Нема пари за гробот на Тоше?

Член од
5 август 2013
Мислења
108
Поени од реакции
39
Добро луѓе што толку ја преувеличувате работава со Тоше. Како којзнае кој да бил. Пеач. Колку пеачи имало кај нас познати насекаде низ светот, умреле па никому ништо. Споменици, спомен-куќи, па не знам ти што уште. Ај па да имаше и убави песни, се некои глупости пееше. Гретоа и се на млади години умре, ама па сега што да правиме. Да не случајно ќе го оживееме со овие глупости. Не претерувајте. Што не држи вода, не држи...
--- надополнето: 20 септември 2013 во 01:06 ---
Ново Лисиче. Улица и фонтана на истата улица и двете го носат името.

Него, мора 16,000 евра да биде плочата?
(Y); Па ни помалку ни повеќе 16.000 евра!!! Ало, па дали сте нормални бре луѓе. За една обична плоча на која пишува нашиот драг тоше или нешто слично 16,000 евра срамота!!

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Добро луѓе што толку ја преувеличувате работава со Тоше. Како којзнае кој да бил. Пеач. Колку пеачи имало кај нас познати насекаде низ светот, умреле па никому ништо. Споменици, спомен-куќи, па не знам ти што уште. Ај па да имаше и убави песни, се некои глупости пееше. Гретоа и се на млади години умре, ама па сега што да правиме. Да не случајно ќе го оживееме со овие глупости. Не претерувајте. Што не држи вода, не држи...
:facepalm::facepalm::facepalm:

Па шо ќе им се споменици на револуционерите од Илинденско востание, ај да ослободеа Македонија, ама вака....

А за песните у право си, требаше тебе да те праша дали е добра пред да ја испее...

Член од
5 август 2013
Мислења
108
Поени од реакции
39
:facepalm::facepalm::facepalm:

Па шо ќе им се споменици на револуционерите од Илинденско востание, ај да ослободеа Македонија, ама вака....

А за песните у право си, требаше тебе да те праша дали е добра пред да ја испее...
Кај ме виде ти мене јас да го спомнам проектот Скопје 2014 многу ме интересира?!

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Кај ме виде ти мене јас да го спомнам проектот Скопје 2014 многу ме интересира?!
Прочитај убаво и цитирај каде го спомнав тој проект...
Демек пред Скопје 2014 немаше споменик на револуционери ?

Уствари у недостиг на аргументи сакаш да го свртиш разговорот на друга тема...

Член од
5 август 2013
Мислења
108
Поени од реакции
39
Прочитај убаво и цитирај каде го спомнав тој проект...
Демек пред Скопје 2014 немаше споменик на револуционери ?

Уствари у недостиг на аргументи сакаш да го свртиш разговорот на друга тема...
Па да бидеме реални еден-два имаше, и како печурки 100-200 наеднаш станаа

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Па да бидеме реални еден-два имаше, и како печурки 100-200 наеднаш станаа
Може ти за 1-2 знаеш, ама дури и да биле толку тоа беше кажано како сарказам и уопште не е тоа целта на дискусијава, туку целта е твојот пот во кој ги омаловажуваш ликот и делото на Тоше. Тоа покажува само колку си бедна личност и стварно те жалам...

И уште еднаш ќе спомнам, во недостаток на аргументи пробуваш да го свртиш муабетот на Скопје 2014:facepalm:
Ако целта ти е некое лајкче да собереш пишувај во ЧДА зошто таму има поголеми шанси да добиеш лајкче со вакви напишани глупости...

Член од
5 август 2013
Мислења
108
Поени од реакции
39
Може ти за 1-2 знаеш, ама дури и да биле толку тоа беше кажано како сарказам и уопште не е тоа целта на дискусијава, туку целта е твојот пот во кој ги омаловажуваш ликот и делото на Тоше. Тоа покажува само колку си бедна личност и стварно те жалам...

И уште еднаш ќе спомнам, во недостаток на аргументи пробуваш да го свртиш муабетот на Скопје 2014:facepalm:
Ако целта ти е некое лајкче да собереш пишувај во ЧДА зошто таму има поголеми шанси да добиеш лајкче со вакви напишани глупости...
Јас не го омаловажувам делото глупости збориш :facepalm: туку кажувам дека се претера и спомен куќа и црква, фонтани, улици уште една џамија Тоше Проески да направиме фали и мислам тогаш ќе биде туто-комплето зборот ми беше дека имало и други многу важни личности од естрада кои умреле и никому ништо веќе на телевизија не можеш ни името да им го слушнеш....

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Јас не го омаловажувам делото глупости збориш :facepalm: туку кажувам дека се претера и спомен куќа и црква, фонтани, улици уште една џамија Тоше Проески да направиме фали и мислам тогаш ќе биде туто-комплето зборот ми беше дека имало и други многу важни личности од естрада кои умреле и никому ништо веќе на телевизија не можеш ни името да им го слушнеш....
Ќе цитирам твои зборови па ти види дали тоа не звучи како омаловажување...

Како којзнае кој да бил.
Ај па да имаше и убави песни, се некои глупости пееше.

Уствари треба пак целиот пост да ти го цитирам, ама овие 2 реченици + болдот од постот сега што го цитирам најмногу бодат очи и покажуваат што уствари си сакал да кажеш.

Член од
5 август 2013
Мислења
108
Поени од реакции
39
Ќе цитирам твои зборови па ти види дали тоа не звучи како омаловажување...

Како којзнае кој да бил.
Ај па да имаше и убави песни, се некои глупости пееше.

Уствари треба пак целиот пост да ти го цитирам, ама овие 2 реченици + болдот од постот сега што го цитирам најмногу бодат очи и покажуваат што уствари си сакал да кажеш.
Па вие го величите повеќе од што треба.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.821
Поени од реакции
1.574
Па вие го величите повеќе од што треба.
Па ако Тоше не заслужи незнам кој во нашава држава заслужил! Човекот кој направи да се слушне за Македонија во светски рамки и што види во Америка што прават за Елвис Присли или Мајкол Џексон бе па после треси што сакаш!

?

..........

Гостин
Па ако Тоше не заслужи незнам кој во нашава држава заслужил!
Веројатно мислиш на тоа дека Тоше даваше многу пари за хуманитарни цели, така?
Значи денес сите негови следбеници треба да го почитуват неговото дело, да донират за хуманитарни цели, да бидат хумани, да си помагат мегу себе. Јас сум 100% убеден дека самиот тој да е прашан денес, ке побара парите за глупави плочи и споменици да се донират во дом за деца без родители...следете ги неговите чекори, организирајте хуманитарна организација со неговото име, и славата ке му биде незаборавна...

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.363
Поени од реакции
38.669
Да бидеме реални , колку и да несакаш да мислиш и да се правиш наивен , сепак нешто целава работа ми смрди на далеку. Државата барем си ја знаеме каква е , колку и да ја плукаме таква ќе остане.

Но зарем не ви е ни малце чудно зошто фамилијата на Тоше не се заинтересира да го среди гробот? Дури и државата да ветила нешто и не го исполнила , барем они можат да направат напори , а не верувам дека парите се проблем. Според македонските навики барем јас како што знам , гробовите се оставаат без плоча најмногу до година дена , дури и година дена е многу според мене , додека не спадне земјата за потоа да не се појави воздушен џеб па да бидат поранливи на кршење или некое оштетување.

Да не ме разберете по грешка , му се восхитувам и поклонувам на Тоше за сето тоа што го направи , и сеуште го прави после својата смрт преку фановите и хуманитарните организации , но веќе во Октомври ќе навршат 6 години , и мислам дека некој треба да си го стави прстот на главата , да размисли , и да го среди овој проблем што побргу.

Kajgana Shop

На врв Bottom