.
Ај сеа жими се клуч на темава, оток е веќе.
:uvo: WTF??? Ako nema so da kazes barem ne tropaj gluposti!Слеш свири побрзо и лупа солажи и ништо повеќе од тоа. Солажите на Курт според мене а и уште неколку члена се далеку поквалитетни од тие на слеш.
Кажав и јас неколку пати дека слеш е подобар гитариста, но солажите на курт се подобри. Самиот кажа дека слеш е шаблониста.Солажите на Слеш се шаблонски, и се онака повеќе стандардни, но чоекот е бољи гитарист од Курт. Сеа шо се излитени неговите рифови и солажи, друга дваесе.
Курт мислел out of the box, затоа е уникат, а дека има бољи солажи од Слеш, тешко, најозбилно.
Да тоа сакаме да ти кажеме, јас свирам гитара веќе 7 години и ти тврдам дека едно анти соло на Курт е едноставно поубаво за слушање а и по мераклиско за свирење од едно 5 минутно тупење на слеш.Ajde neka bide...... ednozichnite solazi na Kurt se bolje od tie na Sles, toa sakte da mi kazete?
:nenene: NOT!:nenene:
Pa druze i ja sviram gitara nekoi 5-6 godini, i nema pesna znachi od nirvan sto nemozam da ja otsviram, duri i za taa sto neznam da ja sviram nema da mi trebaat poveke od 10 - 15 da ja naucham, toa znachi deka ne mi e predizvik da sviram nirvana!Да тоа сакаме да ти кажеме, јас свирам гитара веќе 7 години и ти тврдам дека едно анти соло на Курт е едноставно поубаво за слушање а и по мераклиско за свирење од едно 5 минутно тупење на слеш.
Заклучокот е дека сите сме луѓе и различни сме и различно ги перцепираме двата бенда. Ти со твој уши ги слушаш а ја со мој и као што рече вака можеме до бескрај да дискутираме. Затоа ај само да ги слушамеи да уживаме:pank:Pa druze i ja sviram gitara nekoi 5-6 godini, i nema pesna znachi od nirvan sto nemozam da ja otsviram, duri i za taa sto neznam da ja sviram nema da mi trebaat poveke od 10 - 15 da ja naucham, toa znachi deka ne mi e predizvik da sviram nirvana!
A dodeka da mu vlezam ja u shablonot na slesh, i da naucam koja bilo pesna od gnr mi treba bajagi poveke vreme! Pa samo sweet shild sollata gi vezbav nekoi 15-20 dena postojano ako ne i poveke......
Nema vrska, aj zaebi, vaka do nova godina moze da se raspravame i da ne dojdeme do nikakov zakluchok!
:cug: