Нинџасплоатација

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Како што во 50тите и 60тите вестернот го поплави филмскиот свет, така 80тите и раните 90ти поминаа во знакот на ninjasploitation - филмови за нинџите, воините на сенката. Бранот започна да се шири прво во Азија, за потоа САД и Европа (посебно поранешна Југославија) да имаат fair share во целава работа.

Рецепт за голем успех и гледаност на таков филм:

1) Залепи го зборот "нинџа" на филмскиот наслов (Revenge of the ninja, Return of the ninja, Death of the ninja, Ninja of the ninja)
2) Монтирај боречки сцени со нинџи од азиски на американски филм за нинџи
3).........?
4) Профит.

Tribute Клип - завршната борба во The return of the ninja. Главната sвезда, Шо Косуги, е еден од најзаслужните актери за ширењето на нинџасплоатацијата на западот.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
:pos:
Овој е бетер и од Турчинот џимеј што го откопа...
Moments before dying, the Enter the Ninja villain suddenly realizes the futility of it all and the meaninglessness of man's existence in a cold, uncaring universe - existentialism enlightenment acting! academy award thespian sartre slo-mo leisure suit throwing star

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Филмови со нинџи, тоа беше време, па во маало ќе изиграваш нинџа, лудница времиња

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Вчера го гледав Американска нинџа (American Ninja) закон филм од 1985 година ..
Не си фраер ако го немаш гледано на германски! :)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.557
Поени од реакции
87.801

Можда не е баш со нинџа, но нема кој не го гледал филмот. За слепиот човек кој прави ршум со неговиот меч. Бил во Виетнамската војна, и кога го загубил видот, племињата таму го направиле да го користи шестото сетило.
На Сител порано се даваше

Закон филмче (y)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Американски нинџа со Мајкл Дудикоф беше така, попознат. Ама имам впечаток дека кај нас всушност најзастапени беа хонгконгшките кунг-фу филмови, оние со Џеки Чен и Брус Ли. Ако немаше некој избор, тогаш земав со нинџи филм.
Инаку, бидејќи кинеската филмска роба беше доминантна, Јапонците беа прикажувани претежно како негативци, а каратето и др. јапонски боречки вештини како инфериорни во споредба со кинеските. Така сум запамтил, може некој ќе ме корегира.
Еве едно филмче кое можеше да се најде по видеотеките во раните 90-ти. Сум го изгледал 3-4 пати. Такво беше времето, не дека нешто се правдам :icon_lol:. Беше преведено како Робо нинџа.
Star Wars;)

M

Muranyi

Гостин
Кога бев мал,единствена желба ми беше кога ќе пораснам да станам нинџа.Ех,барем во Јапонија да се родев:unsure:

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Кога бев мал,единствена желба ми беше кога ќе пораснам да станам нинџа.Ех,барем во Јапонија да се родев:unsure:
И ваму и таму....сегашните нинџисе последни од нивната генерација :) :)
Сега не се замараат со шурикен и шпионажа...стапија на сцена атомските и нуклеарките ..:D :D

Kajgana Shop

На врв Bottom