Најубав јазик според вас?

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
W

WildChild

Гостин
Мене најубави ми се францискиот, финскиот и англискиот :D

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Најголема желба ми е германскиот да го научам, се надевам дека нема да ја сменам одлуката и ќе се запишам филолошки факс. па да го научам

ИвањушкА

some-thing
Член од
17 јули 2009
Мислења
342
Поени од реакции
526
Италијано чиао белллллла хахаха многу малку знам ама многу убаво ми звучи и би сакала да го научам, а и германскиот го сакам исто.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Италијанскиот, шпанскиот и англискиот

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Рускиот дефинитивно,се топам на него.
Одма по него следи Италијанскиот :)

Член од
20 октомври 2011
Мислења
59
Поени од реакции
18
мене ми се допаѓа немскиот онака звучи убаво има интересна граматика

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Meрак да ти е да ги гледаш и слушаш иако ништо не се разбира, се прашувам дали е до јазикот или до жените, а можда и двете

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Шпанскиот и Италијанскиот се најубави јазици според мене.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
37
Поени од реакции
2
нај много ми харесва б'лгарскија все пак ми е роден после следват
2)македонски (супер много ме радва акцент'т и ми звучи мнооооого готино а и ми е разбираем)
3)руски(просто един от лјубимите ми езици нјамам думи колко ме кефи)
3)ср'бски/х'рватски(много пријатно звучене и акцентттт,а и от толкова слушане на ср'бска музика смеја да тв'рдја че понаучих нешто)
с'што така много ми харесват италиански,френски,немски,испански,а англијскијат акцент може да б'де неверојатно секси..обожавам го

M

.:makedonec:.

Гостин
Португалски најкорисен?

Нешто тука не ми штима

Него се работи за вкус, инаку за најкористени Европски јазици се:
Англиски,
Германски,
Шпански и
Француски (го ставив на крај бидејќи не ми се допаѓа)

а инаку најкористени не-европски јазици се Арапски и Кинески.

Кој ги знае овие 6 јазика може да се разбере мислам дека со 80 % од населението во светов.

Инаку најмелодични се руски и италијански, а кога станува збор за најбогати со зборови тоа се Англиски и Германски.
Епа богами овака како што си пишал тешко дека секаде ќе се разбереш ....ајде да речеме дека на југот и истокот па и назападот на Азија ќе се разбереш ама на север .... шо ќе праиш у Русија (овие се толку големи противници на западњачките јазици што едвај дали 20 % знаат ангслиски ...а д не праеме муабет за шпански, италијански итн),понатаму Украина, Ерменија,Азербејџан( може ќе се снајдеш со англиски ама тешко и овие се како русите) .... грузија (овие освен руски и грузиски ништо незнаат друго ...нешто како оваhttp://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6NFio6aDn8Vws5AkEXj_j0lZucM4Lz1nYYhfkiiAovYjZ9-_m9g:D).... Туркменистан,Узбекистан, Казахстан,Монголија,..... Киргизија, .......- крајно необразовани и не ти врши работа никој јазик освен рускиот или турскиот евентуално али и со турски ќе имаш прпблеми пошто они си имаат нивни дијалекти исто како на словак да му зборуваш македонски толку ќе се разбереш со турскиот .....башка индијците се 1 милијарда народ од кој ни 20 000 000 не знаат англиски ! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom