Необично хоби

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
pearl напиша:
Па не може да се нарече хоби или некоја сериозна колекција, ама имам голем мерак на собирање необични чаши или cups, што ќе се рече по Емерички :)
Го правам истото , купс од цел свет за моите најсакани , една од Хародс во лондон , друга од пазар во Натал , не е битно од каде , битно специфични се а идејата не ја добив сама .
Во првото Буре во Битола , газда Симче имаше чоканчина за неговите другари , некое од бакар , некое стакло , разлицни и со прекарот на другарите и толку ми беше мила идејата да ја копирав и до денес си го сакам буре ;)

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Kerka mi sobira se sto ke stigne!!!Slikicinja,tetovazi,salfeti,...da ne nabrojuvam,ama najinteresno mi e sto sobira kesinja!!!Po buticite veke ja naucija prodavackite pa ja vikaat za da i dadat,pa sigurno ima nad 300,vo najrazlicni golemini,sari,boi..

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Haha Bone Collector

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
собирав се` што ќе ми дојде при рака!Минти сликички,животинско царство,моливи како и Ема,тетратки,т.е. корици од истите,постери(уште ги чувам сите!) и не ми текнува што друго...

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
е
збориме за хоби или за колекционерство,
...посто сите за колекционерство ми зборите нешто , а темата беше хоби,
не дека и тоа не спаѓа под хоби ,
али сепак не е само тоа.
, иначе моето хоби е местење на рубикова коцка, се додека не ја наместам не станувам од кревет, па после може да почне денот,
а од колекцинерски работи , порано се занимавав со собирање на музика ,
стигнав до 1000 албуми и се откажав
сеа собирам документарни филмови

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Собирав турбо сликички, албум со нинџа желки, и најбитното собирав најлончиња со сличе (од оние малите што ги даваат кога ке купиш CD). Тие ми беја некако нај-кул. Сега не собирам нишо.

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Mene porano neobicno hobi mi bese sobiranje na nokti so ke gi isecev:pos2::pos2::pos2::pos2::pos::pos::pos:.

vp

Член од
5 април 2007
Мислења
236
Поени од реакции
0
собирав влезници од натпревари :toe:

Dadence

sweet devil
Член од
3 февруари 2007
Мислења
390
Поени од реакции
2
Собирам секави нешта, најмноу картишки, разгледници, поштенски марки, карти и мапи на места кои сум ги посетила и сакам да ги посетам, влезници од концерти и натпревари.....

но најдрага и со многу спомени ми е колекцијата од 3-40000 фотографии кои ги имам направено во изминативе 2 години....

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Собирам влезници од натпревари, албуми од светски првенства (ги имам целосно пополнети од 74та Минхен па навака), стари банкноти и монети, ситни работи од Црвена Звезда, Челзи и Лацио (тетратки, беџови, шалови, капи, знаменца...) и то.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
коа бев мал, собирав од оние.. на лименките отварачите што им се? ви текиња? е такви собирав, ги имав многу.. над 300-350 можда.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
пред 1 год. си земав многу глина и правев нешто како планини ама многу ги правев. И после ќе им ставев Ufo лепак и ќе го запалев и тоа нешто изгледаше како вулкан ама срање беше. Ја запалив завесата и од тогаш не ме пуштаа од дома да носим глина....

Rodeo

Thrillseaker
Член од
15 април 2007
Мислења
243
Поени од реакции
36
Има некои другарки од кај мене од маало собираат шекерчиња,овие што ти ги даваат кога идеш у некој кафич

мене малце чудно ми е тоа..........

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
neobicno hobi, sobiram, naslovni stranici od spisanija :)

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
SOBIRAM UBAVI ETIKETI OD NOVI MACKI BLUZICKI, TIKETI ZA TRAMVAJ I SL OD MESTA KADE SUM BILA, NEKOI VAZNI MALI LIVCINJA SO SUM GI ZEMALA NIZ RAZNI HOTELI I SL....CUDNA RABOTA...I SITE SI GI CUVAM NOVCANIK KOJ MI E POZNAT I E KAKO BOMBA NAPUMPAN A SO E NAJTRAGICNO SITE SO NE MI SE DRUGARKI MISLAT LEEE OVAA KOLKU PARI NOSI SO NEA..PPP

Kajgana Shop

На врв Bottom