Најекономично греење и ладење

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Не е за мене, ми брка работа Хитачито сега за сега.
Пријател мој се заинтересирал за Виваксов и за Грее-то. Е сеа со попустот се 6 "пива" разлика.
Затоа барам ако некој има сервисно да видиме дали ја бива.

ти луд си или луд се правиш, гледаш вивакс а имаш чистокрвен јапонец за 5 пива плус што сигурно ќе те грее и на -20с
читај ги моите постови, да не се заебеш и ти како мене, чисто другарски ти го кажувам ова

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Немам намера да се расправам со никого, уште помалку да палам некого... да, барам чаре, и уште не го најдов... претпочитам Грее Ломо пред Вивакс АЕРИ, не знам зошто, можда од што ве читам тука, сепак мора да најдам чаре. Хансол кога беше за 40к, се излажав да земам, иако е над буџет, за 50к, не... толку е, нозете-чергата и све. Ама па не добив одговор за Ломото, тој модел ќе го има тогаш-и-тогаш, за таа цена.

А немам намера да се запишувам на никакви листи за чекање, не продавате злато, мајкуму, клими продавате, производ за широка потрошувачка... или имаш или немаш, пара на рака, Мара за рака. За мои пари сакам да видам и да купам веднаш тоа што има. Вака, кога ќе дојдат, ако те има на список, можда ќе стигнеш на ред... не ме пали таа работа.

Него, што е со Јоркот од атачментот? Кај го има, колку парички, што чини-што не чини за него?
Благодарам однапред.
Ломото крај на октомври.
Инаку ако макс буџет е 40к зошто не земеш во предвид конзолна имаш и од вивакс и од грее кој влегуваат во буџетот ?

Член од
26 септември 2016
Мислења
166
Поени од реакции
190
Не е за мене, ми брка работа Хитачито сега за сега.
Пријател мој се заинтересирал за Виваксов и за Грее-то. Е сеа со попустот се 6 "пива" разлика.
Затоа барам ако некој има сервисно да видиме дали ја бива.
Прехтодно само 2к беја разлика и воопшто не влегуваше во споредба.
Сега некако се избалансирани. И двете се добри. Ако ти е битна цената Vivax е изборот. Ако ти менува -20, поголемиот проток и гаранцијата од 5г тогаш gree е изборот. Неможеш да згрешиш со било која.

Член од
16 ноември 2005
Мислења
75
Поени од реакции
31
Ломото крај на октомври.
Инаку ако макс буџет е 40к зошто не земеш во предвид конзолна имаш и од вивакс и од грее кој влегуваат во буџетот ?
Макс. Буџет е 500, сосе монтажа преку сила 600 еур... Пред пар месеци можда ќе закрпев уште некоја илјадарка, сега што знам, малку веројатно... Нејсе, до 15.10. морам да најдам чаре.

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Затоа и кажав сега е голема разлика, а пред тоа беше 95% за гри.
Ако може да ми најдете сервисно би било супер. Мора да провериме што има во тој Вивакс, јас на нет неможам ништо да најдам.

Прехтодно само 2к беја разлика и воопшто не влегуваше во споредба.
Сега некако се избалансирани. И двете се добри. Ако ти е битна цената Vivax е изборот. Ако ти менува -20, поголемиот проток и гаранцијата од 5г тогаш gree е изборот. Неможеш да згрешиш со било која.

Член од
1 ноември 2013
Мислења
616
Поени од реакции
529
@mt07485 барај од @klimi.mk сервисно и тестови, може и еуровент ќе ти даде да видиш колку топлина дава на различни температури, и нормално каков COP има

Kajgana Shop

На врв Bottom