Не знам што сакам во животот?

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
и јас сум имал такви многу ситуации да не знам што сакам, мене ме нервира ова ама таков сум. кога требаше да се запишувам на средно незнаев што да одам сешто ми се вртеше низ глава исти пример и за лани кога требаше да одам на одмор, требаше да бидам дали да одам со домашниве во франција кај братучеди што се немаме видено 100 години или со друштво во охрид :toe: секој би рекол дека нема што да се размислува и ќе оди во франција ама мене ми беше стварно тешко оти знаев дека лудо ќе биде со друштвото ама сепак одбрав да одам во франција. мразам такви ситуации кога незнам што сакам, а ги има многу.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Јас сум 13 и па знам шо сакам во живото

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Здравје/семејство/пари и памет :wink: и цигари

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Знам што со животот само да ми се отсвари замисленото во 2-3 години ако тоа ми успее мислам дека ќе си го обезбедам цел живот ако не ќе се мачам уште 15-20 год за обичен живот.Епа сеа ако не се отсваpи да сме здрави и живи :)

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
До некаде сите знаме што сакаме во животот и кој ни се целите.За да го отсвратиме сето тоа најбитна работа е желбата и мотивацијата.Доколку ги имаме овие две особини поголемиот дел можеме да си го отсвариме,но исто така еве лично јас сум имал моменти на бунило што едноставно незнам што да правам или незнам што сакам.Тоа е знак на нерешителност.
И како ѓто кажа ^The Cherry^ ако немаме јасна визија за нашата иднита и ако незнаеме што сакаме зошто живееме?

Член од
14 јуни 2009
Мислења
147
Поени од реакции
21
абе незнам што како ама едно знам...никад не знаеш што ќе ти се случи и каде ќе те однесе животот....може да имаш одредена цел и да се стремиш кон тоа со сите сили, ама да се случи некој непредвиден настан кој ќе го смени сето тоа...и животот те мава од земја и добиваш нов тек...и се` така во круг...не е нездраво да незнаеш што сакаш од животот...уствари тоа е сосема нормална работа...никад нема ни да дознаеш....останува само тоа дека сакаш да бидеш што посреќен и подобар..што е прилично општа работа

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Мислам дека повеќето од луѓето знаат што сакаат од животот, но малкумина се тие што стигнуваат до она што го сакаат. Постојаните предизвици и искушенија кои не следат во животот не прават во многу моменти да помислиме дека не знаеме што сакаме. Проблемот е во поставувањето на целта. Ние си ја поставуваме максималистичката желба за она што го сакаме, без да видиме можеме ли тоа да го постигнеме такви какви што сме, во таа околина каде што живееме и со тие општествени односи кои владеат во таа околина. Оттука кога почнуваме да тежнееме кон тоа ние полека го менуваме нашиот став во зависност од препреката која ни се испречила за остварување на замислата. Тука застануваме и правиме некаков компромис изменувајќи ја нашата желба, откажувајќи се од еден дел. Така постојаното соочување со голем број на препреки во еден момент не доведува да помислиме дека всушност ние не знаеме што сакаме од животот. Затоа велем дека малкумина успеваат да поминат преку сите препреки и искушенија во животот и да си ја остварат замислата за тоа што сакаат од животот, земајќи ги во предвит сите потенцијални препреки и искушенија преку реално расудување за нивно надминување. Голем број пак заради спротивното од претходните, прават одредени компромиси па остваруваат само еден дел од она што го сакаат во животот. Останатите кои што нереално тежнеат кон она што го сакаат без да размислат за тоа дали тоа е можно, се доведуваат во ситуација во еден момент на постојано потклекнување на тој пат, да се доведат до ситуација да помислат дека не знаат што сакаат од животот.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Их, ама сте ги испоплукале луѓево што не знаат што сакаат, да му е незгодно на чоек да си пише :icon_lol:
Се викам PSYtisfaction и не знам што сакам во животов.
Тоа беше посебно критично во периодот кога завршував средно, кога требаше да се упишува факултет, кога немав појма што сакам да студирам. Упишав факултет и веќе сум до пола со студиите, а сеуште не знам што сакам да бидам во животов. Тоа што го студирам стварно добро ми оди, е нешто за кое имам предиспозиции, лесно го совладувам, ама не ме исполнува. Знам дека ќе го завршам факултетот и тоа веројатно на време, ама тогаш ќе дојде потешкиот проблем, затоа што не сакам да се вработам по струка.
Не го сметам за утнат факултетов, пошто и немаше нешто друго што сакав да студирам. Мислев дека амбицијата ќе си дојде со време, ама слабо ја има. И така, тешејќи се дека има време со своите 20, сеуште го чекам the calling :) У нешто мора да се пронајдам, па нека утнам колку сака животни одлуки до тогаш :icon_lol:

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
се сто сум посакал, сум добил... тоа не ме право подобар туку само задоволен, иако материјалните работи помалку ми значат

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Јас сум ти авантурист по душа и нема што не ме интересира. И не знам што сакам, изгледа се сакам. Ги туркам напред паралелно работиве, па до кај ќе оди нека оди. Би требало еден ден да се одлучам што ќе ми биде приоритет. :toe:

St3

Член од
3 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
8
сакам нормален живот, здравје за мојата фамилија и мене.........

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Јас уствари неможам да се ставам ниту во категорија на луѓе што не знаат што сакаат,ниту во оние што знаат што сакаат во животот.Секако дека имам цели ама јас сум таква по природа што се двоумам за секоја ситница што не значи дека не знам што сакам иако потешко донесувам одлуки.Еве сега моментално во главата ми е хаос бидејќи уште малце ќе треба да донесам конечна одлука на кој факс ќе се запишувам,а немам поима,ама тоа не значи дека ќе кренам раце од се или пак дека немам цели во животот.

T

theTinule

Гостин
Научно докажано е дека луѓето што живеат со поставување цели и нивно остварување живеат подолго.

Ама...во денешно време кој го прави тоа?Кој знае што сака во животот?Ете..некој 4та година средно ќе го прашаш „Каде ќе се запишеш?“ Повеќето ќе одговорат:„Незнам.Каде ќе ме носи патот.“ И со полуматурантите е исто.Јас лани кога се запишував незнаев дека ќе се запишам во музичко се до денот на запишување т.е. 17 Јуни.Таква тензија никогаш немам почувствувано.Друго е кога ќе си зацрташ од мало..„Јас таму ќе се запишам, па што сака нека биде“ и точка, ама вака..се кладам дека крати живот.

Одлично е ти да имаш каква било цел.Да станеш и да направиш план што ќе правиш денес.Или па да речеш „Додека не го направам ова не се откажувам“. Да се посветиш на една работа и додека не ја завршиш таа не започнуваш друга.И после полесно и на тебе ќе ти биде...

Kajgana Shop

На врв Bottom