Најомилена (култна) сцена од филм

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
По барање на гледачите:
45 денари + ДДВ, не е шала :)
--- надополнето: 22 декември 2011 во 15:10 ---
Ќе те разочарам ама сценава не е оригинал, се е во „огледало“ :) Побарај друга или види го она за снимањето ќе видиш.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
45 денари + ДДВ, не е шала :)
--- надополнето: 22 декември 2011 во 15:10 ---
Ќе те разочарам ама сценава не е оригинал, се е во „огледало“ :) Побарај друга или види го она за снимањето ќе видиш.
Знам дека не е оригинал. Во огледало е бидејќи ако некој го аплоадира оригиналот YouTube автоматски ќе го отстрани ради copyright. Ипак, подобро нешто, отколку ништо :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Јас по стативата приметив, знам дека акцијата беше од лево :pos:

Еве оригинал ама скратена е сцената не е комплетна:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Поради тоа што Io Sono Interista ме потсети на (според мене) најдобрата сцена од El Secreto de sus Ojos, решив да ги најбројам моите омилени долги сцени. Под поимот „долга сцена“ во филмската индустрија се подразбира непрекинато снимање на сцена, кое трае подолго од вообичаените сцени и чија минутажа изнесува неколку минути. Овој ефект се користи за да се постигне поголема интимност со ликовите во сцената, а со тоа да се пробуди и поголема емоција кај гледачот. Да не го тупам, еве ги моите омилени долги сцени:

Children of Men

Kill Bill: Vol. 1

Snake Eyes (сцената трае 20 минути, но успеав да ги најдам само првите 7, и тоа на шпански)

Irreversible (целиот филм е составен само од 12 долги сцени) - сцената е SFW

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Поради тоа што Io Sono Interista ме потсети на (според мене) најдобрата сцена од El Secreto de sus Ojos[/media]
Еве уште една долга секвенца: сцената со цунамито од Hereafter:

Делот од 1.20 натаму го барав, ова е поголем исечок. Перфект!

Kajgana Shop

На врв Bottom