concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
кубурата????Браво тенеке овие не дупат во здрав мозок ние се жалиме на хемароиди
Или одамна си забораил зошто служи тоа што постојано те жуља под појас???

кубурата????Браво тенеке овие не дупат во здрав мозок ние се жалиме на хемароиди
Ја чувам за полошо :wink:кубурата????
Или одамна си забораил зошто служи тоа што постојано те жуља под појас???i kako se polni i ispukue...???
Плати за цел ден,па не мора да ја преместуваш колата.:smir:Мене не ми е јасно што ако имам состанок во центар и состанокот трае повеќе од два часа? Треба да се извинам, да излезам и да се препаркирам?
Или никој од нив немал состанок подолг од пар саати?
Многу паушални и импровизирани решенија се носат...![]()
Тебе универзално решение и одговор ти е: „Плати за цел ден?“:smir:Плати за цел ден,па не мора да ја преместуваш колата.:smir:
Оди на работа со автобус?Тебе универзално решение и одговор ти е: „Плати за цел ден?“:smir:
Тоа го апсолвирав како решение, нешто друго како опција е размислувано?
Мене ме нервира што не ги зимаат во предвид можните ситуации. Што сега? Ке отклонуваме bug-ови?
Нешто што во целиот свет е најнормално нешто, нам не ни паѓа на памет...е ајде де.Оди на работа со автобус?![]()
Или...ако не идам со автобус, оставам кола пред Рузвелтова или чаршија, зависи кај живеам. :smir:Оди на работа со автобус?![]()
Е па закажи состанок некаде во природа,каде нема да плаќаш за паркинг.Море по 2 евра од час,мислам дека ќе ви биде и прифатлива цена.Тебе универзално решение и одговор ти е: „Плати за цел ден?“:smir:
Тоа го апсолвирав како решение, нешто друго како опција е размислувано?
Мене ме нервира што не ги зимаат во предвид можните ситуации. Што сега? Ке отклонуваме bug-ови?
Ахммм. Со два лап-топа, стварно елегантно решение...:smir:Оди на работа со автобус?![]()
Всушност тоа е и “жртвата“ што треба да ја дадете доколку сакате да живеете и работите во метрополата на една држава.Тоа е насекаде во светот,ама овде пречи што платениот паркинг се воведе најпрво во другите градови низ републикава,за најпосле да стигне во Скопје,иако во светот сето тоа функционира по обратен редослед.Пак би го напоменал случајот со Прилеп,град претворен во платен-паркинг,ама со 27 000 невработени,или повеќе од 50% од целокупното работоспособно население,што ни оддалеку не кореспондира со центарот на Скопје.Ахммм. Со два лап-топа, стварно елегантно решение...:smir:
Ке се испокршам по скали ко што сум трапава...
Шега на страна, не е доосмислено. Ако сакаш најстрогиот центар да го растеретиш од сообраќај стави уште повисока цена, ќе ги премислиш секако луѓето. Ама направи услови блиску до центар да има можност за нормално паркирање да можат кратка делница и пешки да изодат.
Зошто во вакви случаеви не ги соберат искуствата од сите „напредни“ земји, и да склопат некаква оптимална варијанта? Нема сега топла вода да измислуваме кога тоа веќе функционира веројатно во светов...
јас сум спремна да ја дадам таа жртва истиот момент кога ќе има цивилизирани автобуси (а воедно и цивилизирана популација во автобусите). ќе прифатам да се возам во автобус кога ќе купат нови автобуси (еве кај и да е се планира тоа), кога ќе ги чистат редовно и кога луѓето што се возат во автобус (не сите, одредени луѓе кои не чуле за култура) ќе престанат да плукаат на подот и да фрлаат ѓубре од разно потекло, а Богами и да се бањаат почесто од еднаш неделно :smir:Всушност тоа е и “жртвата“ што треба да ја дадете доколку сакате да живеете и работите во метрополата на една држава.Тоа е насекаде во светот,ама овде пречи што платениот паркинг се воведе најпрво во другите градови низ републикава,за најпосле да стигне во Скопје,иако во светот сето тоа функционира по обратен редослед.Пак би го напоменал случајот со Прилеп,град претворен во платен-паркинг,ама со 27 000 невработени,или повеќе од 50% од целокупното работоспособно население,што ни оддалеку не кореспондира со центарот на Скопје.![]()
Ахммм. Не ни знаев дека во прилеп веќе постои, ама на небулозни новости нема крај во поново време...Всушност тоа е и “жртвата“ што треба да ја дадете доколку сакате да живеете и работите во метрополата на една држава.Тоа е насекаде во светот,ама овде пречи што платениот паркинг се воведе најпрво во другите градови низ републикава,за најпосле да стигне во Скопје,иако во светот сето тоа функционира по обратен редослед.Пак би го напоменал случајот со Прилеп,град претворен во платен-паркинг,ама со 27 000 невработени,или повеќе од 50% од целокупното работоспособно население,што ни оддалеку не кореспондира со центарот на Скопје.![]()
Тука се сметаат и тутуноберачите и производителите на пипер и други производи? Или тие се исто невработени?Всушност тоа е и “жртвата“ што треба да ја дадете доколку сакате да живеете и работите во метрополата на една држава.Тоа е насекаде во светот,ама овде пречи што платениот паркинг се воведе најпрво во другите градови низ републикава,за најпосле да стигне во Скопје,иако во светот сето тоа функционира по обратен редослед.Пак би го напоменал случајот со Прилеп,град претворен во платен-паркинг,ама со 27 000 невработени,или повеќе од 50% од целокупното работоспособно население,што ни оддалеку не кореспондира со центарот на Скопје.![]()