Невреме над Македонија (ваши слики)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Браво за фотографијата:) Иначе имаше празнења и накај Арачиново и кај Камник. Пробав да фотнам нешто ама станот од кај што планирав да сликам немаше никој:(
Насловот ќе го променам....и сите оние што го научиле зборот Фотошоп им препорачувам да прочитаат и за значењето на зборот

Macedonia2007

RED DEVIL
Член од
20 декември 2007
Мислења
1.273
Поени од реакции
3
Браво за фотографијата:) Иначе имаше празнења и накај Арачиново и кај Камник.
Да, да имаше вчера доста молњи накај Арачиново и цела околина околу Арачиново( и не само Камник туку и нагоре накај СЦГ)

А иначе за сликата многу добар тајминг:helou:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Закон фотографија..добар тајминг и добра молња.Алал ти вера што си ја фатил оваа величенствена појава:smir:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
А има шанси фотката да е извадена од видео снимка?

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.820
Поени од реакции
11.445
Профи сликава, брао за шкрапачот :)
Ама мислам дека не е Арачин, тоа лево зградата или на Сок Банка ми мава и малце ептен на Палас не сум сигурен, како и да е го фатил/а моментот.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Баш е фатен моментот не е битно каде е, може да е било каде.

P

Princ

Гостин
Целата фотографија е матна, освен громот. Громот е сосема малку изматен од јпег компресијата, инаку ќе си беше совршено чист. И јас мислам дека е онакво, да не речам фотошоп.

Едит: Ја добив пред малку оригиналната слика па се убедив дека е автентична :)

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Како шо кажа Апокалипто може да е снимене после при гледањето на клипот да се слика и то..
Инаку стварно добра слика имаше една емисија за овакви слики треба да имаш искуство за да фатиш оваква слика.. Пред да падне молњата треба да сликаш мислам да го претиснеш копчето за сликање..

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Како шо кажа Апокалипто може да е снимене после при гледањето на клипот да се слика и то..
Инаку стварно добра слика имаше една емисија за овакви слики треба да имаш искуство за да фатиш оваква слика.. Пред да падне молњата треба да сликаш мислам да го претиснеш копчето за сликање..
:pos:
Па има ли друг начин? :pos:

п.с.
Имам јас 3 клипа на кои снимав громови, треба само да ги исечам, па ќе ставам некоја, или не може така?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Еве неколку фотографии од громови над скопје кои ги направи еден другар сега брзо.
Еве линк до галеријата: http://en.fotoalbum.eu/zsbreaker/a88432

И еве ги сликите:

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
wow, сликиве се навистина запрепастувачки убави:pipi:

Vlatko_100

DUKE
Член од
21 јануари 2008
Мислења
648
Поени од реакции
20
браво за тој што ги фатил вака сликите
Често се обидувам да фатам громотевици или поточно кажано атмосферски електрични празнења ама ми бегаат
А за тие што мислат дека е фотошоп зашто не пробаат некогаш сами да направат ваква слика ќе се уверат дека е можно

Член од
1 јули 2008
Мислења
12
Поени од реакции
1
браво за тој што ги фатил вака сликите
Често се обидувам да фатам громотевици или поточно кажано атмосферски електрични празнења ама ми бегаат
А за тие што мислат дека е фотошоп зашто не пробаат некогаш сами да направат ваква слика ќе се уверат дека е можно
треба само трпение и неколку по можност Про фотоапарати

јас користеф само еден, и затоа се "мачев" повеке а и ми избегаа неколку добри поеади тоа сто единствениот апарат го имаф насочено кон криво место....

во секој случај резултатот е задоволувачки.

п.с: фала му на Бацилот Гага за популаризацијата....

Kajgana Shop

На врв Bottom