Неодговорноста како карактеристика!

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас сум премногу неодговорна. Или не се грижам или заборавам. Најчесто заборавам. Заборавам кај сум ги ставила нештата, заборавам кога треба да излезам на пример, заборавам што ми рекле а било важно, заборавам работи дома а на пример ми се потребни... ко на пример индексот а ми требаше за на испит или на пример излегов на кафе а ги заборавив дома парите... и други такви ситници... И најискрено многу се нервирам поради оваа особина која ја поседувам ама не знам како да се поправам...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
За крупни работи секоаш сум одговорен, новчаник, пари, мобилен и табакерата... секоаш кога и да излезам од негде прво си проверувам се дали ми е во џеб па после идам кај што треба ... а за ситни работи.. може и да заборавам.

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Ако се работи за важна работа, без разлика дали е нешто материјално или некоја обврска не заборавам и сум доста одговорен. Но ако се работи за нешто не многуу важно се случува често да бидам расеан и да заборавам.

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Јас мислам дека тука не се работи за неодговорност . Парите ти биле ставени кај што треба да бидат .Не си крива што си заспала и што до тебе седнал крадец нека му е на чест. За мене неодговорност е нешто сосем др. да не си ги извршуваш обврските ,да ги избегнуваш ,да се однесуваш неодговорно во однос на лугето ,а посебно ако треба за нешто да се грижиш а ти не го правиш тоа ,но и тоа е релативна работа така да ова е само мое мислење.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Секогаш сум одговорна за било што..дали е ситница или некоја покрупна работа нема врска..Незнам зашто али таков ми е карактерот..еве и моите ме научија каква сум во однос на одговорноста па најчесто мене ми доверуваат некои покрупни работи:pos:..а да само има еден исклучок..ке се договориме да се вратам и толку и толку саат дома..а јас секогаш каснам:pos:..само тоа ми е маана

nike girl

Just Do It
Член од
25 август 2008
Мислења
61
Поени од реакции
1
Еве јас да ви кажам колку бев одговорна вчера...Бидна што бидна, саатот ми падна од рака во хард рок (пијана работа) ...Тој саат беше над 200 евра, али парите не се битни толку колку што беше поклон од татко ми за мајка ми...Се туфкав цел ден како да им кажам, али ете бидна и тоа иако бев спремна да го купам истиот, али не прифати. Сеа не ми е за саатот и вредноста негова, јас се чувствувам многу глупаво, не ми фали материјалното туку одразот пред моите, ептен ми е bad :tapp:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
за 99% од работите со кои сум во допир сум одговорен.
ебаго јас не излегувам од дома а да не проверам дали е се во ред, дали е се исклучено на пример

Член од
4 јули 2008
Мислења
230
Поени од реакции
9
за 99% од работите со кои сум во допир сум одговорен.
ебаго јас не излегувам од дома а да не проверам дали е се во ред, дали е се исклучено на пример

:coffee:Blaze tebe, ja imam nekad crna dupka u memorija...abe nema sansi da mi tekne dali sve sum islkucila pred da iskocam...:toe:. Ama gledam so tek na vreme mi se sredue toa...ne znam zaso e taka:uvo:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
:coffee:Blaze tebe, ja imam nekad crna dupka u memorija...abe nema sansi da mi tekne dali sve sum islkucila pred da iskocam...:toe:. Ama gledam so tek na vreme mi se sredue toa...ne znam zaso e taka:uvo:
мој чоек :) ништо не памтам...одговорност минус дванаесет...

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..абе не мора да значи си загубила апри..неодговорна си..едноставно се случило..секому може да се случи..ја незнам ...еднсотавно понекогаш сум толку неодговорна..као шо беше пред некое време..ми дадоа цд да преснимам..јас го добив гланц чисто...тотлано ново..јас го вратив изгребано..дури некои песни не можеа да се прочитаат..грозно с еосечав..зашто како би било мене некој д ами врати од ново....изгребано цело...али тоа ми беше прв и последен пат....да се надевам:pipi:

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Баш многу сум одговорен. Една од моите најдобри карактеристики. Уште од мал чувам мачиња, се грижим за нив па затоа можеби ми се развил осетот за одговорност (=

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Бев едно време многу неодговорна... И откако изгубив 2 мобилни, едно чудо пари и неколку ствари што многу ги сакав, ја научив лекцијата.... Можеби касно, али сепак среќна сум што ЈА НАУЧИВ... Не дека сега не ми се случува да заебам работа, али во секој случај сум каде каде поодговорна....

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Se smetam za odgovorna licnost.Ne se ni sekavam koga posleden pat sum izgubila nesto.Mi se slucuva nekolku pati da proveruvam dali mi se tuka klucevite,mobilen,pari,ponekogas me nervira ovaa navika,ama vo krvta mi e...
Isto i vo odnos na nematerjalni nesta sum mnogu odgovorna.Recisi nikogas ne zaboravam obvrski,vetuvanja,dolgovi,ne docnam...
Cenam odgovornost i kaj drugi.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Неодговорен не сум. Да заборавам нешто може да се случи ама тоа не се смета за неодговорност. Баш имам некои другари такви што се и баш знам што е тоа.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
jas mozam vreme na vreme da sum mnogu ne odgovoren...
primer: edno moe drugarce imase rodenden, i me pokana da odam. Jas posle nekolku sati zaboraviv deka me pokana i si se dogovoriv so zenskami da izlezime, koga mi se javuva drugarov i me prasuva kade sum? i jas mu rekov ajde idam a zenskami go mrazi nego:toe:, i na krajot ispadna da odam kaj nego na rod. a zenskami malce mi se naljuti ama ajde pomina :D

Kajgana Shop

На врв Bottom