Најкул место за преку ден

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Diabl0 напиша:
Најкул место за преку ден е некој фрижидер, ако веќе сакате да ви биде кул. Инаку во Македонија нема најкул место ни за преку ден, нит за преку ноќ, за жал. Во државава кул е само парламентот и владата, додека се друго е аут, да не кажам пропаст или можеби треба да кажам.
Аман бе бате, и за кафето кај го пиеш ли ќе ја окривуваш владата, ова е веќе екстремизам и фундаментализам :D

Убаво е покрај кејот, само бааги ги набиваат цените таму, тоа не ми се допаѓа единствено.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
gerard напиша:
Мистичен напиша:
Еспресо сакс! Клошарана и селјачана. И многу раски паѓаат кога ке седнеш надвор од тоа дрвата скапани. :twisted:
Кажи место во Скопје кај што пиат кафе фраери и типчиња?

Ама после и кажи по кој критериум така си ги дефинирал?

Јас воопшто не мислам дека некој што пие кафе преку ден може да се дефинира како сељак или фраер..

мене единствено ми сметаат снобови кои единствена обавеза денес им е да испијат 5 кафиња по „шема“ места со парите на мајка им и татко им.
Батка, се знае фаци магарешки какви се и кои грубат глетка. Јеби га, еден час дневно кој го имам слободен сакам да го поминам во убава глетка, да одморам очи и мозок. Нема потреба за лутење, едноставно сите си имаме критериуми за нешто, затоа има и милион кафиќи.
Затоа сите избираме кај ке си го пиеме кафето. :wink:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Мистичен напиша:
gerard напиша:
Мистичен напиша:
Еспресо сакс! Клошарана и селјачана. И многу раски паѓаат кога ке седнеш надвор од тоа дрвата скапани. :twisted:
Кажи место во Скопје кај што пиат кафе фраери и типчиња?

Ама после и кажи по кој критериум така си ги дефинирал?

Јас воопшто не мислам дека некој што пие кафе преку ден може да се дефинира како сељак или фраер..

мене единствено ми сметаат снобови кои единствена обавеза денес им е да испијат 5 кафиња по „шема“ места со парите на мајка им и татко им.
Батка, се знае фаци магарешки какви се и кои грубат глетка. Јеби га, еден час дневно кој го имам слободен сакам да го поминам во убава глетка, да одморам очи и мозок. Нема потреба за лутење, едноставно сите си имаме критериуми за нешто, затоа има и милион кафиќи.
Затоа сите избираме кај ке си го пиеме кафето. :wink:
Се разбираме. Општо е навредливо, јас не се осетив прозван :D
Убава глетка се мисли на гзиња (нека ми извини понежниот пол) зеленило или ентериер?
се шалам..
ако збориме за општо прифатена убавина (ентериер) и клиентела тогаш ни кејот не е местото...
Карши треска во Капиштец.. јеби га најубаво е ама не знам па таму колку би уживал во кафето и пријателите, таму се оди да бидеш виден..

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Друже, немав ни намера да навредам, едноставно си кажувам каде се чувствувам пријатно и опуштено, а каде не. И не барам некоја којзнае каква префинетост, ама несакам у еспресо на пример да слушам муабети за програми по нацртна геометрија или статика :D Признај дека се слушаат такви муабети колку и да несакаш, ти се десило ли тоа? :D

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
humanoid напиша:
Убаво е покрај кејот, само бааги ги набиваат цените таму, тоа не ми се допаѓа единствено.
Е ги набиваат ... тоа само кај нас го има. Јас се кладам дека колку и да нема пари Македончето, колку и да е без работа, абе ако треба леб и сол ќе јаде, ама ќе плати 80 денари за еден нес или пиво па што сака нека биде ... 8)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
StenmarC напиша:
Е ги набиваат ... тоа само кај нас го има. Јас се кладам дека колку и да нема пари Македончето, колку и да е без работа, абе ако треба леб и сол ќе јаде, ама ќе плати 80 денари за еден нес или пиво па што сака нека биде ... 8)

nema shansi, u zhivot takva glupost ne sum napravil, bashka razumen sum si vo troshenje pari.

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
Gizo напиша:
nema shansi, u zhivot takva glupost ne sum napravil, bashka razumen sum si vo troshenje pari.
Ама тоа ти ... но не и мнозинството 8)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Мистичен напиша:
Друже, немав ни намера да навредам, едноставно си кажувам каде се чувствувам пријатно и опуштено, а каде не. И не барам некоја којзнае каква префинетост, ама несакам у еспресо на пример да слушам муабети за програми по нацртна геометрија или статика :D Признај дека се слушаат такви муабети колку и да несакаш, ти се десило ли тоа? :D
Да де.. да. Се десило. Во право си. Ама таквите не ми сметаат, мене никој не ми смета. Ти кажав само кого презирам... и нив пробувам да ги избегнам. Тоа е тоа

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Во последно време најмногу ми се допаѓа во ања имаат најубава тераса на кеј заедно со опиум и ало ало али мислам дека моментално ања ги шие сите :)

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
za preklu den se slagam za na kej, za u Blue Kafe, a mislam deka i dosta dobro e vo Leptokarija, ima tolku dobri mesta za dnevno pienje kafe

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Definitivno najubavo mestoza preku den Aquarius ... ubajni be sho da vi kazvam .. masa pokraj ezeroto sonce preku cel den .. sho vi treba poveke od toa? :D

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Постовите погоре се однесуваат на полетни места за излегување. А кои се потоплите најкул места за излегување во овој период? Кај мене се знае ... Леоне:music3: :icon_lol:

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
najubavo mesto za preku den epa 9ka cox i set net

Kajgana Shop

На врв Bottom