Нељубезност во продавниците

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
Ќеми пукне еден ден на таа од Впецијал ќе ја отерам кај што не треба.

на другар ми збореше пола саат каков шампон да користи
овој се изнервира и го фрли јадењето на неа и си отиде .....

многу е глупа таа

а у охрид отидов и у една продавница пред 5 години

прашувам колку е маицава

а оваа

^mars be skopjanista dzubrinja mi mocat ezeroto ^

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Добро, колку и да се нељубезни не ми смета до толку колку што ми смета кога се онакви прељубезни(демек) . И доаѓа по тебе и не те остава да разгледаш ти вика „Ова парче ти стои , земи го “ и откако ќе пробаш и гледаш дека нема врска ти вика „Супер е , екстра ти стои , земи си го обавезно “ а ти гледаш и шо да видиш , парчето над пупак , под колена , исштрафтано , личиш како да си искочил од пештера а оваа со голем осмех те глеа у очи и те прави глуп .
И најбитно од се , не те оставаат од продавница да искочиш со она нивно „Пробај уште ова ,да видиш што убаво ќе ти стои“
-„Не фала , сеуште имам очи“.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Е многу се нервирам некогаш од нашиве македонски продавачи,некогаш само шетам да видам што има на излогот и не ми се влегува внатре-е шо убаво ти стои,а нема врска,па друго па трето и се што не ми се допага ке извади,а ако не купиш ништо па и лути изгледаат...
Имаше една продавница скоро беше отворена и влеговме а продавачката како ме погледна :nesvest: и рековме добар ден а таа ништо.
Разгледавме наоколу,и праша-Што ви треба?
Ние излеговме и рековме-ништо,ништо..
Во странските земји е рај-големи продавници се изложено,на видик,сам си бираш и нема никој ништо да те праша,ниту да ти досадува,доколку не прашаш ти
6-7 соблекувални,пробувај колку ти душа сака,
си бираш,плакаш на каса,а имаш и рок 7 дена дена да го замениш или вратиш тоа што си го купил,секако со фискалната сметка.
Раат за купување,посебно раат за жените...:pipi:

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Па сега ако некој не се понаша љубезно избегнувајте да одите во таа продавница....За тоа убедување дека се ви стои убаво што и да пробате,и вие да сте во продавница и да работите на процент,да видиме како ке се однесувате...
А за тоа што идат постојано по вас и го меркаат секој ваш чекор,се плашат да не бидат украдени,па секако подобро да ви "досадуваат" вас,отколку да изгубат работа,а со таа плата има луѓе кои издржуваат цела фамилија...
А за тоа заради што е отворена темава,е глупост и воопшто за тоа не е крива продавачката,ако била нељубезна во тој случај не ја оправдувам,ама си кажала дека не прима евра,што треба за некои да ризикува заради некои што им е мака да отидат до менувачница....???
И секако можеби било само момент,а можеби и вие сте биле напорни и вие сте причината за нивното однесување...
Ајдеее сеа и криминалци станавме.Браво за мене ако сакам да украдам нешто кога милион продавачки ми се мотаат наоколу и сум толку бедна за некое парталче да трпам срам и брука.
Точно...има и такви кои “дрпнуваат“ ама сепак лош пример даваш ЗОШТО одат по нас продавачките :wink:
Не сме криви ние што газдите не ставаат во секоја продавница детектори па да свиркаат кога некој ќе украде нешто-што значи пак грешка на трговецот.

Член од
31 декември 2007
Мислења
145
Поени од реакции
1
Па сега ако некој не се понаша љубезно избегнувајте да одите во таа продавница....За тоа убедување дека се ви стои убаво што и да пробате,и вие да сте во продавница и да работите на процент,да видиме како ке се однесувате...
А за тоа што идат постојано по вас и го меркаат секој ваш чекор,се плашат да не бидат украдени,па секако подобро да ви "досадуваат" вас,отколку да изгубат работа,а со таа плата има луѓе кои издржуваат цела фамилија...
А за тоа заради што е отворена темава,е глупост и воопшто за тоа не е крива продавачката,ако била нељубезна во тој случај не ја оправдувам,ама си кажала дека не прима евра,што треба за некои да ризикува заради некои што им е мака да отидат до менувачница....???
И секако можеби било само момент,а можеби и вие сте биле напорни и вие сте причината за нивното однесување...
Јас љубезно си ја прашав а не и се испонашав...

:helou:

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Ако се однесуваат така во продавница ЗОШТО ТОГАШ ВООПШТО СЕ ВРАБОТИЛЕ ТАМУ КОГА ЗНААТ ДЕКА ТОА НЕ Е ЗА НИВ.
И сигурно во продавница нема да вработат некој социопат , туку ке вработат некој покомуникативен и помлад за да можи ДА СЕ ДВИЖИ НИЗ ПРОДАВНИЦА И ДА Е АКТИВЕН.
И на купувачот му е гајле дали продавачот има проблеми дома или немал и дали е уморен.

И никогаш не се однесувам арогантно, во никоја продавница се додека тие постапуваат така кон мене.

И ШО К** ТЕ БОЛИ ДАЛИ ЈАС ДОАЃАМ ОД НЕКОЈА ПРОВИНЦИЈА А?
Заради такви како тебе шо го сметаат само Градот или Скопје ( незнам од кај си) како дел од Македонија тогаш сигурно пропаѓа државата.
Се извинувам на провинцијалскиот дијалект. Прашај ако нешто не разбираш , знајш ти од градот.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Znaci pogodiv?!!! :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Ајдеее сеа и криминалци станавме.Браво за мене ако сакам да украдам нешто кога милион продавачки ми се мотаат наоколу и сум толку бедна за некое парталче да трпам срам и брука.
Точно...има и такви кои “дрпнуваат“ ама сепак лош пример даваш ЗОШТО одат по нас продавачките :wink:
Не сме криви ние што газдите не ставаат во секоја продавница детектори па да свиркаат кога некој ќе украде нешто-што значи пак грешка на трговецот.

Не викам дека ти си,ама има и тоа многу,работам во продавница и знам како стојат работите...За детекторите не знам,за камери ставаат,ама за жал и покасно се прегледуваат снимките,така да и продавачката на некој начин е одговорна,а ако се примети дека нешто е украдено,можат и нив да им скратат од платата,можеби мене со 20 години не ми представува проблем,но за некои со семејства кои издржуваат со таа плата им представува..А и пак зошто се продавачките вработени???ДА седат како кукли???Не туку да понудат да комуницираат со вас,да ви помогнат,а ако беше само за на каса наплаќање,ќе вработеа само касиерки,па вие снаоѓајте се како сакате..

Kajgana Shop

На врв Bottom