На сон му се сонил Свети Ѓорѓија Победоносец, побарал да биде откриен

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
праќаат кај баба ти пошо толку знаат. Што не праќаат по бајачки во странство. Остај тоа бајачките и јас со желудникот проблеми, на клиника никој не знаеше што е и баба ми ај кај една жена, пиј жалфии некои и џабе. Магично во Загреб најдоа што е проблемот и еве сега немам проблеми. Бајачките се алтернативна медицина, некогаш успева некогаш не.
Правиш разлика меѓу бајачка и надри треварка? Ти викам, ако си мангуп, повели на ден два кај мене, ќе те оставам да седиш со баба ми, кога ќе и идат жени со проблеми за кој и не си чул, не зема пари баба ми, али сами доаѓаат по 3 дена и и оставаат. Јас сакам да ги чуеш зборовите од луѓето ништо друго. Е сеа работата е што несакам да спомнам дете мало на познат скопски мафијаш дојде со обезбедување и за 3 дена и остаи 500 евра .. ваљда зашто не му помогнала на малиот негов :) . И искрено та преку попреку ако не веруваш.. не сум никој да ти солам памет ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечко, кога си бил на бајачка последно?

Кој ти кажа за човекот во Тополница?
пред две години, жена една у комшии демек имала лекови, баба ми ми се качи на глава, не оти ќе одев, и така имав закажано во Загреб ама ајде да не досаѓа.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Како помал ми се дешаваа некои срања, отидовме кај човек во село Тополница, Радовишко. Дедото ПОГОДИ дека на ќошето од мојата зграда има турски гробишта. Да надополнам дека тогаш НЕ ЗНАЕВМЕ дека ги има, подоцна дознавме од постари луѓе.

Епа извинете, ова ни Хокинс, нити Мачорка, нити никој не може да го побие
Ахахахахахахахахахахаха
Дедото погодил дека имало турски гробишта и тоа ни Хокинг (ДА Хокинг,не ХокинС) не можел да го побие...Тоа може и дете од трето одделение да го побие бе дечко...Дедото од претходно знаел дека таму има турски гробишта, некој тоа му го има кажано. Фактот што ти со цел памет веруваш дека тоа е доказ дека тој човек е видовит, доволно кажува за твојот интелектуален капацитет. Али нема веза, и таквите преваранти мора да живеат од нешто, а додека има овчички како тебе, лесни за манипулација, ќе има богами и волна.

Инаку православци, дали вие знаете што вика вашата света книга за ваквите бајачи, гатачи и видовњаци? Сте ја прочитале ли воопшто Библијата? Или мислите дека за да бидете верници е доволно да жмиете со свеќа во рака на Велигден пред црква и да тетовирате крстови и патетични религиозни пораки на грб?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Сега ќе ја препорачам темава на еден до Муденце да ви објасни се за дешавкава :icon_lol:

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
моментално немам време да пишувам надолго и нашироко и да ги читам сите постови...но вечер ќе се потрудам да дадам информации од прва рака

што се однесува од предлогот на @Анчо изразете желба и ќе ве однесам таму

Член од
26 јули 2013
Мислења
287
Поени од реакции
180
како болестите не спаѓаат под божја работа, нели во библијата пишува дека Исус станувал неподвижни? :)

значи сонот е проекција на свеста, докажано е тоа, човеков имал некаква си грижа на совест или мислел дека немало манастир и тоа е тоа. Еве објаснија на прва страна дека не можеле да не знаат соселаните за овие работи па да глуми сега паднат од Марс човеков.

не ми е јасно како на форумов се дискутира за нешто на кое науката има дадено објаснувања. За дека постојат некои чудни работи, необјасниви, да, ама соништата од ваков аспект не се едни од нив.
Crkvata ne gi priznava sonovite zdravo za gotovo i pred da se izgradi nekoj crkoven objekt treba da se bara dozvola od nadlezniot arhierej pa podocna toa odi na sinodalno sobranie na MPC pa duri tek se dobiva dozvola za crkva.A crkvite gradeni po son najcesto se izgradeni bez blagoslov na crkvata.Retki se onie luge na koi bog im se javuva vo vistinska smisla a ne kako onie mnoguminata koi so toa sakaat da steknat slava i najcesto` pred da im se soni`znaat za mestoto deka tamu imalo temeli na crkva.Toa barem e ocigledno.Za Bog da mu dari videnie na covek treba toj usrdno da se moli i da zivee liturgiski zivot.Po ova prasanje najdobar sovet dale svetogorskite monasi koi velat `Ne prifakaj no i ne otfrlaj`.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Ива вистина во овие работи. Еве една случка. Знам дека беше четврток навечер и се договарав по телефон да одиме до кај еден другар да се собереме па да одиме во диско. Не знам како и што се случило ама знам дека во некој сон ми се појави некоја сино бела светлина нешо и почна да ми зборува демек нешо некој предник мој бил, па не ме оставал да се запустам - демек не требало да дувам ова она нешо ми кењаше. И на крај почна да ми повторува ,, новчаникот ти е кај перо, новчаникот ти е кај перо...,, А Перо исто требаше да дојди. И така можда со саати ми повторуваше. И онака се разбудив цел гнасен, препотен, уплашен од сонот. И гледам дека сум спиел на тротоар, а отрпротива кај шо спиев имаше црква .Се фаќам за џеб и новчаникот стварно ми го нема. И си викам ај и така е Перо близу ќе наминам од кај Перо, ѕвонам и ми отвара една баба и ми го дава мојот новчаник. Реков фала, уплашен упм и реков боље да одам да отспијам дома. Стварно појма неам шо и како, и еве до ден денес не ми е јасно како е можно таа светлината да знае кај ми е новчаникот.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
На еден старец, дедо на настанато внуче, на сон му се јавиле света Недела и свети Четврток и му рекле дека зад планината има едно село Теарце (близу Тетовско) и таму имало апотека и дека ако купи еден иљач таму (парацитамол) и му дава по 2 пати на ден 6 дена по ред внучкото ќе оздрави. И старецот ни две ни три се кандисал и ојшол во аптеката, ијзвал 3 гроша и го купил иљачот и постапил како што му рекле света Недела и свети Четврток. По 6 дни детето кукурек, престанало да кашла и температурата му избегала како од враг. И ај сеа речи нема ништо у ова соноиве?​

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Тоа кога ќе најдеш научна студија во која се објаснува како од ребро можеш да направиш жена, врати се да ни постираш.
Тоа е ствар за вера и за Божјата се‘моќ а не за некакво научно објаснување за одвојувањето на Адамовото ребро, што за Бога не е проблем, така да не мешај баби и жаби...

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Тоа е ствар за вера и за Божјата се‘моќ а не за некакво научно објаснување за одвојувањето на Адамовото ребро, што за Бога не е проблем, така да не мешај баби и жаби...
Не го споменувај залудно името божје

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Ок бе, у реду.
Луѓе што живеат по 900 години?
Или и тоа е Божја работа?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не го споменувај залудно името божје
Не е залудно, туку е афирмативно...
--- надополнето: 13 август 2013 во 15:26 ---
Ок бе, у реду.
Луѓе што живеат по 900 години?
Или и тоа е Божја работа?
Првите генерации луѓе навистина биле долговечни, со оглед на нивната генерациска и временска блискост до Адама.
Да, и тоа е Божја работа, оти со тек од време, како родот човечки се „расипува„, така се крати и неговиот живот...

Kajgana Shop

На врв Bottom