Најекономично греење и ладење

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
A vo slucaj da se rasipi? Vo BT majstorite gi cekame po sto dena dodeka da dojdat. Pozelno e da se ima back up solucija.
:) е тоа е претерано релативна работа, 500еу за да ми стои така за АКО се расипе е многу. Ако се расипе ке позајмуваме панелки тогаш и слично ама за ден/два треба да се среди.
Чекање со недели за сервис е лоша работа, знак на несериозност, поготово затоа тоа што монтерите во Битола се едни и од најскапите во МК.

Член од
12 септември 2013
Мислења
222
Поени од реакции
184
:) е тоа е претерано релативна работа, 500еу за да ми стои така за АКО се расипе е многу. Ако се расипе ке позајмуваме панелки тогаш и слично ама за ден/два треба да се среди.
Чекање со недели за сервис е лоша работа, знак на несериозност, поготово затоа тоа што монтерите во Битола се едни и од најскапите во МК.
opshto majstorite vo BT ja dupat rabotata so cekanje i so lazni vetuvanja, nebare se politicari. denes idam eve sega za dva sati, do vecer obavezno.....

Член од
30 март 2012
Мислења
376
Поени од реакции
234
Realno klimata da stopli kako so treba pa da odrzuva temperatura i treba najmalce 10tina casa, so pogolema soba i poslaba izolacija povece vreme ke i treba. Nekoj so ke kaze deka odma mu e toplo moze samo da mu se nasmeam so siroko otvorena usta.
Se slozuvam, greenje so turbo samo ce go zagrees vozduhot koj najverojatno brzo i ce se izladi ama na termometar ce bides zadovolen i ce mislis deka si izmislil topla voda i deka klimata ti e zver koj brzo gree. Eve jas vo spalna ja ostavam da odrzuva preku den na 20c, pa i na 20c se e ladno vo spalnata, patos, dusek, jorgan, zidovi... a za da dojde do 23c na eftina posle 22h ce i treba vreme, znaci ona realni 23c ne na jak ventilator pa postignala, se znae kako e koga odrzuva temperatura.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ako e klimata ugasena i za toa vreme prostorijata se oladi baagi koga pak ke ja uklucis ke padne cop poradi zgolemenata razlika na temperatura vlez izlez. I na kraj moze da se desi poradi namaleniot cop da ti potrosi povece struja nego ako e kobstantno uklucena.

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Vo pravo si. Nema golema razlika. Se sveduva na kombinacija od licni potrebi, silina na klimita, kvdadratura i toplinski zagubi. No i 3kw da e razlikata, koga ke pomnozish po 30 dena pak ke dobiesh 90kw razlika - pomnozeno po 4.4.mkd za kw = 400mkd mesecno. Zoshto da mu gi davash na EVN? :)
Samo da se nadoplnam. JAs ne ja gasam bidejki sme 4ca doma i non stop ima nekoj. No ako nadvor e okulu ili nad nulata, da sum sam, sekako deka bi ja gasel.
Znam deka si od Bitola me interesira Kolku ti trosi micubisito prosek na ovie temperaturi na 24 casa

Член од
27 август 2016
Мислења
161
Поени од реакции
155
hidroizolacija = otrov
Во текстот пишува: “Претходно безбедноста и нетоксичноста на сите суровини се испитани во странски лаборатории, како гаранција дека овој изолационен материјал е eco-friendly и не ја загадува околината.“Така да во недостаток на други информации можеме само да шпекулираме.

Член од
30 март 2012
Мислења
376
Поени од реакции
234
Gree change trosese 1830w na turbo i postaveno 30c, i toa ja doprev jas, kaj ce i bese krajot ne znam. Do sega ja nemam videno do olkava potrosnja da odi :)
I postigna vo sobata 30c i toa za edna kratka turbo sesija. Predhodno napravi eden defrost za da nabilda sila

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Gree change trosese 1830w na turbo i postaveno 30c, i toa ja doprev jas, kaj ce i bese krajot ne znam. Do sega ja nemam videno do olkava potrosnja da odi :)
I postigna vo sobata 30c i toa za edna kratka turbo sesija. Predhodno napravi eden defrost za da nabilda sila
Najloso e klimata da ja stavas na 30+ poebno ako e sobata ladna. Cop ke padne na pola. Najdobro e tenperaturata postepeno da se zgolemuva.

Член од
8 април 2012
Мислења
22
Поени од реакции
4

Kajgana Shop

На врв Bottom