На северот на Косово напнато

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Епа да, но пошто си имаат своја полиција и се признаени од „моќните“ држави, би се сметали за војна меѓу две држави
тоа се бандити кои во времето на косовската војна си правеа бизниси со продавање човечки органи, сега сакаат да си играат држава...го потпалуваат народот....

V

Vollstandig

Гостин
Уште еден доказ дека човекот, не напреднал, и после 10.000 години после првото опшествено уредување.
Човекот е воено суштсево и секогаш ќе војува за најмала глупост, како малите деца што прават до овде е мое, до онде е твое.

С

Спенсер

Гостин
Kosovski policajac podlegao ranama

U pucnjavi kod Zubinog potoka, kada je grupa pripadnika KPS u dva džipa pokušala da se vrati na prelaz Brnjak koji su tri sata ranije napustili, u utorak je pod još nerazjašnjenim okolnostima ranjen kosovski policajac Enver Zumberi, koji je sinoć oko 22 sata podlegao povredama.

Kosovski specijalci su u ponedeljak oko 22 sata zauzeli administrativni punkt Brnjak, ali su se u utorak pre podne povukli, da bi nekoliko sati kasnije ponovo pokušali da ga preuzmu. Pokušaje zauzimanja Jarinja u noći između ponedeljka i utorka sprečili su Srbi iz Leposavića postavljanjem blokada.
Аман бе,како успеале да го утепаат... србите сами со оружје се бранат ли?

Загинатиот е веќе "херој"... Неговата слика ја има насекаде по нетов,секако главно на фб,сите го ставија на профил слика/ дечки од скопје,кои не стапнале блиску до таа границата ставиле негова слика :tapp::tapp::tapp:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576

Загинатиот е веќе "херој"... Неговата слика ја има насекаде по нетов,секако главно на фб,сите го ставија на профил слика/ дечки од скопје,кои не стапнале блиску до таа границата ставиле негова слика :tapp::tapp::tapp:
Дај да видам што лик е,да не има и кај мене некој таков :D

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043

Како што ги величат македонците нивните специални единици, особено кога некој ќе загине во ваков случај т.е меѓуетничка пресметка, така и Косоварите бе батко :). Незнам што не ти е јасно, али те сфаќам, многу е детска работа и таа :).

С

Спенсер

Гостин
Дај да видам што лик е,да не има и кај мене некој таков :D
Еве го "специјалецот"... Оваа слика е у мода сега/

--- надополнето: Jul 27, 2011 4:29 PM ---
Како што ги величат македонците нивните специални единици, особено кога некој ќе загине во ваков случај т.е меѓуетничка пресметка, така и Косоварите бе батко :). Незнам што не ти е јасно, али те сфаќам, многу е детска работа и таа :).
Абе ОК тоа,ама дечко од чаир/бутел кој што не стапнал на косово,а се кладам незнае на карта да ја покаже границата и преминот кај што починал полицаецов...???
Јас ако веќе ставам слика во негова чест, знам што направил тој за мојата татковина,во која сум роден и живеам... а тој загинал за јас да можам да продолжам со слободен живов.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
За помалку од еден ден, претседателката на Косово го одликува типот, а му спремаат голем погреб и почести.

Некако невкусно исполитизирано ми делува сево ова.

Инаку има многу контрадикторни информации. Сега (после 6 часот) се одвива новата средба на врвот, па да видиме што ќе направат.

Ми изгледа дека САД И ЕУ се решени да ја стават границата под своја контрола, српската влада е како полупијана да не речам во нокаут, а Србите на Косово се решени да се борат. Тешко да успеат, посебно ако нема средба во Советот з абезбедност на ОН. Запдниве прават да е многу тешко да има.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
За помалку од еден ден, претседателката на Косово го одликува типот, а му спремаат голем погреб и почести.

Некако невкусно исполитизирано е сево ова.

Има многу контрадикторни информации. Сега (после 6 часот) се одвива новата средба, па да видиме што ќе направат. Ми делува дека Западниве се решени да ја стават границата под своја контрола, српската влада е како полупијана да не речам во нокаут, а Србите на Косово решени да се борат.
Значи Мисирков со една реченица,ќе биде опасно весело во наредниве денови...
Ако се почне со нешто посериозно,ништо чудно и ние да го кркаме...

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Косово мора да се дели..

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Еве го "специјалецот"... Оваа слика е у мода сега/

--- надополнето: Jul 27, 2011 4:29 PM ---

Абе ОК тоа,ама дечко од чаир/бутел кој што не стапнал на косово,а се кладам незнае на карта да ја покаже границата и преминот кај што починал полицаецов...???
Јас ако веќе ставам слика во негова чест, знам што направил тој за мојата татковина,во која сум роден и живеам... а тој загинал за јас да можам да продолжам со слободен живов.
Види, јас потполно се согласувам со тебе.Но таква е рајата, македонската/албанската/српската.турката..ќе се попалат на вакви глупи ствари.Тој од Чаир живее во некаков филм „анти-македонски„ а тој од Аеродром живее во некаков филм „анти-албански„

Лично за мене, јас, исклучително ги следам моите интереси и потреби.Безобразно егоистичко копиле сум, јебига ..

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Albanian soldier Enver Zymber is dead / confirmed by several media including RTS

State Department: U.S. greatly appreciates prompt actions of NATO peacekeeping force in Kosovo to work to establish secure environment...Lets hope they stoped defining peacekeeping as bombing

UK advices its citizens not to travel to Northern Kosovo as a matter of savety.

After 3 oclock p.m. all the shops and bars were closed in Zvecani and the Northern part of Kosovska Mitrovica.The situation can be described as "controled insecirity".There are baricades in Zupche and KFOR helicopters are controling the Southern part of Kosovoska Mitrovica which is mostly inhabited by Kosovo Albanians...according to some speculations RTS special forces have opened fire to the KFOR helicopter.

#Serbia requests urgent UN Security Council meeting to discuss #Kosovo incident, council discussing request now - envoys(t)

300 volunteers from Republika Srpska came to Kosovoska Mitrovica this morning.

KFOR is trying to take the control over the border point but the serbians are opposing strongly to it.KFOR withdraw.

Klan reporter near Zubin Potok says that serb civilians are armed and are located near Slavisa Ristic(whoever he is)'s house

Tension among Serbian community in Leposavic after notconfirmed news that USA troops are moving from Urosevac towards North Kosovo.

The border betweeen Kosovo and Serbia near Brnjak today was controled by the Kosovo special forces.

Kosovo Prime Minister Hashim Thaci says the European Union's rule of law mission in Kosovo is failing to do its job in the new country.

Around 1000 ethnic Albanians gathered just north of the capital Pristina to attend the funeral of policeman Enver Zymberi, killed after his unit was ambushed by local Serbs angry at the police incursion.

Kosovo Serbs opened a fire to the Croatia helicopters that are part of the KFOR mission in Kosovo.The helicpoters were used to help the Kosovo special forced to be transported to the border points : Jarinje i Brnjak where incidents happened between the Kosovo spcial forces and the armed local Serbs.there are no information if there are victims

German and USA special forces are near the bridge that separates North(Serbian) from South(Albanian) in Kosovska Mitrovica.According to the speculations of the local Serbs they are here to try to destroy the barricades that were set by the Serbs near the bridge so that the Kosovo special forces cant enter the Serbian part of Kosovska Mitrovica

It is impossible to enter Kosovo anymore.(T)People on the border will be send back.

The prime minister of Kosovo Hashim Tachi claims that EULEX has been informed about Kosovo government decision to take the contorl over Northern Kosovo(the borders but also some town and villages mostly inhabited by Serbs .In these towns the Kosovo law was not applied and the Serbs are still accepting only the law of made by the parliament of Serbia.EU representatives in Kosovo declare themselfs as distanced .

According local speculations Border post Jarinje is controled by the Serbs.The border post is burned and it was opened a fire by KFOR

Serbian media report that border post 1 has been set ablaze by Serb protestors. Throwing molotov cocktails against the NATO forces.

KFOR has blocked Kosovska Mitrovica.Its impossible to enter the city. Seems like KFOR has orders TO USE FORCE AND IS MOVING TOWARS LEPOSAVIC!!!

Serbian rebels are shooting EULEX helicopters, the US army is there too..according to b92

Ова се статуси од Facebook и твитови од Twitter од луѓе Србија и Косово. Кој разбере - разбере...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Значи Мисирков со една реченица,ќе биде опасно весело во наредниве денови...
Ако се почне со нешто посериозно,ништо чудно и ние да го кркаме...
3а нас е единствено лошо ако ова што се случува е вовед во поделба на Косово, прво административна, а потоа и реална. Тоа може, но не мора, да го стави под знак прашање територијалниот интегритет на Македонија.

Инаку еден саат пред да почне акцијата на косовските специјалци, Тачи го отпушти од работа директорот на косовската полиција затоа што овој одби да ја изврши наредбата да тргне кон граничните пунктови. Тоа ми укажува дека Тачи продолжува целосно да биде нечиј инструмент, но исто така може да значи дека директорот се упрпал знаејќи дека може да се гине.

С

Спенсер

Гостин
3а нас е единствено лошо ако ова што се случува е вовед во поделба на Косово, прво административна, а потоа и реална. Тоа може, но не мора, да го стави под знак прашање територијалниот интегритет на Македонија.

Инаку еден саат пред да почне акцијата на косовските специјалци, Тачи го отпушти од работа директорот на косовската полиција затоа што овој одби да ја изврши наредбата да тргне кон граничните пунктови. Тоа ми укажува дека Тачи продолжува целосно да биде нечиј инструмент, но исто така може да значи дека директорот се упрпал знаејќи дека може да се гине.
Тачи праќа специјалци - србите жители излегуваат на бунт / протест
Тачи ги повлекува специјалците (еден загинат) - србите си остануваат на протестот.

И со кој памет го повлече овој потег? и на крај се повлече... ова е кретенизам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom