Најпознати скопски фаци...?

Zgembo

Kayser Soze
Член од
29 јули 2014
Мислења
102
Поени од реакции
70
Сури у војска се има шетано со кисела краставица у преден џеб од војничкото палто. Старешините бегале од него, :pos: :pos:

p.s. Краставицата не ја менувал со месеци!!!
Slucajno nalete na tvoj post, Suri bese u vojsku sas mene, 2001 god, u Ilinden, pravese on svasta da si ide, mada ja ne znam za krastavicu, barem ne dok e bija tamo, a i nemase vreme da gi nosi po nekolko meseca zasto si otide posle mesec i pol... a pozdravljase staresine sas desnu i levu ruku istovremeno, mada mislu deka i ne mu e bilo prv put da ga soberev za vojsku 2001, bija e i pred toj, mozda e od tga krastavica, pozz

J

joe.b

Гостин
Сури е дефинитивно доказ како човекот сам на себе може да си биде најголем непријател... ама добро, како и да е, тука сме генерациски, важеше за фаца низ цело Скопје. Учеше во Орце колку што памтам. Дефинитивно во тоа време една од најголемите скопски фаци.
Иначе, што е со оној Коста балкан? што возеше на времето коли какви само ги гледавме по америчкине филмови?
Одамна ништо не сум слушнал за него.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
IN MEMORIAM

Adrian DEMA ... Slava ti prijatele,

Замина и Љани, еден од најдобрите гитаристи на овие простори. Ден за ден, Пу, Лева Патика... Идол на многу луѓе кои растеа во 70-тите за кои Љани беше Карлос Сантана на македонската инструментална сцена.

Екстремно искрен пријател, музичка легенда, пример за ЧОВЕК и уште куп работи кои едноставно не може да се пренесат низ ограничениов простор на виртуелниот свет. Едноставно, мора да си имал среќа да бидеш во негово присуство за да ја почувствуваш неговата големина. ПРИСУСТВО. Ќе ни недостига најмногу... нај нај најмногу. Светот од денес звучи потажно без Љани.

Нека се знае и дека Аријан Дема прв го донесе концептот на хамбургер во Скопје и ги правеше најволшебните сосови за помфрит кои овој град некогаш ги пробал.

Фала за сè, маестро.

Kajgana Shop

На врв Bottom