Нема пари за гробот на Тоше?

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Ае значи како умеете да се испосерете некои од вас, па преку мониторот почна да смрди бе.
Милион денари надгробна плоча? АЛО, ви починал на вас некој? При секој погреб плаќате по милион денари за надгробна плоча? Бидејќи јас кога погребав пола фамилија, како што се сеќавам плочите беа од 200 евра па нагоре, мермерни и гравирани - сосема пристојни.

Сериозно, не ми е цел да го дисам пеачот, неутрален сум кон него но ова веќе ги преминува сите граници на безобразие и мрчење. Ај сега да бараме владата да ни гради надгробни споменици денес, па утре да ни ги реновира бањите дома.. Каде ви е границата? А да се фатите вие за работа па да направите нешто сами? Или цел живот очекувате некој да ви биде бејбиситер...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Ае значи како умеете да се испосерете некои од вас, па преку мониторот почна да смрди бе.
Милион денари надгробна плоча? АЛО, ви починал на вас некој? При секој погреб плаќате по милион денари за надгробна плоча? Бидејќи јас кога погребав пола фамилија, како што се сеќавам плочите беа од 200 евра па нагоре, мермерни и гравирани - сосема пристојни.

Сериозно, не ми е цел да го дисам пеачот, неутрален сум кон него но ова веќе ги преминува сите граници на безобразие и мрчење. Ај сега да бараме владата да ни гради надгробни споменици денес, па утре да ни ги реновира бањите дома.. Каде ви е границата? А да се фатите вие за работа па да направите нешто сами? Или цел живот очекувате некој да ви биде бејбиситер...
Нема да има проблем, подобро тоа него грди златни коњи. Ама, проблемот е што семејството (зетот, де) би требало да знае зошто нема пари за еден споменик, надгобна плоча... итн. Зашто имаат и премногу приливи, а нивната хуманост не е толку често видлива.
Еве нека платат за операцијата за дечково, јас ќе покренам акција за собирање пари за споменик, кога веќе не им даваат.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Нема да има проблем, подобро тоа него грди златни коњи. Ама, проблемот е што семејството (зетот, де) би требало да знае зошто нема пари за еден споменик, надгобна плоча... итн. Зашто имаат и премногу приливи, а нивната хуманост не е толку често видлива.
Еве нека платат за операцијата за дечково, јас ќе покренам акција за собирање пари за споменик, кога веќе не им даваат.
Не не не! Ова е исто како да викаш дека чоколадото е подобро од ванилата. Сфати дека тоа е прашање на вкус. Ако тебе коњите ти се грди, за некого се гордост. Се најдоа луѓе кои плукаа и по новите автобуси и по споменикот на Александар, но тоа не ги прави лоши. Едноставно нивното мислење е такво но пази финта - само затоа што ти така мислиш не значи дека тоа е факт. Капиш? Значи ти не си репер за вистина. Ако тебе не ти се допаѓаат коњите, сврти глава и не ги гледај бе бачко. Очигледно на мнозинството им се допаѓаат чим го изгласале овој премиер.

А за гробов, сериозно, не можеш да очекуваш некој друг да гради спомен плоча. Океј, знам дека пеачот беше добар и дека и` донесе на земјата многу популарност, но не можеш да го ставаш во ист кош со национални херои. Усул малце мајка му стара... Кога сме веќе кај тоа, татко ми се бореше во 2001 и ја бранеше твојата држава иако не е Македонец, дали сега треба јас да барам државата да му изгради споменик?

Значи, имајте контакт со реалноста.

Едит:
За операцијата се согласувам, но не треба да се гаѓа по владата туку министерството за здравство. Знаеш, не е владата крива што вчера врнело дожд...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.737
Поени од реакции
4.489
Не не не! Ова е исто како да викаш дека чоколадото е подобро од ванилата. Сфати дека тоа е прашање на вкус. Ако тебе коњите ти се грди, за некого се гордост. Се најдоа луѓе кои плукаа и по новите автобуси и по споменикот на Александар, но тоа не ги прави лоши. Едноставно нивното мислење е такво но пази финта - само затоа што ти така мислиш не значи дека тоа е факт. Капиш? Значи ти не си репер за вистина. Ако тебе не ти се допаѓаат коњите, сврти глава и не ги гледај бе бачко. Очигледно на мнозинството им се допаѓаат чим го изгласале овој премиер.

А за гробов, сериозно, не можеш да очекуваш некој друг да гради спомен плоча. Океј, знам дека пеачот беше добар и дека и` донесе на земјата многу популарност, но не можеш да го ставаш во ист кош со национални херои. Усул малце мајка му стара... Кога сме веќе кај тоа, татко ми се бореше во 2001 и ја бранеше твојата држава иако не е Македонец, дали сега треба јас да барам државата да му изгради споменик?

Значи, имајте контакт со реалноста.

Едит:
За операцијата се согласувам, но не треба да се гаѓа по владата туку министерството за здравство. Знаеш, не е владата крива што вчера врнело дожд...
Секој што се борел ,што се бори и што ќе се бори за Македонија е македонец ,а татко ти очигледно е поголем македонец од многу македонци денес.
Тоа што на хартија пишува поинаку ништо не значи :)

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Секој што се борел ,што се бори и што ќе се бори за Македонија е македонец ,а татко ти очигледно е поголем македонец од многу македонци денес.
Тоа што на хартија пишува поинаку ништо не значи :)
Благодарам, многу негови пријатели ми го рекле тоа. За жал татко ми со години водеше борба со бирократијата бидејќи не му даваа МК државјанство поради тоа што бил во SAJ-KPU (специјална антитерористичка единица) во Црна гора. Едвај го зема државјанството и кога дојде криза по 2 години, веднаш појде рамо до рамо со своите пријатели од Македонската армија. Можеше и тој да си остане дома со изговор дека тоа не е негова држава, дека до вчера го "фарбале" за државјанството, но не - стисна заби и даде што можеше да се даде.

Целта ми е да кажам дека има луѓе кои го заслужиле проклетиот споменик многу повеќе од другите. Не е само татко ми, стотици други се. За жал кога почина, јас го платив споменикот. Не барав помош од други. Тој е моја фамилија, моја крв и јас се погрижив за него. Не цмиздрев очајно за грст мочани евра. До толку сум способен...

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Ај цел државен буџет да се пренасочи за промоција и зачувување на името на Тоше, може така?
Не не, имам подобра идеја, ај Крушево како прва Македонска република да ја прексртиме во Тошевил, дали тоа ќе ве задоволи?
Уствари ај сеа со преговориве со Грција да се прекрстиме во Република Македонија-Тошеленд ? Или и тоа ќе е малку?

Не не, знам...ај сите машки да се викаме Тоше. На пример ако некој се вика Дејан Митковски тој ќе се вика Дејан Тоше Митковски.

Се е убаво додека е умерено, но ситуацијава со Тоше е како цедење на сув лимун.
Беше симпатично и доситоинствео на почеток ама сега веќе санува глупаво и грдо. Државата направи спомен куќа, гробот е јебана обрска на семејтвото ма бунете се колку сакате, тоа е лична работа...а неговото семејство е финансиски компензирано во милионски суми така да не ми глумете лудило тука.

Беше амбасадор на Македонија и тажно е што го нема.
Имаше хуманитарни акции и концерти и цели за кои се залагаше не викам не, но не во стил на мајка тереза па сега да го издигаме повеќе од потребното. Имаше убав глас но 90% од кариерата забавуваше селска раја на пинк телевизија и со исклучок на последните 2-3 години кариерата му се состоеше од срање и кич музика.

Други му пишуваа песни, други му правеа аранжмани, други ги продуцираа, други ги мискуваа во студио, други за продукција се грижеа, други му ги пишуваа текстовите, други му кажуваат што да облече, други го шминкаа, други му кажуваа како да се однесува поради неговиот имиџ итн итн...до бескрај.
Тоше беше марионетка на еден убав и паметен макретишки тим и помирете се со тоа.
Не беше уметник туку беше забавувач затоа што уметници сами ги креираат своите дела, и со тоа помирете се.
Цел живот учел да пее, од основно, па средно па факултет па после приватни часови со оперски пејачи, да гласот му беше одличен но после 20 године инвестирање во него и мојот би бил.
Прекинете да го третирате ко да е нацонален херој кога не е.

А да, и да беше сега жив верувам дека би бил најмногу разочаран од плачипиздиве што кењаат насекаде за како он е голем и срамота било дека е заборавен.

Не е заборавен, секогаш ќе го памтиме затоа што кењатори како вас секој ден се обидуваат да ни прават некаква лажна грижа на совест....

Споменот на една личност треба да остане запамтен по длата што ги направил додека бил жив а не оцрнет поради идиотите што серат дека ќе биде заборавен доколку државата не му направи гроб.

Дечки и девојки време е да пораснете малце...

(со должна почит до форумџиите пријатели кои не се согласуваат со мене)

Член од
2 јуни 2012
Мислења
119
Поени од реакции
19
А куќата лично БЦ ја изгради :facepalm:
Па не е битно кој ја изградил.Ставаат онаму споменици на Бугари,а на Тоше не можат да му направат.Ама тоа е.Толку ние си вредиме.

Градиме споменици и на херои,но незнаеме чиви се и за кого работеле во минатото.

Како поминува времето се повеќе се срамам што сум македонец.Убедливо најпроста раја сме на балканов.За 50 денари се продаваме.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не забегвите луѓе смирете се...
Не е хумано да се дискутира за парите на Тоше и неговата фамилија.
Дискутираме за проект/план/буџет - кој сега се брише и непостои со ребалансот.
Тоа е чуствителна тема... многу луѓе би биле погодени и разочарани. Светот би не гледал со други очи.
Не оди тоа така. Се филува тортата, се договара државата со фамилијата и фондациите, да се пронајде алтернатива, без да излезе ваков наслов во медиум.
Мислам, не чини.. Тоше беше голем човек.
Несакам да се препуцаваме, ама пример, Тоше направи многу хуманитарни концерти.. Иако лесно можеше да ги види Бора Бора, Акапулко и компанија.. тој се одлучи на многу подобра (лична) сатисфакција. Да биде среќен за себе, и уште посреќен што усреќил и други! :cuc:
Зато, не брчете одма. Не е во ред ова..
Најава/Одјава за да може барокот да цути без проблем :tapp:
Oколу болдот а и до сите мрчатори дека треба семејството да му изгради споменик. Не се прашувате колку политички гласови освоија шупациве со оваа идеја, за изградба на споменик на мега ѕвездата Тоше Проески? Секој митинг од уста не го вадеа. Грујо дури и на концертот во негова чест шо беше организиран на стадион држеше говор дека ќе му изградат достојна спомен куќа и СПОМЕНИК.
За сеа да се избрише овој проект. Толку ли беше од тоалет папирот Тоше?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Oколу болдот а и до сите мрчатори дека треба семејството да му изгради споменик. Не се прашувате колку политички гласови освоија шупациве со оваа идеја, за изградба на споменик на мега ѕвездата Тоше Проески? Секој митинг од уста не го вадеа. Грујо дури и на концертот во негова чест шо беше организиран на стадион држеше говор дека ќе му изградат достојна спомен куќа и СПОМЕНИК.
Мешање политика бе...да беше смрдсм сигурно ќе изградеа :pos:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ако кој било го вземал во обзир градењето на гробови нечиви при гласање на избори го замолувам до крајот на животот нека не иде на гласање.

Бираме влада не погребално/културно уметничко здружение

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Мешање политика бе...да беше смрдсм сигурно ќе изградеа :pos:
И ти ли со таков став? :tapp:
Изградба на споменик на Тоше Проески беше дел од изборната програма на гранитурава на власт.
Не ја мешам јас политиката, само таа се меша кај шо не треба. Не го тепав пемиеот по уши да иде на концерт за Тоше и да не го вади од уста на митинзи.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро бе луѓе, спомен плочата на мора да биде милион евра! Ама нека ја има! Една спомен плоча не е премногу, не ме зезајте. Убаво кажа некој, тој гроб го посетуваат луѓе од речиси сите балкански држави, треба да има ваљда достоинствен изглед. Не мора многу пари да се фрлат, а пак може да изгледа убаво и достоинствено. Изградба на една спомен-плоча, нема сигурно да го преоптерети буџетот.

Не е поентата да се создаде мит, ама не ми се верува дека изградба на спомен-плоча, може толку да биде трн во око и повод за бунт.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Добро бе луѓе, спомен плочата на мора да биде милион евра! Ама нека ја има! Една спомен плоча не е премногу, не ме зезајте. Убаво кажа некој, тој гроб го посетуваат луѓе од речиси сите балкански држави, треба да има ваљда достоинствен изглед. Не мора многу пари да се фрлат, а пак може да изгледа убаво и достоинствено. Изградба на една спомен-плоча, нема сигурно да го преоптерети буџетот, покрај сите други градби.
Неговата фамилија сиромашни да не се ?Што не му ја изградат они.Ако сакаат државата да му гради гроб тогаш нека ги префрлат сите автороски права за неговите албуми на државата да се полни буџет.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Неговата фамилија сиромашни да не се ?Што не му ја изградат они.Ако сакаат државата да му гради гроб тогаш нека ги префрлат сите автороски права за неговите албуми на државата да се полни буџет.
Затоа што заслужил државата да му изгради спомен-плоча!

Kajgana Shop

На врв Bottom