Непотизам на рефус во Агенцијата за разузнавање

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Најголем дел директори и началници во Агенцијата за разузнавање ги вработиле своите синови, сопрузи, внуци и пријатели, а има и многу партиски вработувања.
Страшо Страшовски, началник во дирекцијата за безбедност (ДОР), својот син Илија си го вработил во дирекцијата за техничко разузнавање и поддршка (ТРИП).
Раде Матевски, помошник-директор во ДОР си ја вработил сопругата Галена како секретарка на неговиот директор Зоран Ефремов.
Мухамед Исмаили, заменик-директор на Агенцијата за разузнавање го вработил својот зет Агим Сулејмани. Сулејмани и е сопруг на внука од сестра на Исмаили. Во Агенцијата за разузнавање, како инспектор во ДОР, работи и Беким Рамадани. Рамадани и е сопруг на братучетка на снаата на заменик-директорот Исмаили.
Дијана Горубова, помошник-директорка во дирекцијата за техничко разузнавање и поддршка, има брат Велимир, кој работи како главен набавувач во Агенцијата за разузнавање.
Борче Стефановски, директор во дирекцијата за правни работи, го вработил својот внук Игор Петревски како инспектор во Дирекцијата за безбедност.
Во Агенцијата за разузнавање работат и сопружниците Стојна и Димитар Мамучевски. Стојна како началник во дирекцијата за правни работи, а Димитар како началник во дирекцијата за техничко разузнавање и поддршка.
Ниту надлежните началници и директори, ниту пак, одговорните од кабинетот на директорот Лазе Китановски, вчера не беа достапни за коментар.
„Време“ минатата недела откри и обелодени дека Екрем Мустафи е вработен во АР и покрај тоа што е поранешен затвореник осуден поради злоупотреба на службената должност и фалсификување патни исправи. Кривичните дела ги сторил додека работел во одделението за патни исправи во Управата за внатрешни работи во Тетово и овозможил Косовка нелегално да стекне македонско државјанство и да добие македонски пасош. Тој се обидел да фалсификува и македонска лична карта и да му овозможи на приштинец да стекне право за престој.
Еден од главните услови за вработување во Агенцијата за разузнавање е кандидатите да не биле ниту кривично гонети ниту осудувани лица.

Извор: "ВРЕМЕ"

П.С: yin yang, што ќе кажеш ти на ова?

Член од
2 јуни 2006
Мислења
238
Поени од реакции
6
Abe nema vrska ne se toa nivni deca od komshiite se :)

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Мене ме интересира што ќе кажат сите оние што носат ружи на градите и сите оние што слепо и веруваат на оваа власт.

Претпријатие во приватна сопственост „Агенција за разузнавање“

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
А ако смеам да знам во кој државен сектор во моментов нема непотизам

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Партиската книшка во моментот е клучен фактор за вработување, а потоа на самиот крај е стручноста. А би требало да биде обратно. Типичен пример:
Пред две години сопругата конкурира во едно основно училиште. Таму и велат, конкурирај, ама се знае кој треба да биде примен. Од „горе„ е така кажано.
Се заинтересирав каде е тоа „горе„ и кој е таму. Најдов тројца одговорни. Пријателите ми, членови на СДСМ ми договорија средба со луѓето. Се видовме и велат ни жена ти ни ти не сте членови на СДСМ. За да ја вработиме, треба да сте членови да се покажете со вашата активност. А и таков како тебе и треба на партијата, па и за тебе може да се најде нешто. Се заблагодарив и си заминав.
Годинава, на бирото за вработување немаше кадар со профилот на сопругата, а имаше конкурс објавен во „Македонија денес„. Пак ојдов „горе„ и им кажав дека на тој и тој конкурс, таму и таму, ако не ја примат ке дигнам гоооолема прашина секаде кајшто можам, и ке ги искористам сите правни средства кои ми се на располагање во остварување на нејзините права и работа соодветна на нејзините квалификации. Блефирав, ама успеа.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Им се тресат мудата, не знаат со која будала си имаат работа затоа блефот скоро секогаш успева.
не ме сфаќај погрешно не го спомнав тоа будала во негативна конотација, бидејќи на партиите повеќе им е страв од политички неопределените, одколку определените.

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Пред изборите сега си ги вработуваат нивните, незнам која е целта кога тие пак ќе си гласат за СДСМ, зошто не вработиле некои како примерот што го наведе Струмикс, некои неопределени, па кога ќе се најдат пред гласачкото ливче да си помислат, дека тие ги вработиле па за нив ќе гласат.ццц.а така си вработуваат нивни и се е исто, освен ако им е страв дека ќе изгубат па си ги чуват газовите.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Bacillus gagous напиша:
Им се тресат мудата, не знаат со која будала си имаат работа затоа блефот скоро секогаш успева.
не ме сфаќај погрешно не го спомнав тоа будала во негативна конотација, бидејќи на партиите повеќе им е страв од политички неопределените, одколку определените.
Па, искрено да ти кажам, доста бев изреволтиран од првиот муабет, па ако не бидеше работа, 90 % ке имаше и по весници, телевизии, судови...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
PopeYe напиша:
Пред изборите сега си ги вработуваат нивните, незнам која е целта кога тие пак ќе си гласат за СДСМ, зошто не вработиле некои како примерот што го наведе Струмикс, некои неопределени, па кога ќе се најдат пред гласачкото ливче да си помислат, дека тие ги вработиле па за нив ќе гласат.ццц.а така си вработуваат нивни и се е исто, освен ако им е страв дека ќе изгубат па си ги чуват газовите.
Се вработува најчесто според заслуга во Партијата. Оној другарот кој го спомнував е во СДСМ уште многу оддамна. Заврши и тој правен, трчкаше за партијата, неможам последните 10 дена да се видам со него оти е презафатен со партиски активности, па помислиле дека е редно да го вработат поради тие заслуги.
Не оти ми е другар, ама дечкото е навистина квалитет. Имаше на факултетот просек од околу 8,85. Ако се промени власта, тој сигурно би морал да остане таму и да продолжи да работи заради капацитетот кој го поседува.

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Струмикс напиша:
Се вработува најчесто според заслуга во Партијата. Оној другарот кој го спомнував е во СДСМ уште многу оддамна. Заврши и тој правен, трчкаше за партијата, неможам последните 10 дена да се видам со него оти е презафатен со партиски активности, па помислиле дека е редно да го вработат поради тие заслуги.
Не оти ми е другар, ама дечкото е навистина квалитет. Имаше на факултетот просек од околу 8,85. Ако се промени власта, тој сигурно би морал да остане таму и да продолжи да работи заради капацитетот кој го поседува.
Па подобро да примат некој со завршен факултет иако не е од таа партија која е на власт, а тие работат обратно, како во случајот со твојата сопруга, ви терале партиски книшки.

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
agencija za razuznavanje!sto e toa?privatna firma na sdsm ili so?firmata na branko i lazar k?pa da toa e toa.abre decki da vi kazam edna rabota-duri ne se promeni AR od koren taa nema da funkcionira kako treba.vo vremeto na vmro nejzinata rabota bese katastrofa i zatoa ni se sluci 2001 a od 2002 pa navamu toa e firma na ahmeti.pa vide samom kakvi i koi luge se vrabotuvaat tamu,se samo partiski aktivisti na sdsm i dui.jas imam prijatel od skopje koj raboti tamu i na moe prasanje kako raboti taa AR toj vika citiram:katastrofa brate e tamu,od luge bivsi komandanti na ONA nemoze glava da se kreni,samo molci i raboti toa so ke ti recat inaku maf ti e planot.toa osobeno otkako branko e pretsedatel pa najcesti luge so koi mora da raboti laze kitanovski bea luge bliski na dui.no ostanuva da se nadevame deka noviot dir.ke si ja brka rabotata i ke napravi dlaboki rezovi inaku loso ke bide.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Струмикс напиша:
Партиската книшка во моментот е клучен фактор за вработување, а потоа на самиот крај е стручноста. А би требало да биде обратно. Типичен пример:
Пред две години сопругата конкурира во едно основно училиште. Таму и велат, конкурирај, ама се знае кој треба да биде примен. Од „горе„ е така кажано.
Се заинтересирав каде е тоа „горе„ и кој е таму. Најдов тројца одговорни. Пријателите ми, членови на СДСМ ми договорија средба со луѓето. Се видовме и велат ни жена ти ни ти не сте членови на СДСМ. За да ја вработиме, треба да сте членови да се покажете со вашата активност. А и таков како тебе и треба на партијата, па и за тебе може да се најде нешто. Се заблагодарив и си заминав.
Годинава, на бирото за вработување немаше кадар со профилот на сопругата, а имаше конкурс објавен во „Македонија денес„. Пак ојдов „горе„ и им кажав дека на тој и тој конкурс, таму и таму, ако не ја примат ке дигнам гоооолема прашина секаде кајшто можам, и ке ги искористам сите правни средства кои ми се на располагање во остварување на нејзините права и работа соодветна на нејзините квалификации. Блефирав, ама успеа.
Они те блефирале, ти си ги блефирал а како што можев да сфатам не ти требало партиска книшка за да се вработи женати или грешам

Член од
28 јуни 2006
Мислења
403
Поени од реакции
0
asterix_m напиша:
Они те блефирале, ти си ги блефирал а како што можев да сфатам не ти требало партиска книшка за да се вработи женати или грешам
па дај еднаш признај дека има непотизам во АР.нема врска тоа со ниедна пол.партија ама биди искрен и одговори на темава како шо е фер.има или нема непотизам?:zlo::zlo::zlo:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
asterix_m напиша:
Токму така, не беше потребна партиска книшка, после сите перипетии. Ме нервираше односот.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Струмикс напиша:
Токму така, не беше потребна партиска книшка, после сите перипетии. Ме нервираше односот.
Значи треба да имаш диплома, и да знаеш да излезеш на крај со луге или грешам

Kajgana Shop

На врв Bottom