Најекономично греење и ладење

Член од
7 март 2017
Мислења
138
Поени од реакции
160
ај те молам измалтретирај ги у петок у дванаес саат да проверуваат ај-пи адреси :ROFLMAO:
Pleaseee :icon_lol:

Budala si skroz :D ... ne go bockaj Strelcho da se nervira. Dzabe kje proveruva IP moze nekoj koristi VPN tunel samo za da go dribla na forumot.

Glumac si po vokacija ili baletan ? Nesto mnogu marki spominjas klimi imas nemas nisto pokazano, a samo Pticata te podrzuva...@PticaSelica...veruvam gi znaes pravilava na forumov, dupli akaunti ili sedenje na 2 stolici sledi Permanent Ban
Strelcho druze ne znaev deka ziveesh za forumov. Ako mesto samo vregjanje i reklami shibanje na forumov ustvari i prochitashe koj shto pishuva do sega sto pati kje skontashe deka doma imam 1 vivax, 1 mitsubishi DM ... 2 daikina od 2kw i 1 od 3.5kw koi na nekolku pati sum gi spomnuval (vrati se nedela dena na nazad kje vidish sliki od niv). Ustvari koga kje razmislam ako go nemavte ovoj nakurchen stav i vo zivo vo salonot na ilindenska od kaj vas kje zemev 5 klimi (i verojatno kje se zeznev so vakva usluga)

Pozdrav od Sopishte .. i chisto za da ne se traumatizirash eve nekoja slika da vidish deka nema ni gluma ni balet. Spij mirno sho bi se reklo.

Attachments

Член од
14 август 2018
Мислења
4.767
Поени од реакции
10.540
Budala si skroz :D ... ne go bockaj Strelcho da se nervira.
Да бе! Ја да не го боцкам, а ти му ставаш слики од два дајкина, митсу и вивакс :pos:
Срце ќе го стрефи :ROFLMAO:

П.С. @Strelec не се нервирај, те сакаме многу :backa:

Член од
7 март 2017
Мислења
138
Поени од реакции
160
Да бе! Ја да не го боцкам, а ти му ставаш слики од два дајкина, митсу и вивакс :pos:
Срце ќе го стрефи :ROFLMAO:

П.С. @Strelec не се нервирај, те сакаме многу :backa:
kjuti me mrzi da se siminjam po skali da go slikam i mitsuto.. neka go drzi malku misterija i dilema ubavo e za navecher.

I fala za PDFot

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.767
Поени од реакции
10.540
Ајде момци добра ноќ.. се посмеавме, се подруживме..
Одам да си пуштам "Бољи живот" на нишкиот телевизор, ваљда ќе ја дотерам бојата, нешто ветеров многу ми ја мрда антената вечерва..

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
kjuti me mrzi da se siminjam po skali da go slikam i mitsuto.. neka go drzi malku misterija i dilema ubavo e za navecher.

I fala za PDFot
Слободно причај, ко ке те делетнат нема ништо да остане, како ни ни сликите никогаш покажани од од два дајкина, митсу и вивакс :D

Член од
9 февруари 2023
Мислења
151
Поени од реакции
316
/// Ovde kod nas vecina kineskih klima malo zavisi od maticne fabrike koja ih proizvodi..... Jer skoro sve kineske fabrike mogu da udovolje svaku zelju narucioca. ....Pogotovo ove velike fabrike koje proizvode i ozbiljnije sisteme pa im sitni splitevi budu sa 7 klasa kvaliteta. :) .....Takva im poslovna politika. .....Za toliko para toliko muzika, jer ionako vecina modela ne ide na zvanicno testiranje nego zavrsi po zemljama sa manjom kontrolom na ulasku, pa ih za svoj novac kasnije besplatno testiraju kupci...... Ono sto ispadne dobro ostaje...... Ono sto nije dobro sledece godine se zaboravi kao model...... Naprave 1 do 2 modela u 5 godina koji vrede, njih daju na testiranje, .... a pride jos 45 raznoraznih modela za raznorazne kupce. .... Znaci kvalitet za takve uredjaje vise zavisi od narucioca. Zato i dolazi do paradoksa, da recimo Vivax ili Tosot bude i bolji i jeftiniji od nekog pandam modela Gree :), a proizvedeno u 3 razlicite hale istog proizvodjaca. ///

Член од
29 август 2019
Мислења
1.246
Поени од реакции
2.970
Najdi mi dokumentacija za Vivax AERI kade ima vakva, za da tvrdis deka Vivax e poeftin dokumenti treba da ima, za da se vidi i sto nudi za tie 29.990?
Каква документација бараш, нешо као тоа ProductFiche-ињата што ги куцка теткицата со црвени ноктиња кај вас во канцеларија?
Седни бар ти ревидирај им домашното.... учен си.... нема да пропуштиш вакви глупости да објавуваат на сајтот.

Климичкава Gree CLIVIA 3.5ка сo 25.5kg тежина на надворешна единица со SinglRоtary компресорче и 700 грама фреон ќе давала 4.5kw без потреба од бекап грејач на -22С во ладна зона хахахах.... немој да ме јебеш брее!!!

На -22С во ладна зона (Colder season) 3.5kw моделот дава дури 4.5kw топлина! Wаооо!!!

Во прикачениот Product Fiche исто го потврдуваат тоа .... пишале Backup heating capacity (Colder season) 0,0 kW
Бооо овој моделот џоа парна локомотива за во сибир....

Screenshot 2024-11-21 at 23.32.11.png

Ааа па и линк до Еуровент сертификат стаиле....
И отвораш таму.... упс... читаш... ТОЛ само -10С и тоа со максимални 2.8kw :D :D :D

Од технички аспект (еве без намера да го напаѓам грее), чармото има декларирано 3.2kw моќ, и 2.9кв пдизајн, средна зона.
Зошто?
Зашо и тоа е 25кг, у џеб моеш да го стаиш.....

Charmo Arctic 12 e mnogu pokvaliteten(10g Garancija) i pomokjen model(2.9kw na -15C), najprodavan model na GREE (koj razbira zema GREE Charmo Arctic ... BEST BUY)
Прегледај го приврзокот 436113
Помоќен... па и едно Арктик што е.... само во името.... шта да ти расправам.... као играче е... како надворешна така и внатрешна единица....
Три чармо надворешни ви збира во јаката ви Амберка.... а и таа најјаката не ви е нишо особено докажано со VTT тестовите на Финците :D

Неодамна инсталирана кај бабичката у комшиии... штета само надворешната ја сликнав....

Screenshot 2024-11-22 at 23.56.02.png

haha abe koja toshiba :) za mitsubishito baram .. kako tvojot DM (ama kaj mene e 2.5kw) DM25 (toa shto go zemav a ne go koristam) i za daikinite edniot rxf35c5v1b drugiot rxf20d5v1b
Тука имаш за сите:
Еве ти конкретно за DM25

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
Прил
Каква документација бараш, нешо као тоа ProductFiche-ињата што ги куцка теткицата со црвени ноктиња кај вас во канцеларија?
Седни бар ти ревидирај им домашното.... учен си.... нема да пропуштиш вакви глупости да објавуваат на сајтот.

Климичкава Gree CLIVIA 3.5ка сo 25.5kg тежина на надворешна единица со SinglRоtary компресорче и 700 грама фреон ќе давала 4.5kw без потреба од бекап грејач на -22С во ладна зона хахахах.... немој да ме јебеш брее!!!

Зашо и тоа е 25кг, у џеб моеш да го стаиш.....

Помоќен... па и едно Арктик што е.... само во името.... шта да ти расправам.... као играче е... како надворешна така и внатрешна единица....
Три чармо надворешни ви збира во јаката ви Амберка.... а и таа најјаката не ви е нишо особено докажано со VTT тестовите на Финците :D

Неодамна инсталирана кај бабичката у комшиии... штета само надворешната ја сликнав....

Прегледај го приврзокот 436120

Тука имаш за сите:
Еве ти конкретно за DM25
Очигледно не ја разбираш, со години ти се објаснува ама никако да ти влезит :)
Автоматски споено мислење:

Пријатно :)
@zlatko_ti412 ako go cekas da mu stane jasno godini ke pominat :)
Автоматски споено мислење:

@zlatko_ti412
Am ko si prost covek i ne razbira matematikata sekako deka ne ke ti e jasno.
Ak pise Pdesignh 4.5 za Coldert a bekapo e 2.2....kolku dava na -15?
Tvojata dali ima Pdesign deklariran od -11 do -22 ? Nema.
100.000den klima a energetska ima do -10.
Zasto nema na energetskata odredena klasa za Ladna zona znaes?

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.246
Поени од реакции
2.970
@zlatko_ti412
Am ko si prost covek i ne razbira matematikata sekako deka ne ke ti e jasno.
Ak pise Pdesignh 4.5 a bekapo e 2.2....kolku dava na -15? Na -15 gi merat ali kako?
Не знам како си ги мерите во Грее оффице... ама ова што сте пишале во Product Fiche на CLIVIA 3.5kw моделот не e точно ни под разно.
Design Load (Colder season) 4,5 kW
Declared capacity (Colder season) 4,5 kW
Backup heating capacity (Colder season) 0,0 kW

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
Не знам како си ги мерите во Грее оффице... ама ова што сте пишале во Product Fiche на CLIVIA 3.5kw моделот не e точно ни под разно.
Design Load (Colder season) 4,5 kW
Declared capacity (Colder season) 4,5 kW
Backup heating capacity (Colder season) 0,0 kW
Prilepcanec, daj link za Vivax AERI-minus/plus PFiche ....imas muda da sporeduvas i lupas sto ti padnalo na um, so klimi na Eurovent...na rociste ke si objasnis togas hahahahaha

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.246
Поени од реакции
2.970
Prilepcanec, daj link za Vivax AERI-minus Product Ficheto
Зш, ќе проверуваш за грешки.... дал и нив им ги куца теткица со црвени ноктиња Product Fichе-њата :D

Ауу... vivax.com домаин....
Налепница бренд ама бар на глобална локација јавно објавиле докуметнација....
Изгледа не е од локалната оффице секретарица куцано нивново Product Fichе...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.647
Поени од реакции
7.485
Зш, ќе проверуваш за грешки.... дал и нив им ги куца теткица со црвени ноктиња Product Fichе-њата :D

Ауу... vivax.com домаин....
Налепница бренд ама бар на глобална локација јавно објавиле докуметнација....
Изгледа не е од локалната оффице секретарица куцано нивново Product Fichе...
I sto ke objasnis? Kolku kw dava klimava na -15? Dali za Vivax ima takov test molim pred trolanje da se dostavi test i za Vivax,da ne vi e sram da kazete deka nemate Vivax test

Последно уредено:
Член од
29 август 2019
Мислења
1.246
Поени од реакции
2.970
Ти што ќе објасниш..... немам јас што да објаснувам!

Значи најде друг документ за истиот модел... со различни податоци внатре....
Таму вика бара 2.2kw Бекап греч за Ладна зона..... интересно!

Или не е истиот модел???
Шифрава и имево исто, документиве пола ваму пола таму?!?!?!

Тука уште вика Бекап греч 0kw за сите три зони!

Screenshot 2024-11-23 at 01.30.04.png

Kajgana Shop

На врв Bottom