Независност на Каталонија

Член од
17 август 2011
Мислења
3.975
Поени од реакции
4.520
Заборава да го спомне и фактот дека речиси пола население без согласност ќе биде одвоено од сопствената земја.
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
12.446
Поени од реакции
26.397
Заборава да го спомне и фактот дека речиси пола население без согласност ќе биде одвоено од сопствената земја.
Затоа и нема да биде одвоено, оти некое гласно малцинство нема право да зборува во име на сите, во јавноста владее некаква слика дека сите во Каталонија се едногласни за незвисност што не е случај.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
3.975
Поени од реакции
4.520
Затоа и нема да биде одвоено, оти некое гласно малцинство нема право да зборува во име на сите, во јавноста владее некаква слика дека сите во Каталонија се едногласни за незвисност што не е случај.
Башка митот за мирните сепаратисти, они можда се мирни сеа али нема шанси ова да не стане крваво ако присилно ги одвоиш шпанците од сопствената земја.
 

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
11.933
Поени од реакции
16.011
Toa бате ти се вика држава која си го штити својот територијален интегритет, кога секое село би прогласувало независност тоа би било циркуз така да за да се спречи ова за да не се потоа лечи мора овие методи да се применуваат.
Инаку, баскија као нај милитаризирана област неможеа ништо да направат а не пак овие со седење на улици и никаква меѓународна подршка ке издејствуваат независност, мало морген.
Секоја приказна има 2 страни. Твоите аргументи се до некаде океј, не може на кој како ќе му текне да прогласува независност, пошо ќе настане хаос. Секоја држава е должна да го брани својот територијален интегритет.

Од друга страна, јас те прашувам како можеше Косово да стане независно со еднострано прогласување на независност, кое беше (и сеуште е) спротивно на уставот на Србија?

И друго, точно дека не може секој како ќе му текне да прогласува независност, но дали според тебе моменталните граници во светот се конечни и никогаш повеќе нема да се променат? Хахаха.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.384
Поени од реакции
2.508
Секоја приказна има 2 страни. Твоите аргументи се до некаде океј, не може на кој како ќе му текне да прогласува независност, пошо ќе настане хаос. Секоја држава е должна да го брани својот територијален интегритет.

Од друга страна, јас те прашувам како можеше Косово да стане независно со еднострано прогласување на независност, кое беше (и сеуште е) спротивно на уставот на Србија?

И друго, точно дека не може секој како ќе му текне да прогласува независност, но дали според тебе моменталните граници во светот се конечни и никогаш повеќе нема да се променат? Хахаха.
Прво косово е далеку од независност, истите се протекторат на САД и додека истите имаат интрес и се моќни овие ке се „независни“.

Друго, моменталните граници во светот треба да се конечни и никогаш да не се променат, ако дојде до промена пред тоа треба да има војна со многу жртви, како што беше и на горе споменатото косово, а не овие ако седат на улица или организираат пробен референдум ке постигнат независност, тоа така не оди.

По мене сите народи треба да работат и соработуваат за економски и социјален просперитет со меѓусебно почитување, додека со меенување граници имаме економско уназадување, жртви и беда.
 
Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.926
Поени од реакции
2.748
Прво косово е далеку од независност, истите се протекторат на САД и додека истите имаат интрес и се моќни овие ке се „независни“.
Ако не си србин по потекло, мавни си два шамара за да се освестиш.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.168
Поени од реакции
4.363
Прво косово е далеку од независност, истите се протекторат на САД и додека истите имаат интрес и се моќни овие ке се „независни“.

Друго, моменталните граници во светот треба да се конечни и никогаш да не се променат, ако дојде до промена пред тоа треба да има војна со многу жртви, како што беше и на горе споменатото косово, а не овие ако седат на улица или организираат пробен референдум ке постигнат независност, тоа така не оди.

По мене сите народи треба да работат и соработуваат за економски и социјален просперитет со меѓусебно почитување, додека со меенување граници имаме економско уназадување, жртви и беда.
А шо ќе им е на Србите Косово?Ево нека им го вратат Косово на србиве и шо после?Дали има срби шо се спремни да се вратат со своите фамилии?Потоа приказната за влез на Србија во ЕУ ќе биде завршена пошто европјаниве не ги сакаат албанциве.Значи знам дека косовското прашање за србите е од емотивна природа ама ако гледаш реално враќањето на Косово за Србија би било рамно на катастрофа.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.384
Поени од реакции
2.508
А шо ќе им е на Србите Косово?Ево нека им го вратат Косово на србиве и шо после?Дали има срби шо се спремни да се вратат со своите фамилии?Потоа приказната за влез на Србија во ЕУ ќе биде завршена пошто европјаниве не ги сакаат албанциве.Значи знам дека косовското прашање за србите е од емотивна природа ама ако гледаш реално враќањето на Косово за Србија би било рамно на катастрофа.
90% од културно и историско наследство на Србија е на космет, рудни богатсвта ( кои американците ги користат), стратешка положба( такоѓе американци користат) , на крај краева 99 година крв се пролеваше за да се издејствува резолуција 1244 и на крај ако со признавање на косово се појавуваат апетити како санџак, република српска, војводина...
Друго европјаниве виде овде колку не сакаат, така да ако е услов признавање на косово за влез ви еу едноставно преголема цена.
Автоматски споено мислење:

Ако не си србин по потекло, мавни си два шамара за да се освестиш.
Ако си неписмен и глуп од било која нација по потекло исклучи форум, одјави претплата од интернет и не употребувај компјутер или смартфон.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.168
Поени од реакции
4.363
90% од културно и историско наследство на Србија е на космет, рудни богатсвта ( кои американците ги користат), стратешка положба( такоѓе американци користат) , на крај краева 99 година крв се пролеваше за да се издејствува резолуција 1244 и на крај ако со признавање на косово се појавуваат апетити како санџак, република српска, војводина...
Друго европјаниве виде овде колку не сакаат, така да ако е услов признавање на косово за влез ви еу едноставно преголема цена.
Автоматски споено мислење:

Абе сето ова е јасно.Ама ево на пример да го вратат Косово на Србија ,шо после?Ево шо имаме ние од северозападна Македонија освем проблеми и уцени.Камо да се прифатеше идеата на Љубчо во 2001 за размена на територии.
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.384
Поени од реакции
2.508
А што ке се случуваше со Македонското население во Тетово, Гостивар, Кичево...
И дали мислиш дека тука аспирациите ке им престанат?
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.168
Поени од реакции
4.363
А што ке се случуваше со Македонското население во Тетово, Гостивар, Кичево...
И дали мислиш дека тука аспирациите ке им престанат?
Ако бевме некоја стабилна држава ќе се најдеше чаре,ама за жал не сме.Знам дека србите од косово не добија некоја помош од својата држава. Дел од нив се снајдоја добивајки политички азил во странство.Значи никој во Србија не се погрижи за нив.Истото ќе се деси и во Македонија,за жал.:toe:
 
Член од
19 септември 2009
Мислења
3.384
Поени од реакции
2.508
Ако бевме некоја стабилна држава ќе се најдеше чаре,ама за жал не сме.Знам дека србите од косово не добија некоја помош од својата држава. Дел од нив се снајдоја добивајки политички азил во странство.Значи никој во Србија не се погрижи за нив.Истото ќе се деси и во Македонија,за жал.:toe:
Значи доаѓаме до заклучок поделба и прецртување на граници се тотално лоша идеја, плус за во Македонија да не зборувам дека Скопје никако неможе да се подели, ниту пак Куманово,а тука ги има поприлично.
 

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
11.933
Поени од реакции
16.011
Прво косово е далеку од независност, истите се протекторат на САД и додека истите имаат интрес и се моќни овие ке се „независни“.

Друго, моменталните граници во светот треба да се конечни и никогаш да не се променат, ако дојде до промена пред тоа треба да има војна со многу жртви, како што беше и на горе споменатото косово, а не овие ако седат на улица или организираат пробен референдум ке постигнат независност, тоа така не оди.

По мене сите народи треба да работат и соработуваат за економски и социјален просперитет со меѓусебно почитување, додека со меенување граници имаме економско уназадување, жртви и беда.
Хахахаха, јасно ми е се. ;)
 
На врв Bottom