Невреме над Македонија (ваши слики)

• Креатор на темата Креатор на темата Ептен
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за фотографијата:) Иначе имаше празнења и накај Арачиново и кај Камник. Пробав да фотнам нешто ама станот од кај што планирав да сликам немаше никој:(
Насловот ќе го променам....и сите оние што го научиле зборот Фотошоп им препорачувам да прочитаат и за значењето на зборот

Браво за фотографијата:) Иначе имаше празнења и накај Арачиново и кај Камник.

Да, да имаше вчера доста молњи накај Арачиново и цела околина околу Арачиново( и не само Камник туку и нагоре накај СЦГ)

А иначе за сликата многу добар тајминг:helou:

Закон фотографија..добар тајминг и добра молња.Алал ти вера што си ја фатил оваа величенствена појава:smir:

А има шанси фотката да е извадена од видео снимка?

Профи сликава, брао за шкрапачот :)
Ама мислам дека не е Арачин, тоа лево зградата или на Сок Банка ми мава и малце ептен на Палас не сум сигурен, како и да е го фатил/а моментот.

Баш е фатен моментот не е битно каде е, може да е било каде.

Целата фотографија е матна, освен громот. Громот е сосема малку изматен од јпег компресијата, инаку ќе си беше совршено чист. И јас мислам дека е онакво, да не речам фотошоп.

Едит: Ја добив пред малку оригиналната слика па се убедив дека е автентична :)

Како шо кажа Апокалипто може да е снимене после при гледањето на клипот да се слика и то..
Инаку стварно добра слика имаше една емисија за овакви слики треба да имаш искуство за да фатиш оваква слика.. Пред да падне молњата треба да сликаш мислам да го претиснеш копчето за сликање..

Како шо кажа Апокалипто може да е снимене после при гледањето на клипот да се слика и то..
Инаку стварно добра слика имаше една емисија за овакви слики треба да имаш искуство за да фатиш оваква слика.. Пред да падне молњата треба да сликаш мислам да го претиснеш копчето за сликање..

:pos:
Па има ли друг начин? :pos:

п.с.
Имам јас 3 клипа на кои снимав громови, треба само да ги исечам, па ќе ставам некоја, или не може така?

Еве неколку фотографии од громови над скопје кои ги направи еден другар сега брзо.
Еве линк до галеријата: http://en.fotoalbum.eu/zsbreaker/a88432

И еве ги сликите:

00000002.jpg

00000001.jpg

00000003.jpg

00000004.jpg

00000005.jpg

00000006.jpg

wow, сликиве се навистина запрепастувачки убави:pipi:

браво за тој што ги фатил вака сликите
Често се обидувам да фатам громотевици или поточно кажано атмосферски електрични празнења ама ми бегаат
А за тие што мислат дека е фотошоп зашто не пробаат некогаш сами да направат ваква слика ќе се уверат дека е можно

браво за тој што ги фатил вака сликите
Често се обидувам да фатам громотевици или поточно кажано атмосферски електрични празнења ама ми бегаат
А за тие што мислат дека е фотошоп зашто не пробаат некогаш сами да направат ваква слика ќе се уверат дека е можно

треба само трпение и неколку по можност Про фотоапарати

јас користеф само еден, и затоа се "мачев" повеке а и ми избегаа неколку добри поеади тоа сто единствениот апарат го имаф насочено кон криво место....

во секој случај резултатот е задоволувачки.

п.с: фала му на Бацилот Гага за популаризацијата....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom