- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
Верувај дека со закон не смее,Сите наставници, посебно тие во основно училиште, се педагози, или барем треба да бидат. Тоа нема врска со љубов, топлина и разбирање, не иди во крајности.
Второ, ако наставничката не смее да ги искара/опомени децата, како треба да ги држи во ред? Со молење? xD
Патем, за темата, писмена жалба до некое повисоко скалило, министерство, dunno..
Далеку сум од адолесцент ама ај ке ти простам, било некогаш воспитувањето.По пишувањава твои, мислењата и ароганцијата што ја демонстрираш тука, можам да заклучам дека си адолесцент. Или пак си телесно развиен но сеуште имаш адолесцентски размислувања.
Втората задача на учителите (тие до 4-то одделение), покрај наставната улога, е и воспитната. Покрај што се наставници, тие се и педагози. Соодветно на тоа треба да се грижат за воспитувањето, созревањето, социјализирањето и однесувањето на дечињата. Ако ти тука гледаш некаков проблем и ја дистанцираш учителката од вакви проблеми, тогаш и ти имаш некој проблем очигледно.
Јас кога бев основно училиште, за секоја грешка, макар и поситна, се добиваа воспитни шамари... и тоа шамари, да ти ѕвонат ушите цела недела. Деца дури се мали со ќотек се воспитуваат.
Сега е давањето на знаење треба да го научи да чита,да пишува,да брои , основа да му даде за понатамошното образование.
воспитувањето во училиште заврши кога завршија и шамарите,а јас проблем немам ама никаков само кажувам како што си е ви се допаѓало тоа на вас или не, не е битно така стојат работите денес во образованието.