Најлесни начини за заработување на пари ?

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Сега засега најлесна и најисплатлива работа СКИ ИНСТРУКТОР.
Е сега има некои предности и недостатоци.
Ако имаш среќа како мене да имаш гага карта од одма си во плус ако не првиот час ти иде за карта.
Карта 1000ден
Еден час 10евра македонец ,косовар 10-20 евра.
Мора да бидеш комуникативен и да знаеш англиски ако работиш со косовари.

Предности можеш да скијаш кога ќе собереш некоја пара ,а освен тоа некогаш може да ти се погоди пример 2-3 браќа сестри и да си лапнеш 30+ евра од час

Недостаток ако не успееш да најдеш клиенти и работата зависи од снегот и должината на сезоната не е за цела година.
За тие што велат лесна заработувачка нема се согласувам со вас ама препоставувам оној кој ја отвори темата мислеше на релативно лесна заработувачка.
Не е сеедно дали ќе копаш за 300 ден или ќе се скијаш и заебаваш за 30+ евра на ден.
Јас ја отворив темава, и последнава реченица ти е многу реална.

T

Torchyrus

Гостин
Одиш на поливање лозје ... дневница 900 денари можеш преку една ден можеш секоја ден ама цела ден си таму работата не е тешка само мн е досадно ... одеш сабалје во 6 се враќаш дома во 8 вечер е сега во тој период од 6 сабалје до 8 вечер имаш некаде 5 саати напорна работа кога велам напорна мислам ств напорна газење во гал и носење цевки ..за постабилна личност и нее толку тешко само е заебана калта тие 5 саати работа не се ни пет само зависи до екипата шо работи со тебе ... ако се стабилни можете да завршите работа за 45 минути после уживате 4 саати и рачунајте одеш сабалје во 6 почнуваш со работа во 7 мењаш до 8 од 8 до 12 одмараш од 12 до 13 мењаш и после пак 4 саати одмор ( само што треба да правеш проверка дали е се во ред со линијата ) после тоа ти иде некаде во 17 да мењаш линија пак до 18 ( кажав се зависи до екипата како работите дали брзо или бавно ... ) е од кога завршувате и со оваа линија после чекате да дојде 19:30 и да си фатете патот со 900 денари накај дома утре дента линијата ќе ви биде така кажано на суво и коа ќе отидете ќе одмарате 2-3-4 саати се зависи колку се вадело предходната ден ... ако одмарате 3или4 саати од сабалје кога ќе отидете тогаш цела ден имате 2 линии за да сменете а тоа е 3 саати работа земено по саат и пол една .
Не е тешко само досада убива за тоа време од 4 саати ... карти такви занимацци можете ама на ризик да не ве фатат и да ве избркаат :D то е то мислам дека ви објаснив како оди работата со поливање на лозје .
Дури после ќе може да се фалете дека и вие имате удел во производство на виното Стоби :)( Сте го поливале лозјето на Минчо Јорданов ахахха :pos:)
и да знаев лани еден дечко од Гевгелија што работеше цело лето турбо секоја ден само се враќаше кај чичко му за спиење и после пак на работа ... ама направи некаде околу 60 илјади ако не и повеќе :D
П.с во сето ова имате гратис сончање и набивање мускули а богами и места каде ќе се чуствувате како да сте во џакузи или на базен па и во современ аква парк :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Да се надоврзам на ова...
Во денешно време најдобар и најпрофитабилен бизнис е МУЛТИЛЕВЕЛ СИСТЕМОТ, особено да посредуваш на фирми кои имаат долгогодишно искуство со овој вид на маркетинг - продажба.
Ова со Авон, Орифлејм и сличните е ок но има и нешто подобро од тоа кој за жал кај нас сеуште е во почетна фаза на развој а тоа е - посредување при склучување на осигурителни полиси (било тоа животни полиси или полиси на недвижност).
Од пред неколку години кај нас е регистрирана една посредничка австриска фирма која нуди широки можност икои луѓето се повеќе и повеќе ги прифаќаат..
Што треба за да успееш во овој бизнис?
Кравата, една автовка, широк круг на пријатели и добри комуникациски способности :)

Знам неколку луѓе кои почнале со Орифлејм, Хербалајф и слични па сега работат како агенти за осигурување (посредници) затоа што можностите за развој се огромни а добивките (зависно од трудот) се неверојатни. Еденоставно се работи за мултилевел систем...
Ете ако некој од вас бара работа а има голем круг на пријатели, познаници итн.и има комуникациски вештини можноста е пред него. Можам и да ви пуштам материјали по пп ( да не би испаднало дека ширам ненаква пропаганда), читкајте да одлучете сами.

Јас неодамна сум се вклучил во ова иако семејно од поодамна се бавиме т.е посредуваме со осигурителните компании. Бидејќи сум и дипл. психолог ова работа баш и ми лежи...

поз
му нудеа на таткоми ваква работа, т.е да продава полиси за осигурување.

мислам дека беше негде околу 4.000 па до 7.000 ден. полисата месечно ( зависи за што и колку ) од која он требаше да добива процент ( 5-10% ) + по 140-180 евра месечно.
Несакаше ни да се замара со тоа, дали бидејќи сме релативно мало градче, затоа, мада во Скопје секако дека има доста богати луѓе, кои и нема мн мн да размислуваат дали да земат - или не ..

btw; Македонците немаат леб да јадат, полиси ќе купуваат .. ц,ц,ц..

Одиш на поливање лозје ... дневница 900 денари можеш преку една ден можеш секоја ден ама цела ден си таму работата не е тешка само мн е досадно ... одеш сабалје во 6 се враќаш дома во 8 вечер е сега во тој период од 6 сабалје до 8 вечер имаш некаде 5 саати напорна работа кога велам напорна мислам ств напорна газење во гал и носење цевки
реалност: во Македонија да копаш/полеваш/калемиш лозје е "понижувачка" работа ..во Италија се испотепаа одејки на лозје ;)

T

Torchyrus

Гостин
реалност: во Македонија да копаш/полеваш/калемиш лозје е "понижувачка" работа ..во Италија се испотепаа одејки на лозје ;)
Таман е ... ама ако немаш друг избор ти ќе ги молиш да работиш така речено понижувачка работа , а не они тебе ...

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Таман е ... ама ако немаш друг избор ти ќе ги молиш да работиш така речено понижувачка работа , а не они тебе ...
не го оспорувам тоа .. ама таму за 50евра дневница, газот си го даваат, и не ги е срам што копаат на лозје ..после кога си дојдат, со 50евра оди во кафич кафе плаќа.. демек богати се! :)

продадени душички :свиркам:

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
500-700ден. за нарачки од 2.500 - 3.000
а дали работиш и друга работа?
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 15:31 ---
Здраво дечки
Еден другар ме поттикна да си го поставам ова прашање, иначе претходно многу и не сум размислувал на оваа тема.

Имам 17 год. и секогаш кога ми требаат пари барам од моите, они најнормално ми даваат секој ден, но јас сакам сам да заработам и би сакал да знам кој биле вашите најлесни начини на заработување пари до сега.
на 16 год заработував годишно 1000 ЕУ со тоа што ги работев распустите и плус уште неколку дена во годината. За тие години, тие пари ми беа и повеќе од доволно, имав се што ке посакав. И така почнав да се залажувам и да го баталувам учењето, ама тоа и не е така битно пак се запишав на факс и тука доаѓа главниот проблем. Пак заработував исто или нешто плус ама сега се имав одвикнато од моите да ми даваат пари па сам си плакјав за факс (600 ЕУ) моите трошоци веке беа зголемени ми остануваа малце пари, ама не ми остануваше сега време за да учам и така да си пишував квадратчиња и кубици и си ги давав во ветер парите што ги заработуав. Никогаш не ми беше криво што го поминав слободното време на работа затоа што местото беше такво каде што доаѓаа разни луѓе од клошари до милионери и од нив учев за школото на животот. На крај го добив следниов заклучок:
- Користи го правилно секој момент од времето во кое живееш (учи кога сите учат, работи кога сите работат)
- Не брзај никаде во животот (што е твое ке си дојде. Дали ке заработиш 1000 еу годишно кога имаш 16 или 1000 еу месечно кога ке имаш 26 веруј дека не е исто)
- најбитно е да имаш цел (мојата е заработени 500 000 ЕУ до крајот на животот) и да учиш како да стигнеш до неа
- не ја потценувај ниедна работа, ако е по платено да си чистач на улици отколку директор тогаш биди чистач.
- сакај ја работата што ја работиш, а не работата што ти посакуваш да ја работиш.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
nope ..само тоа :)
ама тоа го работам онака, од досада што се вика ..здравје, summer job и ова лето, и се ќе е таман :)
немој ни случајно да се задоволиш со таа работа и толку пари. Незнам колку години имаш ама веруј дека 50 ЕУ се уствари 0, ке ти бидат доволни за ситници ама не и за нешто поголемо. И чисто колку за споредба тој скапаниот што ти го викаш, што бере грозје некаде по светов за 50 еу на ден заработува во моментов 30 пати повеќе од тебе. Затоа нека ти биде дополнителна мотивација да станеш (машки речено) курназ и да заработиш 30 пати повеќе од него.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
немој ни случајно да се задоволиш со таа работа и толку пари. Незнам колку години имаш ама веруј дека 50 ЕУ се уствари 0, ке ти бидат доволни за ситници ама не и за нешто поголемо. И чисто колку за споредба тој скапаниот што ти го викаш, што бере грозје некаде по светов за 50 еу на ден заработува во моментов 30 пати повеќе од тебе. Затоа нека ти биде дополнителна мотивација да станеш (машки речено) курназ и да заработиш 30 пати повеќе од него.
види, моментално немам потреба од голема сума на пари ( имам едвај 18 години ) ..си поработувам ко што реков, летно време ..350-400 евра за 3ипол месеци работа. ова од Авон, го правам чисто од досада :)

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
види, моментално немам потреба од голема сума на пари ( имам едвај 18 години ) ..си поработувам ко што реков, летно време ..350-400 евра за 3ипол месеци работа. ова од Авон, го правам чисто од досада :)
...така и мислев и затоа реков да не те задоволуваат ниту работата ниту пак парите. Стартот ти е добар и е за почит и иако така викаш, тие пари ипак за твоја возраст се голема сума, ама не застанувај таму каде што си сега. Вложувај во себе и биди сигурна дека за неколку години ќе дојдеш до исто ниво на тој со грозјето а за уште неколку после тоа ќе можеш да заработуваш 30 пати повеќе и од него.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
...така и мислев и затоа реков да не те задоволуваат ниту работата ниту пак парите. Стартот ти е добар и е за почит и иако така викаш, тие пари ипак за твоја возраст се голема сума, ама не застанувај таму каде што си сега. Вложувај во себе и биди сигурна дека за неколку години ќе дојдеш до исто ниво на тој со грозјето а за уште неколку после тоа ќе можеш да заработуваш 30 пати повеќе и од него.
тука си во право :)
ама сега прво учењето е на прво место, после работата :)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
65
Поени од реакции
10
Може некој да ми даде повеќе информации за АВОН или орифлем во ПП?

Член од
13 декември 2011
Мислења
218
Поени од реакции
43
Касно се вклучувам во темава ,ама ај ке пишам ке прочитате
1. Онлајн заработување е минимално ,а и несигурно
2. Кладилница е џабе фрлање пари,ептен е тешко да добиеш.

Туку напрајв вака,земи чувај нешто животни (пр. Риби,Папагали,Кокошки) и ке котиш и продаваш ,а во исто време можеш да најдем некој мајстор (градежен или автомеханичар) што има потреба од помошник ,а да дава евтини пари ,пример автомеханичар му даваш клучеви кога ке влезе у канал да не излегува му држиш нешто околу колата итн....Што ке кажеш на ова oo_O:drk:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Често размислувам за ова.
Пред една година одприлика, на вести слушнав „ 2 момчиња влегле во дом на старица и со нив однеле 400 ИЛЈАДИ ЕВРА. старицата цел живот работела во Германија и останала без скршен денар.момчињата се претставиле како работници на EVN за таа да ги пушти.“ истрагата е во тек, нормално. Овие батки кој и да се идоли ми се :) рачунај, 17-18 години шо убо че ти дојда паринава :)
Пак нека ги чува под перница парите толку години жиевеал во германија и не научила дека или треба да ги стави во банка или некој друг фианнсиски продукт. Дека секоај година чување на парите под перница инфлацијата ги јаде не е за жалење старицата.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Касно се вклучувам во темава ,ама ај ке пишам ке прочитате
1. Онлајн заработување е минимално ,а и несигурно
2. Кладилница е џабе фрлање пари,ептен е тешко да добиеш.

Туку напрајв вака,земи чувај нешто животни (пр. Риби,Папагали,Кокошки) и ке котиш и продаваш ,а во исто време можеш да најдем некој мајстор (градежен или автомеханичар) што има потреба од помошник ,а да дава евтини пари ,пример автомеханичар му даваш клучеви кога ке влезе у канал да не излегува му држиш нешто околу колата итн....Што ке кажеш на ова oo_O:drk:
Right...

Kajgana Shop

На врв Bottom