Најекономично греење и ладење

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
GT1 ti ne me razbiras ili ne sakas namerno da razberes,nikoj ne ti zameruva za toa sto ti kazuvas deka hansol e najdobar izbor za parite,zameruvam sto non stop gi kritikuvas drugite firmi,duri sega i gree go napravi podobar od mitsubishi.na forumov ne pisuvam mnogu ama go sledam i imase mnogu ubavi raboti da se procitaat i naucat se dodeka ne pocna ovaa kampanja ili rekalma na gree.jas ne pisav nikade deka hansol ne cini ama da ne preteruvame deka e najdobar,i pak ce kazam deka e mala razlikata od 10000 den hansol sprema mits fh35.
Kazi koi firmi gi kririkuvam?
Vivaks mideja? - So mnogu mali pdizajn na greenje.
A razlikata megu micubisito fh35ve do hansolot e kaj nas vo Bitola 16000 den.
I da znaes deka hansolot so pomos na ifeel podobro raboti poramnomerno I pouramnotezena e temperatura vo sobata od micubisito fh35ve ( drugar moj go ima ako sakas ke ti ja slikam i vnatresnata i nadvoresnata ako mislis deka lazam)
I gi menva brzinite racno celo vreme na micubisito fh35ve da ne znaj vo koja brzina da go ostavi go vidov kako raboti silno e za greenje micubisito fh35ve ne velam ne ama ne mozes da me razberes dodeka ne vidis I hansol kako raboti pa da sporedis zatoa sekogas naglasuvam super avtomatizirano I zatoa i naredno koga ke kupvam klima nekogas ili za blisku moi ke bidi Gree. A i na ladenje e isto so hansolot so pomos na ifeel I auto fan raboti perfektno.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
Kazi koi firmi gi kririkuvam?
Vivaks mideja? - So mnogu mali pdizajn na greenje.
A razlikata megu micubisito fh35ve do hansolot e kaj nas vo Bitola 16000 den.
I da znaes deka hansolot so pomos na ifeel podobro raboti poramnomerno I pouramnotezena e temperatura vo sobata od micubisito fh35ve ( drugar moj go ima ako sakas ke ti ja slikam i vnatresnata i nadvoresnata ako mislis deka lazam)
I gi menva brzinite racno celo vreme na micubisito fh35ve da ne znaj vo koja brzina da go ostavi go vidov kako raboti silno e za greenje micubisito fh35ve ne velam ne ama ne mozes da me razberes dodeka ne vidis I hansol kako raboti pa da sporedis zatoa sekogas naglasuvam super avtomatizirano I zatoa i naredno koga ke kupvam klima nekogas ili za blisku moi ke bidi Gree. A i na ladenje e isto so hansolot so pomos na ifeel I auto fan raboti perfektno.
Ke raboti,ama problemot e kolki godini ke raboti. Ke kazete iskustva posle nekolku godini koga ke pocnat defekti da se javuvaat. I great wall pocnaa koli da pravat,ama lugevo site mercedes sakaat ;)

Член од
7 декември 2015
Мислења
195
Поени од реакции
544
Posle muabetive deka hansol e najdobar za parite,greemak ima da ja kaci cenata na hansolot u plafon :)

Da potsetam.
Jas pisav deka covek koj go imal hansolot doma i ja ima vivax aehi,e poveke zadovolen od vivaxot.toa bese negovo iskustvo,а i on montira i od dvete firmi,monter e 20 god.

Ne kazavte kolku pari gi zemavte klimite i procistuvacot

RN2
Jas nemam doma AEHI imam AECI za razlika od monterot...I ke gi spodelam razlikite megu nego i Hansolot...Mozebi Vivaksot da se pokazi i podobar deka bil deka dzabe sum gi potrosil parite, po sto ke mi vide krivo... No se somnevam deka ke bide taka...No da znaes deka monter, prodavac ili koj bilo trgovec ke ti kaze deka na proizvidot na koj ima pogolema zarabituvacka stalno ke bide podobar...Monterite isto taka mozat da ti nabavat klima no tie gi nabavuvaat so rabat i kaj niv odi zarabituvackata... Ako doticnioot monter ima navistina AEHI i istiot go nabavuva so pogolem rabat od Hansolot sto ocekuvas da ti kaze???Neli ti e somnitelno koga ke kuvas TV naprimer prodavacot da te ubeduva deka go ima istiot takov doma i deka e mnogu dobar, ako pak nema takov doma sigurno brat mu ima :) ???

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Зборете што ќе зборите се додека не се спомне друга марка освен Gree пошто после настапува мистичниот и брише и банира секој што ќе спомне друга фирма...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Зборете што ќе зборите се додека не се спомне друга марка освен Gree пошто после настапува мистичниот и брише и банира секој што ќе спомне друга фирма...
Не знам зошто имаш потреба да ме провоцираш. Последен пат сум се вмешал на темава на 22-ри август, кога си ми се обратил лично со провокација и сум ти залепил бан. Денес е 17-ти септември. Денес повторно ми се обраќаш лично со провокација и затоа ќе бидеш перманентно баниран од темава.

Инаку, гледам некои од вас од други фирми за климатизација ронат солзи и мрсули на темава дека Gree се рекламирале на форумов. Да, Gree се рекламира на форумов. Исто како што било која фирма може да се рекламира во било кој медиум/социјална мрежа, ако си плати и си закупи огласен простор. И? Постои ценовник за закуп на огласен простор, луѓето се јавија најкоректно и си закупија банер и си го платија. И?

Не бидете мизерни пацери. Угледајте се на нив како се работи. И во препознавање на потенцијал каде треба да бидете присутни со реклама, и во поглед на комуникација со потенцијални купувачи, и општо во поглед на ниво на дискусија на форумов.

Последно уредено:

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Eve nesto dosta interesno :
Imeno trebase klimite so noviot gas R32 da bidat mnogu podobri od tie na R410 ama vsusnost kolku sto gledam kaj Toshiba Mirai po eurovent mnogu mali se razlikite skoro I da ne postojat mozete I sami da se uverite
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=64&select_marque=TOSHIBA&select_class=AC1+/+A+/+S+/+R&tri_chp=&debut_affiche=43&indice_affiche=3[DOUBLEPOST=1474149085][/DOUBLEPOST]
Ke raboti,ama problemot e kolki godini ke raboti. Ke kazete iskustva posle nekolku godini koga ke pocnat defekti da se javuvaat. I great wall pocnaa koli da pravat,ama lugevo site mercedes sakaat ;)
Kolku godini ke raboti Gree eve procitajsi samiot
http://forum.setcombg.com/климатици-hisense-gree-chofu-bard/55514-gree-gwh12kf-k3dna6g-lclh-малко-снимки-на-нешто-ново-3.html#post725540
Pa uverise!!!! ;)

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2014
Мислења
241
Поени од реакции
131
Imeno trebase klimite so noviot gas R32 da bidat mnogu podobri od tie na R410 ama vsusnost kolku sto gledam kaj Toshiba Mirai po eurovent mnogu mali se razlikite skoro I da ne postojat mozete I sami da se uverite
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=64&select_marque=TOSHIBA&select_class=AC1 / A / S / R&tri_chp=&debut_affiche=43&indice_affiche=3[DOUBLEPOST=1474149085][/DOUBLEPOST]
http://forum.setcombg.com/климатици-hisense-gree-chofu-bard/55514-gree-gwh12kf-k3dna6g-lclh-малко-снимки-на-нешто-ново-3.html#post725540
Pa uverise!!!! ;)
DOUBLEPOST=1474176028][/DOUBLEPOST]
http://www.eurovent-certification.com/en/Certified_products/Access_by_programme.php?lg=en&rub=04&srub=01&select_prog=AC&select_partic=64&select_marque=TOSHIBA&select_class=AC1 / A / S / R&tri_chp=&debut_affiche=43&indice_affiche=3[DOUBLEPOST=1474149085][/DOUBLEPOST]
Pa uverise!!!! ;)
Ti druze uveruvaj si se,jas ni imam ni ke kupam kinesko gjubre. I na tie forumi ima "objektivni" strucnjaci" ko vas sto za nekoj % ke pisuvaat deka nivnitr klimi trosat 12w i slicno.Ako imas mercedes za trampanje kazi,jas ke ti dadam great wall,nov od salon

Член од
17 март 2015
Мислења
204
Поени од реакции
324
GT1 kako prvo ne e korektno da sporeduvas dve firmi i toa gree i mits,hansol kako vtor model na gree i mits fh kako top model,kako vtoro ti si videl kako raboti mits i si zabelezal deka ima i see senzor ili ne si ni videl,i mislam deka e mnogu podobra rabota od taa i feel funkcija koja ako e tolku efektivna site pogolemi firmi bi ja stavile,tuka imase eden clen ne mi teknuva koj bas imase gree so taa funkcija i imase napisano deka bez ifeel klimata mu raboti podobro.i pak ce pisam ne se somnevam deka hansolot e losa klima,ali sepak mits fh e pogolem SVER kako sto kazuvas ti od hansol,a ti i ponatamu veruvaj deka gree e podobro od mits i deka za poeftini pari si kupul podobra i pokvalitetna klima.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Едно прашање.

Надворешната единица е подобро да биде на ѕид или на столб? Исто, дали да биде под внатрешната или на висина/над внатрешната?

GT1

Член од
14 февруари 2016
Мислења
1.145
Поени од реакции
1.207
Seriozen si za ova mercedes-kina? Ok
Site najgolemi brendovi vo avtomobilskata industrija imaat svoi fabriki vo kina I ne od sega godini nanazad edno 10 i poveke mozi da proveris ne net.
A inace Mercedes edno vreme se proizveduvase I vo Africa aj pogodete vo koja zemja.[DOUBLEPOST=1474202233][/DOUBLEPOST]
GT1 kako prvo ne e korektno da sporeduvas dve firmi i toa gree i mits,hansol kako vtor model na gree i mits fh kako top model,kako vtoro ti si videl kako raboti mits i si zabelezal deka ima i see senzor ili ne si ni videl,i mislam deka e mnogu podobra rabota od taa i feel funkcija koja ako e tolku efektivna site pogolemi firmi bi ja stavile,tuka imase eden clen ne mi teknuva koj bas imase gree so taa funkcija i imase napisano deka bez ifeel klimata mu raboti podobro.i pak ce pisam ne se somnevam deka hansolot e losa klima,ali sepak mits fh e pogolem SVER kako sto kazuvas ti od hansol,a ti i ponatamu veruvaj deka gree e podobro od mits i deka za poeftini pari si kupul podobra i pokvalitetna klima.
I see senzorot ako neznaese gleda dali vo prostorijata ima luge dali se dvizat Dali sedat odmaraat taka ja prilagoduva rabotata na samata klima.
A bate na greenje mozis da se pluknis vo senzorot!!!! 'taka e ili ne e taka?
Se ova za senzorot vazi samo na ladenje.
I drugo ifeel funkcijata na hansolot ti go zamenva zicaniot kontroler koj treba da go dokupis na micubisito fh35ve prasaj kolku kosta.
Mene mnogu dobro me sovetuvase @Strelec koga go kupvav prviot hansol I izleze vo pravo.
I jas se dvoumev megu micubisito fh35ve I Hansolot prviot pat ama vtoriot hansol kogaj go kupuvav nemase dvoumenje Gree Hansolot e car.
A imeno I novata serija na Gree Amber kolku sto gledam vo katalogot ima senzor kako micubisito fh35ve.
Ti imas videno I feel kako funkcionira na Hansolot i toj senzor na micubisito fh35ve pa da napravis sporedba?
I drugo tvoeto micubisi e proizvedeno vo tajland ne e made in Japan kako sto bese slucaj do pred 5-10 godini so micubisito.
Jas samo rekov deka hansolot e najdobra opcija za parite i micubisito e najdobro za parite i fucicu nokria e najdobro za parite ama vo srbija I se taka ponatamu.

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
За атер на темава ке направам една анализа-споредба на со години наназад пљуканиот и негираниот Хансол12 со Sanyoto дека нема Еуровент дека нечини, и дека е различен овој кај нас со тие другите-"подобрите" фински/канадски.... споредбата е со еден модел на Јорк кој конечно во оваа 2016та година се појави под ист Продукт Код со овој Хансол што може да се купи кај нас за некои 40+к. Кога велам исто мислам на ист продукт код и во 99% иста PartList-а во надворешните единици. Тие што си го имаат дома тој Хансол мислам дека слободно може да се пофалат дека си имаат клима со солиден Еуровент со 3,19КW на -10.
Одкако 2та Хансола отидоа за Битола кај @GT1 i @ante1 дали се останати уште 3-4 вакви клими и веќе нема да се носи тој стар добар Хансол со Sanyo, ке биде заменета со нов модел на Хансол за кој сигурно пак ке вергламе со години, ке спориме, троламе, со куп искажани претпоставки, секакви анализи и мудрувања за да на крајот после X години и тој новиот се појави како некој идентичен Јорк-Морк, Аирвел Кариер или шо и да е, а вероватно и со солиден Еуровент.

Да не го тупам, погледајте ги сликите и сервисните, ПродуктКодот е идентичен 148008300 кај двете клими, единствена разлика се 2 дела од PartList на надворешните единици (предната маска каде место Грее пишува Јорк и лимениот капак на електрониката). Внатрешната единица не ја споредував.

Првин за Претходниот модел на YWHJZH Јорк кој немаше ист продукт со тој на Греемак и нечинеше за многу луќе тука.
Old1.jpg Old2.jpg
Servise manual za stariot model
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Новиот Jork за 2016, пак со иста ознака на модел YWHJZH. Морам да забележам дека иако буквата "Z" како буква постои во моделот, таа буква воопшто не фигурира во ознаките на indoor/outdoor единиците...ознакиве ала збунити непријатеља :)
York2016-YWHJZH_001.jpg York2016-YWHJZH_002.jpg New1.jpg
Сервис Мануал за новиот модел од 2016
--------------------------------------------------------------
Конечно и Сервис Мануал за тукашниов модел на Грее GWH12TB-S3DNA1D
--------------------------------------------------------------
Споредба на Продукт кодoт кај нашиот GreeHansol12 S3DNA1D i Јорк YWHJZH(2016)
S3DNA1D-1.jpg York-Pcod.jpg

Part list споредба (црвените полиња се поклопувањата), разликата е во delovite Front Grill(предната маска на кукиштето), и El.Box Sub-Аssy(лимен поклопец на електрониката).
PartList1.jpg
Explode View i PartList за Јоркот овде
И КОНЕЧНО!!! ЕУРОВЕНТ за Јорк/Хансол овде

А за @Kurto и компанија што сe по мерцедесите и поскапото Jork-варијантата мислам појше ке им одговара а можда и ке им трае повеќе години пошо за брендовите и "подолга" гаранција даваат (или грешам за гаранцијата?) ;)

Attachments

• 92,7 KB Прегледи: 377
Последно уредено:
Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218

Kajgana Shop

На врв Bottom