Најлесни начини за заработување на пари ?

• Креатор на темата Креатор на темата Epics™
  • Време на започнување Време на започнување
Од кој град си ќере,ме интересира затоа што и самиот сум заинтересиран да се вклучам не само во AVON туку и во Oriflame,само знам дека продажбата оди подобро низ поголемите градови кадешто отпаѓа поштарината,затоа и те прашувам дали сеуште си во овој бизнис и колку заработуваш од тоа месечно(нето профит),поздрав ;)

од Виница сум ..види сега, за секоја нарачка до 1.500 денари плаќаш +150 или 300денари, не ми текнува баш, бидејќи не сум имала толку мали нарачки.
од 1.500 - до 2.000 денари имаш 5%
од 2.500 - 3.500 - 15%
од 3.500 - па нагоре имаш максимални 25%

( не ме држи точно за збор за процентиве, мада треба да се толку )
последната нарачка ми беше 2.900 денари, а платив 2.200 што значи сум имала 700денари за мене (:

од Виница сум ..види сега, за секоја нарачка до 1.500 денари плаќаш +150 или 300денари, не ми текнува баш, бидејќи не сум имала толку мали нарачки.
од 2.500 - 3.500 - 15%

последната нарачка ми беше 2.900 денари, а платив 2.200 што значи сум имала 700денари за мене :)
И колку нарачуваш ? Или подобро формулирано прашање, колку ти се собира месечна заработувачка :) ?

Често размислувам за ова.
Пред една година одприлика, на вести слушнав „ 2 момчиња влегле во дом на старица и со нив однеле 400 ИЛЈАДИ ЕВРА. старицата цел живот работела во Германија и останала без скршен денар.момчињата се претставиле како работници на EVN за таа да ги пушти.“ истрагата е во тек, нормално. Овие батки кој и да се идоли ми се :) рачунај, 17-18 години шо убо че ти дојда паринава :)

и се исплати за трудот :) ?

Јас имам една другарка што учи со мене, и она вика дека нејзе и се исплати.
Се додека не треба да ги бркаш за да ти платат нема да имаш проблем.

Барем јас така мислам.

баш тоа што ти го кажа Epics важи :) глеај само да не те заглават поише ..
и како влегуваш во системот ? Треба да се јавиш кај некого да побараш дозвола или сл ?

Код:
Што побрзо сфатиш дека нема лесен начин за заработка на пари тоа боље за тебе.
Има единствен начин на заработка...добро запотување на твојот задник, па дури и тогаш никој не ти гарантира.

Тука те ценам, значи кога завршив 8мо одд си прашав да работам на едно место и и работев од 7 до 3 па после од 6 до 2 и цел ден ми остануваше пред мене и си зимав по 10 илјади наредното лето (сега) зимам по 14 илјади, велам за летото што помина работам и сега но сабота и недела и некогаш кога сум прва смена , и зимам околу 4 илјади.. а ако мислите да извадите од лежење по кревет и седење на комп. пари ќе дојдете пак на ова ниво.

Epa vaka, parata se zarabotuva najcesto i po obicaj so trud(rabota), znaci so vlozuvanje na psihicka i fizicka sila, zboram za rabota, kako rabota, sekoj den po 8h ....
A ako mislite za polesna zarabotka bez nekoj golem napor, epa togas:

-vlozete na berza t.e. kupete akcii od nekoja firma/kompanija, no sepak ne vi go preporacuvam ova, bidejkji akciite bea najvisoki pred 3/4/5 godini, odtogas tresnaa dole i vekje amin diganje ...

-stavete pogolema suma na pari vo banka i orocete gi, sekoj mesec kje vi "kapnuva" kamata, povekjeto lugje najcesto go pravat ova ... ama ipak stravot si e strav, ne za drugo znaete, ako bankata propadne, pa ovo, pa ono, ali ipak e bolje u banka, nego pak akcii ...

-vlozete i izgradete nekoe sobce plus, ako imate prostor i pari sekako i potoa izdavajte go pod kirija, toa vi e cista para, bez nikakov napor, poznavam lugje koi izdavaat visok sobi, pa i celi spratovi na kiradzii, a isto taka mnogu lugje ziveat vo kukji, a negde nastrana imaat stance, pa obicno go izdavaat pod kirija...

P.S. A najbolji varijanta vi e STRANSTVO !!! Site lugje sto zaminaa vo stranstvo, pa makar i na pokratok vremenski period(nekolku godini), site lugje stanaa ... odi poraboti nekoja godina, napravi dobra para i vratisi se doma, pa potoa vlozuvaj vo kukji, stanovi, akcii, banki i.t.n. i.t.n.

Во последнава година две се занимавам со инвестрирање како дополнителна работа покрај редовна. Во се и сешто од акции до сребро и злато валути и други финансиски инструменти. Добро ми оди има заработувачка. Ама треба многу мислење читање и стратегија. Така да не би го ставил во многу лесен начин на заработувачка. Не е тешко ама треба мал почетен капитал.
Кој сака да се занивам како што треба со овој бизнис не треба да почува пред добро да ја проучи теоријата и историја на финансите. И да не оди во големи ризици пополека но сигурно се прават најдобри пари. Мене добро ми оди и тоа во многу незгоден период на промени и нестабилност на пазарите. Ако продолжи вака за некоја година ќе си вадам уште една плата (западноевропска.) и тоа релативно мал ризик.

од 2.500 - 3.500 - 15%

последната нарачка ми беше 2.900 денари, а платив 2.200 што значи сум имала 700денари за мене :)

Да се надоврзам на ова...
Во денешно време најдобар и најпрофитабилен бизнис е МУЛТИЛЕВЕЛ СИСТЕМОТ, особено да посредуваш на фирми кои имаат долгогодишно искуство со овој вид на маркетинг - продажба.
Ова со Авон, Орифлејм и сличните е ок но има и нешто подобро од тоа кој за жал кај нас сеуште е во почетна фаза на развој а тоа е - посредување при склучување на осигурителни полиси (било тоа животни полиси или полиси на недвижност).
Од пред неколку години кај нас е регистрирана една посредничка австриска фирма која нуди широки можност икои луѓето се повеќе и повеќе ги прифаќаат..
Што треба за да успееш во овој бизнис?
Кравата, една автовка, широк круг на пријатели и добри комуникациски способности :)

Знам неколку луѓе кои почнале со Орифлејм, Хербалајф и слични па сега работат како агенти за осигурување (посредници) затоа што можностите за развој се огромни а добивките (зависно од трудот) се неверојатни. Еденоставно се работи за мултилевел систем...
Ете ако некој од вас бара работа а има голем круг на пријатели, познаници итн.и има комуникациски вештини можноста е пред него. Можам и да ви пуштам материјали по пп ( да не би испаднало дека ширам ненаква пропаганда), читкајте да одлучете сами.

Јас неодамна сум се вклучил во ова иако семејно од поодамна се бавиме т.е посредуваме со осигурителните компании. Бидејќи сум и дипл. психолог ова работа баш и ми лежи...

поз

Да се надоврзам на ова...
Во денешно време најдобар и најпрофитабилен бизнис е МУЛТИЛЕВЕЛ СИСТЕМОТ, особено да посредуваш на фирми кои имаат долгогодишно искуство со овој вид на маркетинг - продажба.
Ова со Авон, Орифлејм и сличните е ок но има и нешто подобро од тоа кој за жал кај нас сеуште е во почетна фаза на развој а тоа е - посредување при склучување на осигурителни полиси (било тоа животни полиси или полиси на недвижност).
Од пред неколку години кај нас е регистрирана една посредничка австриска фирма која нуди широки можност икои луѓето се повеќе и повеќе ги прифаќаат..
Што треба за да успееш во овој бизнис?
Кравата, една автовка, широк круг на пријатели и добри комуникациски способности :)

Знам неколку луѓе кои почнале со Орифлејм, Хербалајф и слични па сега работат како агенти за осигурување (посредници) затоа што можностите за развој се огромни а добивките (зависно од трудот) се неверојатни. Еденоставно се работи за мултилевел систем...
Ете ако некој од вас бара работа а има голем круг на пријатели, познаници итн.и има комуникациски вештини можноста е пред него. Можам и да ви пуштам материјали по пп ( да не би испаднало дека ширам ненаква пропаганда), читкајте да одлучете сами.

Јас неодамна сум се вклучил во ова иако семејно од поодамна се бавиме т.е посредуваме со осигурителните компании. Бидејќи сум и дипл. психолог ова работа баш и ми лежи...

поз
Ај баш пушти ми материјали по пп ако не ти е проблем те молам.
Чисто онака од љубопитност да разгледам за што се работи.

Сега засега најлесна и најисплатлива работа СКИ ИНСТРУКТОР.
Е сега има некои предности и недостатоци.
Ако имаш среќа како мене да имаш гага карта од одма си во плус ако не првиот час ти иде за карта.
Карта 1000ден
Еден час 10евра македонец ,косовар 10-20 евра.
Мора да бидеш комуникативен и да знаеш англиски ако работиш со косовари.

Предности можеш да скијаш кога ќе собереш некоја пара ,а освен тоа некогаш може да ти се погоди пример 2-3 браќа сестри и да си лапнеш 30+ евра од час

Недостаток ако не успееш да најдеш клиенти и работата зависи од снегот и должината на сезоната не е за цела година.
За тие што велат лесна заработувачка нема се согласувам со вас ама препоставувам оној кој ја отвори темата мислеше на релативно лесна заработувачка.
Не е сеедно дали ќе копаш за 300 ден или ќе се скијаш и заебаваш за 30+ евра на ден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom