Негативно искуство од r/mkd

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Ограничување на говор е тоа што сакаат твојте секташи да го спроведат и што делумно е спроведено во интернет просторот.

Кажи кој став ми е нео-фашистички? И оваа кованица нема многу врска со оригиналниот фашизам. Можам да сковам збор нео-робовладетели и сите што поддржувате педери да ве ставам под таа капа. Дали тоа ќе те направи робовладетел? Ако нештото не е црно, не значи дека е бело.
Ги поддржуваш социјалните закони на Путин, а неговиот став е дека треба да е ограничена слободата на говор на ЛГБТ заедницата. Една од главните карактеристики на неофашизмот.
Ти мислиш дека поддржуваш слобода на говор, но не си когнитивно доволно развиен да перцепираш кога слободата на говор на малцинствата е под опасност, туку само твојата.

Не ви е ограничена слободата на говор вас. Прво, не ни разбирате на што точно се однесува слобода на говор и дека не се однесува на тоа дека интернет просторите смеат да имаат правила на однесување.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ги поддржуваш социјалните закони на Путин, а неговиот став е дека треба да е ограничена слободата на говор на ЛГБТ заедницата.
Перфектен став.
Што поучно и добро за општеството нуди вашата слобода на говорење?

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Што поучно и добро за општеството нуди вашата слобода на говорење?
Ако немаш проста емпатија да разбереш дека не треба да казнуваме луѓе за комплетно невини нешта што ги кажуваат или ги изразуваат не знам како друго да ти објаснам. Тоа е една од другите клучни одлики на фашистите: немате емпатија, па не сте ментално способни да разберете зошто ние не-фашистите се грижиме за малцинствата во државата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Normalno deka treba da im se ogranici slobodata na govor i dvizenje na lugje so posebni potrebi za koi e potreben postojan nadzor od roditel ili staratel. Ne znam sto tuka ne e jasno.
LGBT.... se skolski primer zs ljuge so posebni potrebi, ljuge koi imaat pogresno podredeni geni i koi po niti eden osnov ne treba da se smetaat za psohofizicki normalni. Niti bile, niti ke bidat, ni porano, ni sega ni nikogas. Zosto na tie ljuge za koi e potreben postojan nadzor od roditel ili staratel bi im se dalo sloboda na govor i dvizenje. Sto pametno mozat da kazat ili da pokazat ako se dvizat slobodno pomegju normalna populacija.
Ete sheki, mu davas sloboda na govor, toj tresi gluposti kako pederite i site drugi lica so mentalna seksualna poprecenost bile normalni kako i site drugi. Mu davas sloboda na dvizenje, toj ke zemi ke si pikni dildo vo gazot i ke paradira na plostad kako pafnat :toe:

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Normalno deka treba da im se ogranici slobodata na govor i dvizenje na lugje so posebni potrebi za koi e potreben postojan nadzor od roditel ili staratel. Ne znam sto tuka ne e jasno.
LGBT.... se skolski primer zs ljuge so posebni potrebi, ljuge koi imaat pogresno podredeni geni i koi po niti eden osnov ne treba da se smetaat za psohofizicki normalni. Niti bile, niti ke bidat, ni porano, ni sega ni nikogas. Zosto na tie ljuge za koi e potreben postojan nadzor od roditel ili staratel bi im se dalo sloboda na govor i dvizenje. Sto pametno mozat da kazat ili da pokazat ako se dvizat slobodno pomegju normalna populacija.
Ete sheki, mu davas sloboda na govor, toj tresi gluposti kako pederite i site drugi lica so mentalna seksualna poprecenost bile normalni kako i site drugi. Mu davas sloboda na dvizenje, toj ke zemi ke si pikni dildo vo gazot i ke paradira na plostad kako pafnat :toe:
И еве чист пример за фашистичките тенденции на форумов.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.471
Mnogu crno belo gledate na rabotite.... treba gej lugjeto da se odvojat od LGBTQ vouk kurotresija agendata ovo ono... prirodata ne za dzabe gi sozdava i nekoi sho gi znam se pokorisni za opshtevstvoto od mnogu moi strejt komshii.. duri i Madr Rasha nema problem so gej populacijata sho si praat u spalnata samo ednostavno prirodata ne sakala oni da imaat deca, pa taka i RF.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
И еве чист пример за фашистичките тенденции на форумов.
Oti fasisticki tendencii. Taman rabota da pustis slobodno lica so poprecenost da se dvizat slobodno megju narod. To ne e fasisticka tendencija tuku zdrav razum. Ne za djabe postojat institucii kade na takvite lica im se dava potrebnata nega i vnimanie. I obicno zidovite im se tapacirani, za nivna bezbednost, da ne se samopovredat . I ti site tie bi gi pustil slobodno da se dvizat pomegju normalna populacija. Koj e tuka nenormalen, prasanje e sega.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Леле, извини што не сум србоман ко вас и не ги знам буквално сите факти за драгата ваша Србија.

Слободно цитирај ги моите мислења. Горд сум од сите нив.
Немој само да бидеш горд на паметот што го носиш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Mnogu crno belo gledate na rabotite.... treba gej lugjeto da se odvojat od LGBTQ vouk kurotresija agendata ovo ono... prirodata ne za dzabe gi sozdava i nekoi sho gi znam se pokorisni za opshtevstvoto od mnogu moi strejt komshii.. duri i Madr Rasha nema problem so gej populacijata sho si praat u spalnata samo ednostavno prirodata ne sakala oni da imaat deca, pa taka i RF.
Se e Zoki to osteteno vo procesorot. Ako gi sozdala prirodata toa ne znaci po avtomatizam deka se normalni tuku deka se greska na prirodata , slepa granka na evolucijata i istata taa priroda najbezempaticno gi resava do slednata greska.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ако немаш проста емпатија да разбереш дека не треба да казнуваме луѓе за комплетно невини нешта што ги кажуваат или ги изразуваат не знам како друго да ти објаснам. Тоа е една од другите клучни одлики на фашистите: немате емпатија, па не сте ментално способни да разберете зошто ние не-фашистите се грижиме за малцинствата во државата.
Како е невино нешто од типот да геј родители треба да посвојат дете?
Зошто да пати тоа дете пошто на ментално болни луѓе некој им дозволил да праат што сакаат.

Имаме емпатија и те како. Само не према некои кои одат во крајност и се скроз различни од тоа што природата го создало.

Вие сте кревки и болни у мозоците па затоа си се тешите дека сите што не подржуваат забеготини се фашисти.

Вие што сте?

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.471
Se e Zoki to osteteno vo procesorot. Ako gi sozdala prirodata toa ne znaci po avtomatizam deka se normalni tuku deka se greska na prirodata , slepa granka na evolucijata i istata taa priroda najbezempaticno gi resava do slednata greska.
Ima teorii sho se u nasoka deka na toj nacin prirodata regulira broj na popilacijata.... ova i Putin go ima prifateno pa od tuka ne im dozvoluvaat da posvojat rastat deca deka u start prirodata ne go sakala toa.. NO nemaat problm tie individui da si ziveat zaedno primer. Ti si troa rigorozen, ima dosta gej lica sho dale doprinos vo nashio razvoj.... mene iskreno kurac me boli dali taj sho kje go izmisli perpetum mobileto e gej .... ustvari vie ste povekje ogorceni od trandzite i non bajnri pronauns glupostite sho se defakto socijalen konstrukt a tie se tolko opsednati so sebe sho nikogash nishto nema da izmislat.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Како е невино нешто од типот да геј родители треба да посвојат дете?
Зошто да пати тоа дете пошто на ментално болни луѓе некој им дозволил да праат што сакаат.

Имаме емпатија и те како. Само не према некои кои одат во крајност и се скроз различни од тоа што природата го создало.

Вие сте кревки и болни у мозоците па затоа си се тешите дека сите што не подржуваат забеготини се фашисти.

Вие што сте?
Не се покажало дека патат таквите деца. Баш спротивно.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.736
Поени од реакции
5.664
Така и треба да биде. Овде сте навикнати да ви ги толерираат фашистичките тенденции, ама на форуми со помлади и поедуцирани луѓе, ова е тоа што ве очекува. Додуша, за едно 30 години очекувам и овој форум да се преобрази кога ќе се наполни со помлади фаци. :)
Нашите деца и внуци ќе бидат бетер од нас, замислете господине.
Ќе се привикнете.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Ima teorii sho se u nasoka deka na toj nacin prirodata regulira broj na popilacijata.... ova i Putin go ima prifateno pa od tuka ne im dozvoluvaat da posvojat rastat deca deka u start prirodata ne go sakala toa.. NO nemaat problm tie individui da si ziveat zaedno primer. Ti si troa rigorozen, ima dosta gej lica sho dale doprinos vo nashio razvoj.... mene iskreno kurac me boli dali taj sho kje go izmisli perpetum mobileto e gej .... ustvari vie ste povekje ogorceni od trandzite i non bajnri pronauns glupostite sho se defakto socijalen konstrukt a tie se tolko opsednati so sebe sho nikogash nishto nema da izmislat.
Ти ги читам мислењава тука и мислам дека ти се океј, мање-више.

Она што не ти е океј е дека мислиш оти ние се љутиме ради пронаунси нечии. Или можеби мислиш дека ние се љутиме зашто некој у соба си праи што сака.

Не.

Да повторам, ја немам ништо против ти да се осечаш као верверица (не ти лично, секако).
Имам против да мислиш дека сум дужен да ти давам лешничиња. Они викаат дека сум имал против тоа они да се осечаат као верверички, а не е така. Ја немам намера да ги третирам како верверички, затоа што не се. А кур ме боли како се осечаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom