На раб на депресија

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Абе каква депресија другар, 19 години имаш депресии ќе те маваат. На луѓе им се случувале милион пати полоши работи од викање од родителот, пиење на родителот, оставање од девојката... Постави си цели, фокусирај се на далеку побитни работи, јазикот не е така тежок, биди среќен што имаш привилегија да учиш во Словенија... Ретки се таквите од Македонија.
Инаку јас сметам дека годините и баш не се мерило...Едноставно се случува да ти дојде се преку глава а на дечково и не е наивен проблем туку проблем со еден од најлошите примери...Татко кој пие,оставен од девојката,префрлање на вина како не вредиш за ништо и секојдневно трпење на расправии во домот...Колку и да ти изгледа дека има полошо(не велам дека нема де)но да трпиш секојдневно психичко малтретирање од кои некои на крајот се одлучуваат да си го одземаат животот eпа не знам како ке останеш имун на тоа...
Јас велам да си најде работа,да се осамостои...да си гледа за себе..
И да,доколку може нека се потруди да разговара со татко му...да му укаже на грешките...Ако не ти некој близок роднина..пријател...Побарај помош од некој...Реагирај додека е на време да нема поголеми последици.

Член од
20 јануари 2013
Мислења
399
Поени од реакции
472
За утеха ке ти кажам дека не ти е само на тебе тешко,ја се тешам со тоа секој ден,насекаде околу гледаш разочарана младина а јас, ти ,тој сме само дел од тешкотијата на ова време
--- надополнето: 12 април 2013 во 14:59 ---

Член од
16 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
16
Инаку јас сметам дека годините и баш не се мерило...Едноставно се случува да ти дојде се преку глава а на дечково и не е наивен проблем туку проблем со еден од најлошите примери...Татко кој пие,оставен од девојката,префрлање на вина како не вредиш за ништо и секојдневно трпење на расправии во домот...Колку и да ти изгледа дека има полошо(не велам дека нема де)но да трпиш секојдневно психичко малтретирање од кои некои на крајот се одлучуваат да си го одземаат животот eпа не знам како ке останеш имун на тоа...
Јас велам да си најде работа,да се осамостои...да си гледа за себе..
И да,доколку може нека се потруди да разговара со татко му...да му укаже на грешките...Ако не ти некој близок роднина..пријател...Побарај помош од некој...Реагирај додека е на време да нема поголеми последици.
Имам мислено за тоа што кажа за одземање мој живот ама имам и мислено на тоа што би се десило после со тие околу мене, најблиските, роднините. А и несакам поради тоа што имам неостварена животна желба (и не е некоја тајна) ама желбата ми е да си купам супер брз компјутер и пиштол (desert eagle .50 cal) :). Незнам зошто тоа ама ете ...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Имам мислено за тоа што кажа за одземање мој живот ама имам и мислено на тоа што би се десило после со тие околу мене, најблиските, роднините. А и несакам поради тоа што имам неостварена животна желба (и не е некоја тајна) ама желбата ми е да си купам супер брз компјутер и пиштол (desert eagle .50 cal) :). Незнам зошто тоа ама ете ...
Што ке се случи со најблиските? Ке те пожалат...Дел од нив подоцна ке си го продолжат животот...Некои до крајот на животот ке те жалат а ти ке труеш под земја а замисли како би се чувствувале родителите?сестра ти?Ако е помала од тебе треба да и бидеш пример и ментор за понатамошниот живот...да ја исправуваш кога и да греши...
А тоа што сакаш да го оствариш оствари го,но не се разбирам од пиштоли :icon_lol:

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Epa togas ne ti treba samoubistvo,so toj brz kompjuter i toj pistol sam ke si go iskopas grobot i ke stanes kako ogromniot procent na omladinava koi ne znaat sto e nadvoresen svet koj sega najmnogu ti treba.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
16
Epa togas ne ti treba samoubistvo,so toj brz kompjuter i toj pistol sam ke si go iskopas grobot i ke stanes kako ogromniot procent na omladinava koi ne znaat sto e nadvoresen svet koj sega najmnogu ti treba.
Знам дека помисли дека нонстоп би бил пред компјутер и дека би го употрбувал пиштолот ама НЕ, сакам само да ги поседувам тоа ми е желба незнам зошто па макар и така да стојат да рѓосаат :icon_lol:

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Оооо душо мила...Твоите проблеми ми изгледаат толку невино-детски. Не дека не се тешки за тебе и за твојата возраст, ама разбери дека животот не е ништо друго освен борба со пречките на кои надуваш, ако ги поминеш ќе се исчеличиш и ќе биде се во ред. Јас имам сила и поминувам низ работи низ кои и мажи би потклекнале и би се предале (тоа повеќето ми го имаат кажано). Едноставно стисни заби и сфати дека ќе помине, а до тогаш најди САМ начин и бори се! Не барај совети од други, советот е во тебе!

M

Muranyi

Гостин
желбата ми е да си купам супер брз компјутер и пиштол (desert eagle .50 cal) :). Незнам зошто тоа ама ете ...
Кантер играш?:D
Мисли на убави работи...и сфати дека животот е тежок и таков мора да биде,а твое е да се избориш со препреките и да станеш посилен.И мислам дека е нормално тоа што ти дошло се преку глава,едноставно тоа е составен дел од процесот на созревање.Обично луѓето кои имаат големи очекувања од животот и најмногу се разочаруваат.Но,така се расне,немај гајле:)
Се ќе се среди,ќе сфатиш еден ден дека залудно си трошел од младоста за вакви мисли кај тебе.Ти само биди си паметен и школувај се кога веќе имаш шанса и можност за тоа,млад си и животот е пред тебе.Еден ден ќе ти биде смешен овој муабет на кајгана форум,верувај;)

Член од
16 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
16
Кантер играш?:D
Мисли на убави работи...и сфати дека животот е тежок и таков мора да биде,а твое е да се избориш со препреките и да станеш посилен.И мислам дека е нормално тоа што ти дошло се преку глава,едноставно тоа е составен дел од процесот на созревање.Обично луѓето кои имаат големи очекувања од животот и најмногу се разочаруваат.Но,така се расне,немај гајле:)
Се ќе се среди,ќе сфатиш еден ден дека залудно си трошел од младоста за вакви мисли кај тебе.Ти само биди си паметен и школувај се кога веќе имаш шанса и можност за тоа,млад си и животот е пред тебе.Еден ден ќе ти биде смешен овој муабет на кајгана форум,верувај;)
ДА играв тоа и слични такви игри најверојатно од таму ми е желбата за тоа :D а за другото ке гледам да послушам некои мислења и мислам дека ќе се оправи :)

Член од
16 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
16
Јас мислам дека поголемиот дел од советите кои ти ги напишаа се патетични.
Може поголемиот дел за тебе се патетични ама како што прочитав има и такви што вредат и вреди да се прочитаат повеќе пати :)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
За многу мизерни работи помислувате на самоубиство, само тоа можам да кажам.

Има луѓе што со какви трауми и глупости живеат и не се жалат, а за оставање од дечко/девојка, расправии дома, привикнување на ново место ... Тоа секој го има доживеано, па ај сите да се утепаме.

И јас сум постара сестра, и мене за секоја беља на брат ми ме обвинуваат, и тоа пази, сеуште. Сум ги гледала и слушала моиве како се расправаат за глупости, си имаат кажано многу работи што не треба. И јас цела година се навикнував на нова средина, мачно ми беше секојпат кога требаше да си одам од дома. И мене ми раскинале, и јас сум се репкала од земја. И сега, што?

Дали јас треба да баталам факултет, здрав памет и да викам, во депресија сум!?
Дали треба да посегнам по марихуана, по лексилиуми, дијазепами и што има друго слично?!
Не, туку ќе си се исплачеш неколку пати, колку да ти олесни и си ги фаќаш конците и почнуваш да си управуваш со нив, без кенкање!
Имаш прилика да студираш во Словенија, живееш таму, искористи го тоа!
И научи да бидеш малце појак, посебичен и нека не те дирнуваат некои работи.

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Брате, извини таман почнав да го читам твојот текст, запрев негде на старт . НЕ Е НИКОЈ ( па нити родителите твој ) достоен да ти го води животот. Ете ја искрено ќе кажам сум добил некој впечаток дека моите дома ич К.. не ги боли за мене, па се борам сам се до денес па и натака . Згрчи им еднаш така поубаво и терајси по твој филм па да видиш тогаш кој е кој . Па и на крај краева мислам дека си доволно способен и се надевам дека можеш да превземеш се во свои раце ... Само напред тука сме ! позз

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Aj вака...Од страна е лесно да се каже што да се направи но никој не знае како се чувствува дечково сега бидејки секој гледа различно на проблемите...Некој со послаби нерви и послаб карактер многу нормално дека секакви сцени ке му се наогаат во глава...
Не велам дека никој од овде не го почуствувал и доживеал истото ко и него...Но ми се чини дека од се му дошло преку глава а и на кој не му би дошло да има татко пијаница и да трпи психичко малтретирање секој ден?
Тој смета дека самоубиството,марихуаната се единствен излез...но исто така добро постапил што се обратил овде на форумов иако некој спомна дека некои совети се патетични.
Баш напротив...Сметам дека овде се зборува од искуство само...Ако не се,тогаш се сведоци на такви случаеви кај што страдаат блиски пријатели...
Мислам дека дечково треба да побара помош од близок роднина,пријател,кој е запознаен со неговиот проблем...Да се разговара со родителите,да му понуди подршка да види дека не е сам туку опкружен со луге кои му значаат...
Подршката е најважна...И додека студира,е тогаш му е најважна бидејки за добиена висока оценка треба некој да го пофали (кој не ако родителите,но додека не сфатаат дека грешат нема кој)што ке му биде додатна мотивација.Баш тој период кога ке види дека не е сам може да ојача со карактерот,да направи некоја промена...Да се извлече од она што го мачи...
Најдобо според мене би било..незнам дали го спомнав тоа во мојот поранешен пост дека треба да бара работа,да се осамостои,да не чека од родителите,да го прави она кое го исполнува.Знам дека има нешто што го исполнува...
Спомна дечково претходно дека сака брз компјутер и пиштол,курци палци...Но додека уште еднаш размислив за неговиот проблем сметам дека најкорисно ке биде животот да го проводи на луди журки,на љубов,на прошетки...Ако го поминиш остатокот пред компјутери играјки си и со пиштоли ништо нема да постигнеш.

Поздрав дечко па изборот е твој.

Kajgana Shop

На врв Bottom