"Невидени" успеси на Македонската влада!

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Па ќе кажам дека Хрватска има 10 пати поголем долг од Македонија и воопжто не се фалат каде се рангирани на некакви листи ама не владее ваква сиромаштија како во Македонија.Многумина од нас сигурно би се смениле со условите на живеење во Хрватска,особено со шансите за работа и пристојните плати.На народот во Македонија му ги отековте мадињата со бројки и проценти,ама аир не виде последниве 17 години.Само ако спомнам 40% невработеност во Македонија,сите твои проценти паѓаат во вода.Треба ли уште нешто да кажам?:toe:
ne zboreme za hrvatska zboreme vmro-dpmne. pa za vrabotuvanjeto samo vmro li e krv a ovie od sdsm sto oni ne se krivi? ajde kazi ama za vmro-dpmne da kazes a ne da mesas babi i zabi.

Член од
9 септември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
63
Ќе прокоментирам малце за законот за прислушкување но од почеток да кажам дека не сум партиски определен туку реално ја оценувам работата. Доста е само да се види на Кале чудовиштето од амбасада што го прават америте и одма станува јасно зошто беше потребен законот за прислушкување, кога ке се додаде уште неофицијалната информација дека во амбасадата ќе има опрема за прислушкување на 300 000 тел.линии станува уште појасно зошто е донесен овој закон. Тоа имав да го кажам и пак ќе повторам дека сум партиски неопределен.
eeeee пријателе и јас не ги сакам партиите.ама ова погоре не ми прави да се осеќам подобро и да мислам дека законот е добар.или па да не и се удвараме на америте??пак ќе кажам со сите се испокаравме па не мислам дека наамерите гледаме да и угодеме со овај закон.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ne zboreme za hrvatska zboreme vmro-dpmne. pa za vrabotuvanjeto samo vmro li e krv a ovie od sdsm sto oni ne se krivi? ajde kazi ama za vmro-dpmne da kazes a ne da mesas babi i zabi.
Шо да збориме бе за ДПМНЕ,бетер се од сите посебно кога се фалат со проценти и бројки од кој народот нема никакво фајде.Ако му трубиш цело време по медиуми олку рипнал буџетот,онолку скокнал БДП или зголемивме пензии,плати на крлежите,па не знам намаливме ова-она а ваму,секој гледа дека платата не му стасува да плати вода и комуналии оти за струја не смее ни да помисли.Па кај се видело за вода 20 евра месечно во Прилеп,каде ја нема и по 12 часа на ден,тоа го нема никаде во Европа еј,знаеш дека во Финска водата е бесплатна иако ја има по цел ден?Или ај сега ќе се финасираме од давачките за вода и ќе му продаваме на народот бубрези за мадиња дека така било во ЕУ.Кубик вода 1 евро,како во Сахара да сме ебаго,а ти овде ми спомнуваш бројки и проценти,абе ајде не заебавај.:toe:

Член од
12 септември 2008
Мислења
359
Поени од реакции
4
Шо да збориме бе за ДПМНЕ,бетер се од сите посебно кога се фалат со проценти и бројки од кој народот нема никакво фајде.Ако му трубиш цело време по медиуми олку рипнал буџетот,онолку скокнал БДП или зголемивме пензии,плати на крлежите,па не знам намаливме ова-она а ваму,секој гледа дека платата не му стасува да плати вода и комуналии оти за струја не смее ни да помисли.Па кај се видело за вода 20 евра месечно во Прилеп,каде ја нема и по 12 часа на ден,тоа го нема никаде во Европа еј,знаеш дека во Финска водата е бесплатна иако ја има по цел ден?Или ај сега ќе се финасираме од давачките за вода и ќе му продаваме на народот бубрези за мадиња дека така било во ЕУ.Кубик вода 1 евро,како во Сахара да сме ебаго,а ти овде ми спомнуваш бројки и проценти,абе ајде не заебавај.:toe:
ne se falat tuku kazuvat toa sto se napravile

Член од
15 септември 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Премногу арно не е на арно,рекле старите и погрешиле барем за Македонската влада која прави рекламни спотови како играни филмови за тоа колку сме биле на ќар што токму нив сме ги избрале да ни ја водат државата.Би постирал само мал пример каде се гледаат "успесите" на оваа влада па се надевам дека ќе пронајдеме и други "невидени успеси" како овој:

Во наредната 2008 година за купување мебел, опрема, возила и машини ќе бидат потрошени 5,2 милијарди денари или околу 85 милиони евра. Годинава за оваа намена во Буџетот беа одделени 3,1 милијарда денари или 51 милион евра.
Кога беше мандатар за состав на нова влада, Никола Груевски вети дека министрите во првата година од мандатот ќе се откажат од купување нови коли и мебел за канцелариите, а заштедените пари ќе се пренасочат кон економски програми. Но, за нередната година е предложен Буџет во кој токму оваа ставка е тешка 85 милиони евра.
Само Министерството за култура нема да дава пари за мебел, коли и опрема. Кај сите други министерства и органи во нивниот состав издвоените средства се зголемени, некаде и повеќекратно од лани. Во Министерството за економија ланските 18,2 милиони денари пораснале на 83,5 милиони за 2008. Во Министерството за животна средина и просторно планирање годинава биле определени 1,2 милиони денари за оваа ставка, а за наредната - 20,1 милион денари. Во Министерството за транспорт и врски во 2007 за набавка на мебел, опрема, возила и машини биле зацртани 2,1 милион денари, а во 2008 повеќе од двојно - 5 милиони денари.
Во Министерството за земјоделство годинашниве 12,5 милиони денари за оваа намена ќе се зголемат на 85,8 милиони денари. За споредба, во истото министерство, за ревитализација на селата ќе бидат потрошени само 15 милиони денари.
Бирото за развој на образованието годинава за оваа намена одвоило 352.000 денари, но наредната износот ќе биде дури 5,7 милиони денари. Агенцијата за спорт и млади, годинава за купување мебел и опрема наменило 300.000 денари, а наредната - 1,5 милиони.
И кај други агенции, по неколку милиони денари е разликата во сумата што е потрошена од народните пари годинава за ставката купување мебел, опрема, возила и машини, споредено со наредната година.
abe od sdsm pogolemi lopovi nemalo
12god ne lazese toj branko
sto dobivme od niv
embargo so grcija
ni go smenija imeto
ne ebea Albancite kako sakaa
oktopodi(tat)
go kradea narodot kako ludi

ne se dobri vmro ali za komunjarcinjata se izmisleni:toe:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
abe od sdsm pogolemi lopovi nemalo
12god ne lazese toj branko
sto dobivme od niv
embargo so grcija
ni go smenija imeto
ne ebea Albancite kako sakaa
oktopodi(tat)
go kradea narodot kako ludi

ne se dobri vmro ali za komunjarcinjata se izmisleni:toe:

Па кој вели дека од СДС нешто сме добиле?Ако Бранко не лажеше толку време, треба ли Гвујо да продолжи да не лажи?Укинато ли е ембаргото со Грција,влеговме ли во НАТО,почнавме ли преговори со ЕУ,го укинаја ли визниот режим,го вративме ли името,не ве ебат ли истите Албанци како со Бранко,го фативме ли октоподот или се создаде нов,не го крадат ли народот уште повеќе,кубик вода по 1евро не е ли колку во Сахара?Точно дека ДПМНЕ се измислени оти ако не беа ни СДСМ немаше подобро да ги “измисли“.:toe:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
I koj treba da dojde na vlast?Robert Mugabe mozda da mu dademe drzavjanstvo?ili da dademe sansa na tretata opcija?Da pocnat od nula?I da otideme u minus na tekovnata......Aman be vo drzavava izglea navika stanalo pet sest a nesto ne ti cini pu da ti ebam i drzava i vlada i se...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
I koj treba da dojde na vlast?Robert Mugabe mozda da mu dademe drzavjanstvo?ili da dademe sansa na tretata opcija?Da pocnat od nula?I da otideme u minus na tekovnata......Aman be vo drzavava izglea navika stanalo pet sest a nesto ne ti cini pu da ti ebam i drzava i vlada i se...
Па биди бе пореален малку,што е тоа што толку ти чини за овие две години?Се промени ли нешто,еве барем за тебе лично?

Член од
19 септември 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
uste izdrzuvame! ama neznam do koga? ako prodolzat vaka ke nemam pari na kafe da iskocam! Sega duri nemozam ni vo park da pijam, ni ajvar da pravam! pozdav do site:helou:

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Па биди бе пореален малку,што е тоа што толку ти чини за овие две години?Се промени ли нешто,еве барем за тебе лично?
Se promeni .Mi ja pokacija platata 30%(skoknete gi muabetite so poskapel zejtinot,poskape u cel svet poskapuvase i porano ama ne mi ja pokacuvaa platata).MI ja isplakjaat istata najkasno do 5(i na 15 znaese porano da dojde).Mene mi e i ova dovolno a ima uste.Tebe? :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Se promeni be.Mi ja pokacija platata 30%(skoknete gi muabetite so poskapel zejtinot,poskape u cel svet poskapuvase i porano ama ne mi ja pokacuvaa platata).MI ja isplakjaat istata najkasno do 5(i na 15 znaese porano da dojde).Mene mi e i ova dovolno a ima uste.Tebe?
Е тоа е друга работа,па што не кажеш дека си “крлеж“ (најсоодветен збор за Македонски административец),за да си знаеме со кого си муабетиме.Мене ништо не ми се промени на подобро како на вам 150 000 непотребни цицачи од крвта на Македонскиот народ.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
E sea ja posra.Ubavo kazano.Znaci ete doziveav u sopstvena drzava so znameto na RM na uniformava da dadam zakletva da go branam ovoj narod od vnatresni i nadvoresni neprijateli i da dojde covek od narodot da me narece krlez?Alal da ti e be masko.Uste i krvta na makedonskiot narod sum mu ja cical.Bravos uste ednas.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не му придодавај многу значење, не му е првпат да излета со гол гз на мрежа.

Kajgana Shop

На врв Bottom