Несоодветно однесување на професорите во поглед на заштита на децата и решавање на нивните проблеми

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
7.Во моето училиште децата што ги нарекуваш со непознато потекло кои беа одлични беа 3-4,а тие што страдале од сопственото име ги имаше околу 7-8 и беа сите одлични,а учеа малку,но поминуваа одлични бидејќи месечните примања на родителите им беа 3000е.

Немој да ме убедуваш за нашево образование и да ги штитиш наставниците се знае точно како функционира се,со врски и само со врски,ако татко ти е со месечни примања 15000 денари ти си никој и ништо,затоа и образованието ни е очајно.
Не те убедувам ништо, туку како што ти сметаш дека твоето искусво и мислење смее/треба да стои овде, така и јас. добро е што ги наведе двата примера за плати. Имајќи ги предвид твоите примери , сметаш ли дека некој со месечна плата 100 евра поголема од минимумот што го наведе има моќ и мотивација да спроведе промени и практикува професионалност каква што сакаш/сакаме? Не е се во парите, ќе речеш, но биди малку реален и во однос на учителската фела. И тие се во кошот со ситната боранија, и тие имаат семејства за хранење и сметки за плаќање. Тоа што привремено „решаваат за нечија среќа“, предизвикува одбивност и многу луѓе во нив гледаат како самоповикани џелати, судии и неработници кои се платени толку колку што заслужуваат. Значи пази, не велам дека решаваат за нечија иднина или судбина, оти тоа не е вистина. Види прво кои бивши ученици сега ја земаат месечно горе кај тебе наведената сума.

W

Werther

Гостин
Не те убедувам ништо, туку како што ти сметаш дека твоето искусво и мислење смее/треба да стои овде, така и јас. добро е што ги наведе двата примера за плати. Имајќи ги предвид твоите примери , сметаш ли дека некој со месечна плата 100 евра поголема од минимумот што го наведе има моќ и мотивација да спроведе промени и практикува професионалност каква што сакаш/сакаме? Не е се во парите, ќе речеш, но биди малку реален и во однос на учителската фела. И тие се во кошот со ситната боранија, и тие имаат семејства за хранење и сметки за плаќање. Тоа што привремено „решаваат за нечија среќа“, предизвикува одбивност и многу луѓе во нив гледаат како самоповикани џелати, судии и неработници кои се платени толку колку што заслужуваат. Значи пази, не велам дека решаваат за нечија иднина или судбина, оти тоа не е вистина. Види прво кои бивши ученици сега ја земаат месечно горе кај тебе наведената сума.
Баш затоа што се од "ситната боранија" тие пробуваат да се улизуваат на богаташките деца мислејќи дека така ке добијат врски и углед пред нивните родители кои се на јака функција,но најверојатнпо ти си една од богаташките деца или пак професорка па пробуваш да им го обелиш образот,но ако ти викаш дека не е се како што изгледа,баш така е незнам зашто воопшто се сомневаш и многу луѓе ке ти го потврдат тоа,секако чест на исклучоците...

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
бидејќи ти очигледно знаеш се, ај да ти признам: јас сум ем богаташка ем професорка :LOL: и затоа имам разбирање за таквите гадови. ништо друго не може да ги оправда нивните злодела и никој друг не може да ги гледа како луѓе направени од ист материјал како тебе. задоволен ли си сега, сезнајко?
претпоставувам дека имаш лоши спомени од младоста и тука никој повеќе не може да ги промени работите.
едно знам, и јас сум мразела и сум се плашела од некои наставници (погрешно паркирани во професијата), но кај повеќето, ако сум ги почитувала правилата на играта (добро однесување и труд) не сум имала проблем. но кога сум глумела лудило и барала леб преку погача, сум добивала „чврги“, вербално или преку оценка. и тоа е дел од образованието и социјализацијата - да сфатиш со каков противник (наставник) имаш работа, што се очекува од тебе, кои се ризиците и потоа да го извлечеш максимумот за себе, свесен дека и ти си одговорен за тоа што ти се случува.

W

Werther

Гостин
Морам да ти признаам дека си една од ретките која е задоволна,а мислам тоа што го напиша дека сум разочаран од младоста и од образованието не ти е 100% точно,од младоста не сум воопшто,а од образованието,поготово од основното многу.И мислам дека сум еден од многуте,знаејќи ги своите способности можев повеќе,но во тоа ме спречија малограѓанштината и стереотипите кај наставниците.

G

gk77

Гостин
Вака ќе ти кажам , прво има и многу фер проф.(зборувам за средно) ама на другата страна има и ептен нефер ептенн.. и тоа го ствара ИМИЏОТ на професорите-наставниците поконкретно имаше еден проф го викаа ,,габерот'' за пари ке заколе некој , предаваше МАТЕМАТИКА !!! децата одеа кај него на СПРЕМАЊЕ за математика и им ги кажуваше задачите кои ке бидат на ТЕСТОТ по математика а имаше и од тие ,,богатите т.е празноглавите кои неможеа и да ги научат напамет задачите кои им ги даваше и кои со сигурност беа на тестот - писмената и + им викаше препишувајте на часот само да не биде толку приметливо нема да ви викам ништо ОВА Е 100% ТОЧНО 10 души истото ми го потврдија + на крајот на годината му даваа 50ЕВРА за 2ка на останатите да им стави а некој за инает ги буткаше И КАЖИ МИ ТИ СЕГА КАКО ДА ИМАМ ДОБРО МИСЛЕЊЕ ЗА ПРОФЕСОРИТЕ ???? само криво ми беше што отиде у пензија без да го пријават иако знаеше целото училиште за ова поконкретно советот и директорот. + имаше мн вакви професори од кои ке ти се згади школото...така да не е се совршено како што ти ми кажуваш прикаски вака онака овде..имиџот тешко се гради мн лесно се уништува.+ ДА ТИ КАЖАМ МНОГУ Е ТЕШКО ПРИВАТНО ДА РАБОТИШ БИДИ СРЕЌНА ШТО ИМАШ ДРЖАВНА.
(тета работи како проф знам кои обврски и со кои проблеми се соочува ТОА НЕ Е НИШТО !!!

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
(тета работи како проф знам кои обврски и со кои проблеми се соочува ТОА НЕ Е НИШТО !!!
:facepalm: :ROFLMAO: овој аргументот со тетка ти ме докусури :tapp:
И на крај, не ми се опнувај со тие големите букви, туку оди малку истуширај се со ладна вода

W

Werther

Гостин
очигледно е не си пораснала! и прекини како мало дете со wtf, face-palm, roflmao, порасни малце !кај и да одиш к.. те чека ! HOHOOH
Нема потреба од толку ниски работи доколку планираш да го разубедиш соговорникот пробај со аргументи и примери,а не со к***** и п****.

Kajgana Shop

На врв Bottom